Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

  ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΌΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΝ!


  Είναι γνωστό ότι αυτό που κυρίως μετράει στις μέρες μας δεν είναι τα πτυχία αλλά οι καλές γνωριμίες. Όλοι το λένε, όλοι το γνωρίζουν. Έτσι πολλές «καλές» οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία όπου κυρίαρχη αντίληψη είναι το lobbing!
  Φυσικά διαθέτουν πολλά χρήματα ελπίζοντας ότι γρήγορα θα γίνει η απόσβεση του κεφαλαίου τους. Άλλωστε βλέπουν την εκπαίδευση...
  των παιδιών τους ως μια καλή επένδυση.

  Το Κολέγιο Αθηνών είναι μια τέτοια επιχείρηση. Μπορεί να παίρνουν κάποιες γνώσεις εκεί οι μαθητές αλλά κυριαρχεί ο ανταγωνισμός της παραπαίουσας αστικής τάξης. Ουσιαστικά ο μαθητής βρίσκεται σε ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς «πνευματικής κηδεμονίας».
  Δεν είναι βέβαιο εάν όλη αυτή η ιστορία τροφοδοτεί το αχυρένιο ομοίωμα της παιδείας που έφταιξε το πολιτικό σύστημα, σίγουρα όμως το συναγωνίζεται με πιο εξελιγμένους όρους. Εν πολλοίς αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιχειρούν συνειδητά η ασυνείδητα το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την ίδια την κοινωνία και τους ταγούς της.
  Στόχος τους δεν είναι να φτιάξουν πολίτες αλλά ηγέτες καταναλωτές παροχής υπηρεσιών. Ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.  
  Παρατηρούμε ότι πολλοί μαθητές του εν λόγω ιδρύματος είναι «μπροστά» σε  πολλά κοινωνικά  φαινόμενα διεκδικώντας το δικαίωμα να ηγηθούν σε κάθε πιθανή εναλλαγή εξουσίας.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υποψήφιοι βουλευτές και σε αυτές τις εκλογές οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει και αισθάνονται υπερήφανοι από το Κολέγιο Αθηνών. Φυσικά ουδείς γνωρίζει πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούν τον απλό μέσο πολίτη αφού δύσκολα μπορούν να καταλάβουν το καημό του.

  Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα κολεγιόπαιδων:  ΕΠΩΝΥΜΟ
  ΟΝΟΜΑ 
  ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
  ΕΤΟΣ ΑΠΟΦ.
  ΚΟΜΜΑ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ/ΝΟΜΟΣ
  1
  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  ΄98
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
  2
  ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ 
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 
  ΙΩΑΝΝΗΣ 
  ΄87
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  3
  ΒΕΡΕΜΗΣ
  ΘΑΝΟΣ
  ΜΑΡΚΟΣ 
  ΄62
  ΔΡΑΣΗ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  4
  ΒΟΡΙΔΗΣ 
  ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
  ΧΡΗΣΤΟΣ
  ΄83
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  5
  ΒΟΥΡΟΣ
  ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 
   Χ75
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  6
  ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 
  ΑΓΑΠΟΥΛΑ (ΑΓΑΠΗ)
  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  ΄00
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  7
  ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 
  ΠΑΥΛΟΣ
  ΜΑΡΙΝΟΣ
  Χ85
  ΠΑΣΟΚ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  8
  ΓΟΥΣΕΤΗΣ 
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ 
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΄62
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  9
  ΔΕΝΔΙΑΣ
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
  ΣΠΥΡΙΔΩΝ 
  ΄78
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  10
  ΔΗΜΑΣ
  ΧΡΙΣΤΟΣ
  ΣΤΑΥΡΟΣ
  ΄98
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  11
  ΔΟΥΚΑΣ
  ΠΕΤΡΟΣ 
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
  ΄71
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  12
  ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΣΑΝΤΡΑ)
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΄91
  ΔΡΑΣΗ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  13
  ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ
  ΕΛΛΗ
  ΙΩΑΝΝΗ 
  ΄92
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  14
  ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΄91
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  15
  ΚΑΤΖΗΛΙΕΡΗΣ 
  ΓΙΑΝΝΗΣ 
  ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ 
  ΄80
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  16
  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
  ΟΛΓΑ 
  ΙΩΑΝΝΗΣ 
  ΄92
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  17
  ΚΟΚΟΤΟΣ 
  ΦΩΤΗΣ
  ΣΠΥΡΙΔΩΝ 
  ΄93
  ΔΡΑΣΗ 
  ΛΑΣΙΘΙΟΥ 
  18
  ΚΟΤΣΩΛΗΣ 
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
  ΄81
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
  ΛΑΡΙΣΑΣ
  19
  ΛΕΙΒΑΔΑΣ
  ΠΑΝΟΣ
  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
  ΄83
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  20
  ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ 
  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
  ΄63
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  21
  ΜΑΝΟΣ
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  ΄58
  ΔΡΑΣΗ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  22
  ΜΑΡΤΙΝΟΥ
  ΓΕΩΡΓΙΑ
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  ΄93
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  23
  ΜΗΛΙΟΣ
  ΓΙΑΝΝΗΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΄71
  ΣΥΡΙΖΑ
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  24
  ΜΗΤΣΟΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΟΣ)
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ
   Χ89
  ΠΑΣΟΚ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  25
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 
  ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
  ΄86
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  26
  ΜΟΥΓΕΡ
  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ)
  ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
  ΄91
  ΔΡΑΣΗ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  27
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
  ΠΕΤΡΟΣ-ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ
  ΗΛΙΑΣ
  ΄88
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  28
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ 
  ΙΩΑΝΝΗΣ 
  ΠΕΤΡΟΣ
  ΄84
  ΔΡΑΣΗ 
  Β' ΑΘΗΝΩΝ 
  29
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  ΝΙΚΟΣ 
  ΙΩΑΝΝΗΣ 
  ΄84
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΚΑΒΑΛΑΣ
  30
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΑΝΔΡΕΑΣ
   Χ71
  ΠΑΣΟΚ 
  ΑΧΑΪΑΣ
  31
  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΣΤΕΡΓΙΟΣ 
  ΄80
  ΠΑΣΟΚ 
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
  32
  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
  ΑΡΗΣ 
  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
  ΄77
  ΔΡΑΣΗ 
  ΕΥΒΟΙΑΣ
  33
  ΠΡΟΚΑΛΑΜΟΣ 
  ΑΝΔΡΕΑΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ 
  ΄92
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
  ΚΟΖΑΝΗΣ 
  34
  ΡΟΥΠΑΣ
  ΗΡΑΚΛΗΣ 
  ΣΠΥΡΙΔΩΝ 
  ΄80
  ΠΑΣΟΚ 
  ΑΧΑΪΑΣ
  35
  ΣΑΜΑΡΑΣ
  ΑΝΤΩΝΗΣ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
  ΄70
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
  ΜΕΣΣΗΝΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  36
  ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
  ΄88
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  37
  ΣΤΡΑΤΗΓΗ 
  ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 
  ΄92
  ΔΡΑΣΗ 
  Α' ΑΘΗΝΩΝ 
  38
  ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ 
  ΄90
  ΔΡΑΣΗ 
  ΛΑΚΩΝΙΑΣ 


  Τ.Χ  Read more: http://www.staparaskinia.gr/

  Για της Ελλάδας το γαμώτο!


  Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν

  ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από Συρία!Άρμα μάχης περνά πάνω από σορό αντάρτη


  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε βίντεο που δείχνει άρμα μάχης να περνάει πάνω από τη σορό ενός αντάρτη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Ακατάλληλο για ανηλίκους.
  Βίντεο που ανέβασε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ίντερνετ δείχνει ένα άρμα μάχης να περνάει πάνω από το πτώμα ενός αντάρτη, τον οποίο είχαν ήδη πατήσει τα προηγούμενα άρματα μάχης.
  Το βίντεο αυτό γυρίστηκε σύμφωνα με την οργάνωση στην επαρχία Ιντλέμπ στις 14 Μαρτίου.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται, οι οποίες γυρίστηκαν από τον πυργίσκο ενός άρματος μάχης από, όπως φαίνεται, έναν Σύρο στρατιώτη, δείχνουν το άρμα μάχης να κινείται στο μέσον μιας σειράς από τανκς που προχωρούν σε έναν δρόμο με σπίτια και να περνάει πάνω από την αιματοβαμμένη σωρό ενός άνδρα, ο οποίος έχει ήδη πατηθεί από τα προηγούμενα οχήματα.


  Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μπροστά στα μάτια περίπου 10 στρατιωτών ενός φορτηγού που βρίσκεται σταθμευμένο κατά μήκος του δρόμου και άλλων στρατιωτών που περπατούν στη ζώνη αυτή μαζί με έναν άνδρα με πολιτικά. Το βίντεο δείχνει επίσης σε γκρο πλαν το πρόσωπο ενός στρατιώτη που βρίσκεται πάνω στο άρμα μάχης, ίσως αυτού που κάνει τη βιντεοσκόπηση, να έχει πάρει μια σοβαρή έκφραση.
  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το βίντεο, το οποίο διέρρευσε από το στράτευμα, γυρίστηκε το Μάρτιο σε οδόφραγμα στο χωριό αλ Μπάρα της Ιντλέμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και το θύμα είναι ένας μαχητής που ήταν αντίθετος στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κι άλλος ένας αντάρτης, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, συνεθλίβη κατά το ίδιο περιστατικό, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση των εικόνων αυτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το βίντεο, το Παρατηρητήριο "καταδικάζει με τους πλέον απερίφραστους όρους τον μισητό τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τις σορούς των μαρτύρων" και ζητεί να διωχθούν αυτοί που διαπράττουν "τέτοιες πράξεις τρέλας".


  "Οι πράξεις αυτές πρέπει να προκαλούν όνειδος στην ανθρωπότητα", καταλήγει η οργάνωση.
  


ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ.
  
onalert

  Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΌΛΕΜΟ! ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΊΣ;!


  Μία ημέρα μετά την κοινή άσκηση τουρκικών και αραβικών μαχητικών F-16 Και Mirage 2000-9, εντός του ελληνικού FIR και επάνω από την θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου η Άγκυρα ενεργώντας 100% πειρατικά έδωσε άδειες ερευνών για υδρογονάνθρακες, η ελληνική εθνική αφασία ασχολείται μόνο με το νερό που έριξε ο Κασιδιάρης στη Δούρου, την επίθεση στο κεφάλι του Κασιδιάρη από την Λ.Κανέλλη και τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Λ.Κανέλλη.

  Την ώρα που ο εχθρός βρίσκεται ante portas, την ώρα που κατασκευάζει δεκάδες σύγχρονες γέφυρες διάβασης υδάτινων κωλυμάτων (βλέπε Έβρος), την ώρα που ναυπηγεί υπερσύγχρονα αποβατικά και ένα LPD διαστάσεων μίνι αεροπλανοφόρου, την ώρα που φωνάζει "Ερχόμαστε!" εμείς δεν κοιτάμε έξω αυτό που έρχεται, κοιτάμε μέσα.

  Ευτυχώς στη χώρα υπάρχει μια εγγύηση που λέγεται "'Ενοπλες Δυνάμεις" και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, όσοι έχουμε μείνει ζωντανοί εγκεφαλικά (γιατί σήμερα αποδείχθηκε ότι πολλοί έχουν "κάψει εγκέφαλο") να προστατέψουμε το τελευταίο ανάχωμα πριν τον εθνικό ακρωτηριασμό.

  Διότι οι πληροφορίες που έρχονται από "την άλλη πλευρά του λόφου" είναι άκρως ανησυχητικές, σε ότι αφορά την πολεμική της προπαρασκευή. Και δεν αναφερόμαστε την μακροπρόθεση προπαρασκευή, αλλά την βραχυπρόθεσμη.

  Εικόνα 2009 δείχνουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ότι αφορά τις κινήσεις του. Αλήθεια, πόσοι ξέρουν όλα τα γεγονότα του "καυτού" καλοκαιριού του 2009. Τότε που φτάσαμε τόσο κοντά στην σύγκρουση, όσο ποτέ άλλοτε μετά τα Ίμια. Ε, η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και σήμερα. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι συνεχείς ασκήσεις των ΕΔ εδώ και ένα μήνα.

  Προειδοποιούν ότι υπάρχει ετοιμότητα, αλλά όλοι ξέρουν ότι αν έχει αποφασιστεί κάτι από την άλλη πλευρά οι προειδοποιήσεις δεν έχουν και μεγάλη αξία. Δύο ενεργοποιήσεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και συνεχείς ασκήσεις και μάλιστα νυχτερινές που συνήθως αποφεύγονται για τον φόβο των ατυχημάτων από τις μονάδες των νησιών.

  "Ο εχθρός είναι εκεί, κυρίες και κύριοι" φωνάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τον τρόπο τους. Ακούει κανείς;

  Ας δούμε μερικές φωτό που εξασφαλίσαμε από ασκήσεις σε Σάμο και Λήμνο, ειδικών δυνάμεων και μηχανοκίνητου πεζικού. Προσέξτε την φωτό από την Λήμνο με την παγίδευση με εκρηκτικά δρόμου που οδηγεί από την ακτή στο εσωτερικό του νησιού...
  Eπίσης τις νυχτερινές ενέργειες των αμφίβιων καταδροέων και τις στοχοποιήσεις των "εχθρικών" τεθωρακισμένων μέσα στη νύχτα.  Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/06/blog-post_739.html#ixzz1xDUARISO

  -Απαγορεύστε του την είσοδο στο υπ. Οικονομικών> Ο άσχετος και επικίνδυνος "τεχνοκράτης" που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή!


  Προκαλεί οργή η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών προς τις εφορίες και εξηγεί πλήρως γιατί η χώρα μέσα σε δύο χρόνια έφτασε στην σημερινή κατάντια. Ο Γιώργος Ζαννιάς πριν χρισθεί υπουργός οικονομικών έγραψε «ιστορία» ως ο τεχνοκράτης που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία στην ισοπέδωση.

  Υπήρξε επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και έγινε ο πιο στενός του συνεργάτης, ενώ παρέμεινε στην ίδια θέση και επί Ευάγγελου Βενιζέλου. Εισηγήθηκε ως επικεφαλής...
  της αρμόδιας επιτροπής τις βασικές οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια και συμμετείχε σε όλες τις συνόδους και τις επίσημες συναντήσεις. Ήταν ο άνθρωπος που «διαπραγματεύτηκε» με την τρόικα το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο με τα γνωστά ολέθρια για τον τόπο αποτελέσματα..

  Σύμφωνα με την χθεσινή του εγκύκλιο, οι Εφορίες πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα το νόμο που προβλέπει κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 3.000 ευρώ και φυλάκιση για όσους οφείλουν πάνω 5.000 ευρώ. Και αυτά σε μια περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 21%, που όσοι τυχεροί εξακολουθούν να εργάζονται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 25% -40% , που το βιοτικό επίπεδο έχει υποβαθμιστεί δραματικά, που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει και δεν πληρώνουν ούτε τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

  Όταν δηλαδή το Δημόσιο αδυνατεί να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις προς τους πολίτες απαιτεί από αυτούς με την απειλή της κατάσχεσης και της φυλακής να είναι συνεπείς απέναντι του. Υποψιάζεται μήπως ο κ. Ζανιάς ότι τα ελάχιστα ευρώ που δεν πλήρωσαν στην εφορία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για τρόφιμα ή φάρμακα;

  Το κράτος πρέπει να διεκδικεί τους φόρους μέχρι το τελευταίο ευρώ αλλά δεν πρέπει να αγνοεί μερικές κρίσιμες παραμέτρους. Πρώτον ναι είναι δίκαιοι, δεύτερον οι πολίτες να έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να ανταποκριθούν, τρίτον να λαμβάνεται υπόψη την οικονομική πραγματικότητα και τέταρτο να μην χρησιμοποιούνται μέθοδοι του μεσαίωνα για την είσπραξη τους.

  Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου είναι πιθανό να μην διαθέτει πολιτική αντίληψη. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να στερείται κοινής λογικής και να κινείται εκτός τόπου και χρόνου υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ως υπηρεσιακός υπουργός 30 ημερών δεν μπορεί να ζητά την τιμωρία εκείνων που με τα λάθη του και τις παραλείψεις του, ως τεχνοκράτης, οδήγησε στην ανέχεια και την φτώχεια.

  Ή μήπως ο κ. Ζαννιάς πιστεύει πώς όσοι οφείλουν τα 3.000 ή 5.000 ευρώ στην εφορία προέρχονται από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα που κρύβουν εισοδήματα ή φοροδιαφεύγουν; Τους φοροφυγάδες δεν μπόρεσε να τους πιάσει, ενώ οι «έχοντες» έστειλαν ήδη τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό όταν ό ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι παρίσταναν τους μαθητευομένους μάγους στο υπουργείο οικονομικών και υπέγραφαν τα μνημόνια.

  Αν η δικαιολογία για την χθεσινή εγκύκλιο είναι τα άδεια ταμεία του κράτους ο κ. Ζαννιάς πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε νέα αναβολή στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η υποβολή δηλώσεων και η άμεση εκκαθάριση τους θα προσέφερε πολύ περισσότερα ευρώ από ότι τα απαράδεκτα μέτρα της κατάσχεσης και της φυλάκισης.

  Η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών είναι άστοχη, αναποτελεσματική και προκαλεί την κοινή γνώμη. Εκθέτει δε όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία είχαν λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης που επιβράβευσαν έναν άσχετο και επικίνδυνο τεχνοκράτη, αναβαθμίζοντας τον σε υπηρεσιακό υπουργό, ενώ θα έπρεπε να του είχαν απαγορεύσει ακόμη και την είσοδο στο υπουργείο Οικονομικών.

  Koytras_b@yahoo.gr
  Του Μπάμπη Κούτρα 


  Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/06/blog-post_5952.html#ixzz1xCbbZKl9

  ΠΑΤΡΑ..Εσφαξαν 80χρονη


  Όρκος εκδίκησης από τον γιο και την κόρη της 80χρονης που βρέθηκε νεκρή, μέσα στο σπίτι της - Την κατακρεούργησαν ληστές με 15 μαχαιριές
  Άγρια δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία, σημειώθηκε στο σπίτι που ζούσε η άτυχη ηλικιωμένη, στη συμβολή των οδών... Καποδιστρίου 114 και Ζαλόγγου στην Πάτρα. Την 80χρονη γυναίκα αντίκρισε μέσα σε μια λίμνη αίματος η κόρη της, γύρω στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης (07-06-2012). Είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί της μέσω τηλεφώνου, όμως η ηλικιωμένη δεν απαντούσε και έτσι πήγε στο σπίτι να δει τι είχε συμβεί.
  Οι ενδείξεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Πατρών, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς το εσωτερικό του σπιτιού στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας που διέμενε μόνη η άτυχη 80χρονη, ήταν άνω-κάτω.
  Το ερώτημα όμως αυτή τη στιγμή στο οποίο οι αστυνομικοί καλούνται να δώσουν μία απάντηση είναι το πώς μπήκαν ο δράστης ή οι δράστες στο εσωτερικό καθώς από την πρώτη έρευνα της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε παραβίαση είτε της πόρτας είτε κάποιου παραθύρου.
  Αυτό που εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ο δολοφόνος πιθανόν να μπήκε στο εσωτερικό είτε με κάποιο αντικλείδι, σενάριο το οποίο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέχρις στιγμής, είτε του άνοιξε η άτυχη Ρεγγίνα Παπανδρέου δίχως ασφαλώς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς θα ακολουθούσε.
  Πάντως γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το χώρο του εγκλήματος έλεγαν πως τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι γίνονταν κάποιες εργασίες συντήρησης και πιθανόν να έχει κάποια σχέση και αυτό. Το όπλο πάντως της δολοφονίας της γυναίκας μέχρι και αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί.
  Την κατακρεούργησαν με 15 μαχαιριές Στο σημείο βρέθηκε και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα η οποία έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το χρόνο αλλά και τον τρόπο που έγινε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα φέρει σε όλο της το σώμα αλλά και στον λαιμό πάνω από δεκαπέντε μαχαιριές, όμως ακόμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν ήταν πάνω από ένας οι δράστες που την μαχαίρωσαν.
  Παράλληλα αυτό που προέκυψε από την πρώτη εξέταση που έκανε η ιατροδικαστής στη σορό, είναι πως το περιστατικό έγινε πριν από αρκετές ώρες, πιθανόν γύρω στις 08.00 με 10.00 το πρωί της Πέμπτης.
  "Θα βρούμε τους δολοφόνους και θα τους σκοτώσουμε" Σε κατάσταση σοκ ο γιος και η κόρη της άτυχης Ρεγγίνας Παπανδρέου δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί στην μητέρα τους. Με δάκρυα στα μάτια και ουρλιάζοντας από οργή έδιναν όρκο στην μάνα τους πως θα βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους και θα τους τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο.
  Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις (δείτε στο βίντεο) που έλεγαν ιδίως την ώρα που άνδρες του γραφείου τελετών έβγαζαν από το σπίτι τη σορό της άτυχης 80χρονης. Ο γιος της φώναζε μεταξύ άλλων «θα τον βρω και θα τον σκοτώσω», «εμένα θα μου τον δώσουν για να δει πως γίνεται» και «την μάνα μου βρήκε;».
  news24

  ΠΟΛΊΤΗΣ ΠΥΡΟΒΌΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΚΌΤΩΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΌ ΛΗΣΤΉ

   
  Το νόμο στα χέρια του πήρε ένας 23χρονος στην Παιανία. Σκότωσε τον ληστή που προηγουμένως είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι του. 

  Ένας 23χρονος πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό ληστή τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία.
  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα μαζί με δύο συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να μπουν στο σπίτι του νεαρού.
  Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην Παιανία. Ο ιδιοκτήτης τους αντελήφθη και πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να φύγουν.
  Στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν σε δεύτερο σπίτι, ωστόσο χτύπησε ο συναγερμός. Οι ληστές απαίτησαν από την ιδιοκτήτρια να κλείσει τον συναγερμό, όμως ξύπνησαν οι γιοι της και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές.
  Όταν έφτασε η αστυνομία, οι κακοποιοί κατέφυγαν σε ένα λόφο και δεν εντοπίστηκαν, όπως λίγο αργότερα επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπουν σε ένα ακόμα σπίτι!
  Οι κάτοικοι όμως παρέμεναν σε επιφυλακή και ο νεαρός (στο σπίτι του οποίου είχαν προσπαθήσει να μπουν νωρίτερα) οπλισμένος με καραμπίνα, όταν τους είδε να επιστρέφουν πυροβόλησε. Ένας από τους ληστές, αλβανικής καταγωγής τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο 23χρονος στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή υπάρχει έξαρση ληστειών τους τελευταίους μήνες, κάτι που φαίνεται και από τα όσα συνέβησαν τη νύχτα, καθώς οι κακοποιοί επιχειρούσαν επί δύο ώρες να ληστέψουν κάποιο σπίτι, παρά το ότι είχαν γίνει αντιληπτοί και στην περιοχή είχαν καταφτάσει αστυνομικοί.
  http://news247.gr


  http://www.staparaskinia.gr/

  Deutsche Bank: Στο 70% οι πιθανότητες παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά τις 17 Ιουνίου


  Έξι σενάρια για το κρίσιμο εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία του ευρώ
  Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Deutsche Bank, Alan Ruskin, το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα από τα έξι αυτά σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας έγκειται στο ότι οι πιθανότητες παραμονής της χώρας στο ευρώ ανέρχονται στο 70%, κόντρα σε όλους όσους θεωρούν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ποια είναι όμως τα 6 σενάρια της Deutsche Bank: 1) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό κυβέρνησης φίλα προσκείμενης στο ευρώ. Πιθανότατα της κυβέρνησης αυτής θα ηγηθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Πιθανότητες 45%. Το ευρώ στα 1,30 δολ.
  2) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό κυβέρνησης φίλα προσκείμενης στο ευρώ, αλλά η χώρα τελικά αποχωρεί από την Ευρωζώνη. Κανένας κίνδυνος μετάδοσης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιθανότητες 1%. Το ευρώ στα 1,15 δολ.
  3) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό κυβέρνησης φίλα προσκείμενης στο ευρώ, αλλά η χώρα τελικά αποχωρεί από την Ευρωζώνη. Συντελείται μετάδοση της κρίσης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιθανότητες 4%. Το ευρώ στα 1,10 δολ.
  4) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης, υπό το ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει σε συμβιβασμό με την τρόικα. Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη. Πιθανότητες 25%. Το ευρώ στα 1,25 δολ.
  5) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης, υπό το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταλήγει σε συμβιβασμό με την τρόικα. Η Ελλάδα αποχωρεί από την Ευρωζώνη. Κανένας κίνδυνος μετάδοσης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιθανότητες 1%. Το ευρώ στα 1,15 δολ.
  6) Η κάλπη της 17ης Ιουνίου οδηγεί στο σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης, υπό το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταλήγει σε συμβιβασμό με την τρόικα. Η Ελλάδα αποχωρεί από την Ευρωζώνη. Συντελείται μετάδοση της κρίσης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιθανότητες 24%. Το ευρώ στα 1,10 δολ.
  www.bankingnews.gr

  ΛΟΒΕΡΔΟ-ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ , Η ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙΣ ...!!!!!‏


  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΙΜΙ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜAΤΑ ΤΟΥ
  Τον έχουμε ξαναπροκαλέσει. Αποτελεί τον ορισμό του πολιτικού θρασυμιού. Το λιγότερο χαρακτηρισμό που μπορούμε να του αποδώσουμε, πλην του χαρακτηρισμού του πολιτικού "χασάπη" ψυχών και σωμάτων. Θαρρεί πως δεν έχουμε μνήμη. Έσκυψε το κεφάλι στο ψαλίδι της κυβέρνησης Παπαδήμου για τις εγκληματικές περικοπές στις δαπάνες της υγείας, είπε ναι στις περικοπές στα νοσοκομεία και κατάντησε τους γιατρούς του ΕΣΥ, επαίτες, ενώ διέλυσε όλα τα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημιακών κλινικών(του τελευταίου οχυρού της δημόσιας υγείας)που αρνείται να σκύψει το κεφαλι στα πανίσχυρα μπλοκ των ιδιωτικών κέντρων. Ο κύριος αυτός εαν υπήρχε ισχυρή και ανεπηρρέαστη δικαιοσύνη θα έπρεπε να βρίσκεται στο Κορυδαλλό. Καρκινοπαθείς υποφέρουν, τα ταμεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΠΥ δεν πληρώνει τα νοσοκομεία που σε λίγο θα βγουν στη ζητιανιά για να περιθάλπουν τους ασθενείς, τα φαρμακεία δεν χορηγούν φάρμακα, οι φαρμακοποιοί θα αρχίσουν να δένουν θηλειές στο λαιμό τους κι αυτός θα παραθερίσει για ένα ακόμα καλοκαίρι στα πολυτελή ξενοδοχεία της Κυλλήνης.
  Είχε μάλιστα το απύθμενο θράσος να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο τέως υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι οι ιθύνοντές του «μοιράζουν με θράσος ευθύνες σε όλους τους άλλους, επενδύοντας στα μεγάλα προβλήματα των καρκινοπαθών, για να πάρουν ψήφους».
  Ο κύριος(ας του χαρίσουμε αυτή την ιδιότητα) Λοβέρδος άσκησε κριτική στην στάση που κράτησε η Κουμουνδούρου για τα θέματα στο χώρο της υγείας: «Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας .Όταν το Φεβρουάριο του 2011 δημιουργήσαμε τον ΕΟΠΥΥ οι πιο πολλοί ήταν μαχητικά αντίθετοι. Έφτασαν μάλιστα να καταλάβουν επί ένα μήνα και το Υπουργείο Υγείας. Τώρα όλοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητά του, αλλά μας μέμφονται επειδή δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα γι' αυτόν», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη».
  Ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε για μία ώρα με τον κ. Κίττα, έστρεψε τα πυρά του κατά του τέως υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί δυόμισι χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 ημέρες».
  Ο Λοβέρδος που τα κομματόσκυλα τον ανακήρυξαν πρώτο βουλευτη στη Β'Αθηνών, έχει δύο λύσεις: Ή να φύγει από τη χώρα γιατί θα φάει πολλές φάπες ή να πάει να βάλει το κεφάλι του σε ένα καζάνι με νερό και να μην το ξαναβγάλει.
  Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πολιτικό που εξακολουθεί να παίζει με τον πόνο του φτωχού λαού. Λοβέρδο για πες αλεύρι; Η Πάτρα σε γυρεύει. Και από αυτά που ξέρουμε μέχρι Κυλλήνη, πας. Στο Γερμανικό ξενοδοχείο. Τράβα και στη Πάτρα. Σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.
  Πηγή


  http://www.triklopodia.com 

   http://www.staparaskinia.gr/

  Μoody's: Υποβάθμισε σε Caa2 την Emporiki Βank και τη Geniki Bank


  Μoody's: Υποβάθμισε σε Caa2 την Emporiki Βank και τη Geniki Bank - Aρνητικό το outlook - Aυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
  Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Emporiki Bank και της Geniki Bank προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την αύξηση του κινδύνου αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Αρνητικό το outlook και για τις δύο ελληνικές τράπεζες.
  Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε σε Caa2 από B3 προηγουμένως τις αξιολογήσεις καταθέσεων και χρέους των δύο τραπεζών. Η σημερινή υποβάθμιση έρχεται ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης που είχε ξεκινήσει η Moody's στις 15 Δεκεμβρίου 2011 για την Emporiki Bank και στις 16 Δεκεμβρίου 2011 για τη Geniki Βank. Υπενθυμίζεται πως η Emporiki είναι θυγατρική της Credit Agricole (αξιολόγηση Aa3), ενώ το 99% της Geniki κατέχει η Societe Generale (αξιολόγηση A1).
  Στη νέα έκθεσή του ο οίκος επαναλαμβάνει πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ολοένα και αυξάνεται. Αν και, εξηγεί, ελληνικές αρχές και Ευρωζώνη αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
  Ο οίκος εξηγεί πως η αύξηση του κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ περιορίζει στο Caa2 την ανώτατη αξιολόγηση που μπορούν να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα από τη στήριξη που τυχόν θα τους παράσχουν οι μητρικές τους. Η Moody's επαναλαμβάνει πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί το βασικό της σενάριο, προειδοποιεί ωστόσο πως αν συμβεί θα υπάρξει ραγδαία απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
  Παρά την ισχυρή στήριξη από την πλευρά των μητρικών τους εδώ και τρία χρόνια σε θέματα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, συνεχίζει ο οίκος, οι αξιολογήσεις των Emporiki και Geniki έπρεπε να υποβαθμιστούν στο Caa2, ώστε να αντανακλούν τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
  Το αρνητικό outlook για τις δύο τράπεζες αντανακλά την ενίσχυση των κινδύνων από το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα, προσθέτει ο οίκος.
  Αναλυτικότερα οι αξιολογήσεις των δύο τραπεζών από τη Moody's: Emporiki Bank, Emporiki Group Finance plc: - Long-term deposit and senior unsecured debt ratings, υποβάθμιση σε Caa2 από B3 - Subordinated debt ratings, υποβάθμιση σε Caa3 από Caa1 - BFSR αμετάβλητο στο E, σε εναρμόνιση με το standalone credit strength στο caa3 Geniki Bank - Long-term deposit rating, υποβάθμιση σε Caa2 από B3 - BFSR αμετάβλητο στο E, σε εναρμόνιση με το standalone credit strength στο caa3 www.bankingnews.gr

  Τα πραγματικά σχέδια για την Ελλάδα


  Plan Β ελεγχόμενη χρεοκοπία, νέο haircut στο χρέος χωρίς Grexit - Plan C ελεγχόμενη χρεοκοπία με διπλό νόμισμα - Και στα 2 πλάνα κρατικοποίηση τραπεζών και σφοδρότατη ύφεση
  Δύο εναλλακτικά σχέδια φαίνεται ότι επεξεργάζονται στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Το Plan Β περιλαμβάνει ελεγχόμενη χρεοκοπία με νέο haircut στο χρέος χωρίς Grexit Το Plan C ελεγχόμενη χρεοκοπία με διπλό νόμισμα. Ωστόσο η μόνη στην κυριολεξία η μόνη ελπίδα της Ελλάδος είναι η Ισπανία. Με δεδομένο ότι οδηγούν την Ισπανία σε μηχανισμό στήριξης, το Ισπανικό 10ετές κινείται μεταξύ 6,30% με 6,50% αν η Γερμανία και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης αποφασίσουν να πάρουν δραστικά μέτρα για άμεση και καθοριστική λύση για άμεσο και καθοριστικό χτύπημα στην γιγάντωση της κρίσης χρέους έχει η Ελλάδα ελπίδες να διασωθεί. Όχι ανώδυνα σε καμία περίπτωση αλλά έχει ελπίδες να διασωθεί. Με βάση αξιόπιστη πηγή που διαχρονικά έχει επιβεβαιωθεί ειδικά στην περίπτωση του credit event και της πληρωμής των CDS μας αναφέρει τα εξής «στην Ευρώπη επεξεργάζονται δύο σχέδια για την Ελλάδα. Το πρώτο σχέδιο το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και το καλό η Ελλάδα προχωράει σε συντεταγμένη χρεοκοπία. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα περιλαμβάνει νέο haircut στο ελληνικό χρέος. Μάλιστα έχει αναφερθεί αλλά προφανώς και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι στο νέο haircut θα συμπεριληφθούν όλα τα νέα ομόλογα αγγλικού δικαίου, τα παλαιά ομόλογα ελληνικού δικαίου της ΕΚΤ στα οποία υπήρξε ειδική μεταχείριση και στο νέο χρέος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μάλιστα για τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα το haircut θα μπορούσε να φθάσει το 80% και του επίσημου τομέα το 40%. Επίσης το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει Grexit δηλαδή έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί ως κράτος μέλλος ωστόσο αυτό θα είναι το τίμημα δεν θα είναι ισότιμο μέλος αλλά άνισο και περιθωριακό μέλος της ΕΕ. Τα εμπόδια σε αυτό το σχέδιο είναι 1)ότι ΕΚΤ και μέρος του επίσημου τομέα αντιδρούν στο νέο haircut. Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ με την μόχλευση που έχει στον ισολογισμό της περίπου 24 φορές τα κεφάλαια της αν υποστεί haircut ναι μεν θα απορροφήσει το πρόβλημα αλλά θα χρειαστεί αμκ. Όσον αφορά τον επίσημο τομέα αντιδρά κυρίως η Γερμανία η οποία δεν μπορεί να δεχθεί ότι ετοίμασε ένα σχέδιο για την Ελλάδα το πακέτο στήριξης αυτό δεν απέδωσε ενώ οι φορολογούμενοι θα χάσουν μέρος των κεφαλαίων τους. 2)Η Ελλάδα θα πάψει να είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ. Μπορεί να μιλούν όλοι για την δημοσιονομική και πολιτική ενοποίηση αλλά τα σχέδια για την Ελλάδα είναι διαφορετικά. Προφανώς το θέμα αυτό είναι πολιτικό είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας της ΕΕ να αποφασίσει τον νέο ρόλο της Ελλάδος. Το plan C που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω περίπλοκο για την Ελλάδα περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ με υιοθέτηση διπλού νομίσματος, προφανώς haircut στο χρέος ίσως και 80% και του ιδιωτικού και του επίσημου τομέα και υιοθέτηση 2 νομισμάτων του ευρώ που θα παραμείνει νόμισμα εξωτερικών συναλλαγών και της νέας δραχμής που θα καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας» Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες τότε είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει πέραν των πολλών άλλων και 2 μεγάλες προκλήσεις. 1)Σφοδρότατη ύφεση και 2)κρατικοποίηση τραπεζών. Η κρατικοποίηση τραπεζών θα αποτελέσει και τον παράγοντα πλήρους κατάρρευσης όλου του οικονομικού ιστού της χώρας. Μπορεί να φαντάζει παράδοξο αλλά μόνο αν οι τράπεζες μείνουν ιδιωτικές υπάρχουν έστω και οι ελάχιστες ελπίδες να αλλάξει η κυρίαρχη τάση της φθοράς και της παρακμής της χώρας. Πέτρος Λεωτσάκος www.bankingnews.gr

  Απίστευτο...Τεστ δραχμής από την HSBC στα μηχανήματα ανάληψης στα ελληνικά υποκαταστήματα! - Προετοιμάζεται ήδη για επιστροφή στη δραχμή


  Η HSBC προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Τεστάρει τα μηχανήματα ανάληψης για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές... Πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.
  Συγκεκριμένα, όπως γράφουν σήμερα οι Sunday Times, η HSBC εξετάζει εάν τα ATMs στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά - δηλαδή να ''βγάλουν'' δραχμές όσον αφορά το μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά - σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή. Εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας, δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα ότι ''όπως όλες οι τράπεζες, έχουμε συνεργαστεί με τις αρχές για την προετοιμασία σε πολλαπλά επίπεδα για την περίπτωση χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένου''.
  Ας σημειωθεί πως η Βρετανία, τόσο σε επίπεδο δημοσίων λειτουργών όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, έχει αναφερθεί πολλάκις τελευταία στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας κάθε φορά την προετοιμασία τους για μια τέτοια περίπτωση.
  www.bankingnews.gr

  Για το μοιραίο γεγονός προετοιμάζεται η Ευρώπη


  Για το μοιραίο γεγονός προετοιμάζεται η Ευρώπη – Τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές καταστρώνουν plan B στο ενδεχόμενο βίαιης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ – Θα πουλήσουν 200 εκατ. μετοχές οι ξένοι από το ΧΑ αν καταπέσει το Μνημόνιο
  Η ώρα μηδέν φαίνεται ότι πλησιάζει για την Ελλάδα, με σύσσωμη την Ευρώπη και τον κόσμο να προετοιμάζεται για το ιστορικό γεγονός της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. Πλέον οι ενδείξεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές για την εφαρμογή ενός έκτακτου σχεδίου για την Ελλάδα ώστε να ξεκινήσει μία νέα εποχή διπλού νομίσματος ή νέας δραχμής.
  Πλέον επισήμως οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι θεσμικοί επενδυτές και οι αναλυτές δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ακόμη και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι διατείνονται ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα αβοήθητη, δεν κρύβουν τις προετοιμασίες αυτές, προειδοποιώντας μάλιστα και τη χώρα ότι θα χρεοκοπήσει οδηγούμενη σε διπλό νόμισμα. Μόλις χτες η Κίνα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την Ελλάδα, ενώ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's τοποθέτησε τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους μήνες στο 30%. Μάλιστα, σύμφωνα με τον οίκο πιθανή έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να προκληθεί από την απόρριψη του σχεδίου μεταρρυθμίσεων της Τρόικας από την νέα ελληνική κυβέρνησης, κάτι που θα προκαλέσει και διακοπή της εξωτερική βοήθειας προς τη χώρα. Την ίδια ώρα, η HSBC προετοιμάζεται για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, τεστάροντας μάλιστα τα μηχανήματα ανάληψης για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές, ενώ το πρακτορείο Bloomberg δοκιμάζει απροκάλυπτα στα τερματικά του τη δραχμή (Greek Drachma) για να διαπιστώσει αν όλα είναι έτοιμα. Στις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φέρεται πως συμμετέχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες και ασφαλιστικές της Γαλλίας, οι Credit Agricole, BNP Paribas, Societe Generale και η ΑΧΑ, οι γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές, όπως η Commerzbank, υπογραμμίζοντας ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες τα οποία θα επισκίαζαν τα σχετικά προφανή τεχνικά ζητήματα για την αντιμετώπιση του νέου νομίσματος. Εκτός από τις ταξιδιωτικές εταιρείες, που βλέπουν τα ελληνικά νησιά να μην επηρεάζονται από κοινωνικές αναταραχές που ενδεχομένως να προκληθούν, τα γενικότερα σχέδια έκτακτης ανάγκης εκτείνονται πολύ πιο πέρα από την μετακίνηση τουριστών. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες δίνουν νέα έμφαση σε ευρύτερα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει για αυτές μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Για παράδειγμα, η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών, Dixons κάνει λόγο για προσωρινό κλείσιμο ορισμένων ελληνικών της υποκαταστημάτων μέχρι να αναπροσαρμοστούν οι τιμές σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Παράλληλα, με βάση πηγές που διαχρονικά έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και δεν παρασύρονται από καταστροφολογικές προσεγγίσεις προειδοποιούν ότι οι εξελίξεις συντείνουν προς την άποψη ότι οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν και ότι θα παγώσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με στόχο να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο εταιρίες του δημοσίου. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων σε ΧΑ και τράπεζες από ξένους επενδυτές. Οι εκτιμήσεις που δίδονται είναι ότι 200 εκατ μετοχές τραπεζών θα βρεθούν προς διαδικασία ρευστοποίησης αν οι ελληνικές τράπεζες θα εθνικοποιηθούν. Όμως τα 200 εκατ πωλήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά στις 100-200 μονάδες και την Εθνική στα 0,30 ευρώ. Το ζητούμενο είναι σε μια τέτοια αγορά όπου η κατάρρευση αναδύεται από παντού θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν 200 εκατ μετοχές; Θεωρητικά ναι. πρακτικά είναι πολύ δύσκολο καθώς ποιος θα αγοράζει τράπεζες στην Ελλάδα όταν σχεδιάζεται η κρατικοποίηση τους; Ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι επενδυτές στις τράπεζες που αποτελούν την πιο επικίνδυνη επένδυση αυτή την περίοδο είναι τεράστιος. Όμως εφόσον υπάρχουν σχέδια να πωληθούν έως 200 εκατ μετοχές τραπεζών χρηματιστηριακά ο κλάδος τελείωσε. Οι πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπή αλλά πλέον δεν σχετίζονται οι εξελίξεις με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την απόφαση που φαίνεται έχουν λάβει η Γερμανία και ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί της Ευρώπης να βγάλουν από το ευρώ την Ελλάδα.
  www.bankingnews.gr

  ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΗ BILD: "ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΣΤΙΣ… ΠΟΥΤΆΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΈΣ ΜΑΣ!"


  «Έλληνες, τι κάνατε με τα δισεκατομμύρια μας»; Αυτό είναι το προκλητικό ερώτημα που θέτει σε πρωτοσέλιδο η Bild. Διαβάστε που πήγαν τα 148 δισεκατομμύρια των δανείων…

  Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική Bild προκαλεί τους Έλληνες με τα δημοσιεύματά της…

  …Χθες, έθεσε το ερώτημα τι κάναμε εμείς οι Έλληνες τα δισεκατομμύριά τους που μας δανείζουν…


  …Η απάντηση θα είναι στο ύφος της εφημερίδας…

  Τα φάγαμε στις…πουτάνες… τους δανειστές, μεταξύ των οποίων είστε και εσείς, οι Γερμανοί!...

  …Και απόδειξη για αυτό, έχουμε τα ίδια τα στοιχεία που επικαλείται στο άρθρο της η Bild…

  … «Από την άνοιξη του 2010 οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, οι τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν εγκρίνει προς την Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, με το ποσό των σχεδόν 148 δισ. ευρώ να έχει αντληθεί. Η γερμανική βοήθεια από αυτά τα χρήματα ανέρχεται στα 35 δισ. ευρώ περίπου…

  …Πακέτο Νο1 προς την Ελλάδα (2010 - 2011): 73 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις. Περίπου 55 δισ. ευρώ πήγαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε ιδιωτικές τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών. Περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, πήγαν στους μισθούς και στις συντάξεις…

  … Πακέτο Νο2 προς την Ελλάδα (από 2012): Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 74,7 δισ. ευρώ. 30 δισεκατομμύρια πήγαν στις τράπεζες και στους ιδιώτες πιστωτές. 5 δισ. ευρώ σε τόκους. Με 18 δισεκατομμύρια υποστηρίχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλα 7 δισεκατομμύρια θα ακολουθήσουν σύντομα τον ίδιο σκοπό. Πάνω από 14 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την εξόφληση ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ…»

  … Συμπέρασμα: Εμείς οι Έλληνες πολίτες, φάγαμε από το σύνολο των 148 δισεκατομμυρίων των δανείων, περίπου 18 δισεκατομμύρια…

  … Τα υπόλοιπα, σύντροφοι της Bild, πήγαν εκεί που είπαμε από την αρχή: Στις …πουτάνες τους δανειστές μας…

  …Για την αλήθεια αυτή, υπάρχει και άρθρο στην αμερικάνικη εφημερίδα New York Times

  …Διαβάστε τι λέει: «Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα»!...

  …Και συνεχίζει το άρθρο: «Το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει»…

  …Θέλετε και άλλα σύντροφοι της Bild;

  …Πάρτε να’ χετε και από τον Τόμας Μάγιερ, σύμβουλο της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, ο οποίος δήλωσε στους New York Times το εξής: «Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της»…  Βασίλης Βαλαμβάνος