Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

    Εγκαταλείπει τη ΝΔ ο Σαμαράς για την Νέα Ελλάδα. Σφαγή Αβραμό-Βορίδη για την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Καραμανλής


    Από τον Κάρλος
    Οπως σωστά παρατηρεί και ο Σπύρος Γκουτζάνης, στο Πρώτο Θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για την Ελλάδα του 2021, παράλληλα με την δημιουργία νέου κόματος που κοπό έχει να 
    αγκαλιάσει την κεντροδεξιά. Ο τίτλος του κόμματος θα είναι Νέα Ελλάδα και σ΄αυτό πρωταγωνιστικό 
    ρόλο εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει και ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Μάχη θα γίνει τώρα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καθώς με τίποτε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα ήθελε την μετονομασία του κόμματος. Ετσι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στους Βορίδη και Αβραμόπουλο.

    Χαρακτηριστική της σύγκρουσης ανάμεσα στους δύο επίδοξους διαδόχους του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ είναι και η αρχηγική εμφάνιση του Βορίδη με βολές κατά του συγχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου: Μια μέρα μετά την αδιαθεσία του Αντώνη Σαμαρά, που προκάλεσε ανησυχία στη ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης, επιτέθηκε στα γεμάτα στον Ανδρέα Παπανδρέου κλείνοντας το μάτι στο ακροδεξιό κοινό του κόμματος το οποίο επωάζουν περίτεχνα οι σκληροί τύπου Αθανασίου, Μιχελάκη, Κρανιδιώτη και κάποιοι ακόμη που κινούνται σε επικίνδυνες παρυφές.

    «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», αμόλησε ο Μάκης το βλήμα του. 

    Η αρχηγική ατάκα του Βορίδη με φόντο τον αδύναμο Σαμαρά εκτός από τον πρωθυπουργό στόχευε τον Βενιζέλο αλλά και τον εσωκομματικό του αντίπαλο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατηγορώντας τον Παπανδρέου προκαλούσε ακόμη περισσότερη οργή στους Παπανδρεικούς για την συνεργασία του Βενιζέλου με τον Σαμαρά, ενώ επιχειρούσε να εκδικηθεί τον Σαμαρά που τον άφησε χωρίς υπουργείο κατηγορώντας τον έμμεσα ότι συγκυβερνά με το κόμμα που ίδρυσε ο Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τον Βορίδη κατέστρεψε την Ελλάδα.
    Γ@μώ τα μπάχαλα...
    ΠΗΓΗ
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Άλλος απο εδώ..Σου παίρνουν το σπίτι για 1000 ευρώ και ο Παπαδόπουλος ζητάει 37000 ανα επεισόδιο


    Είναι γνωστό ότι από τις εκπομπές της Ερτ... μόνο αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλο είναι που πολιορκείται από ιδιωτικό κανάλι

    .Συγκεκριμένα,όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι ιθύνοντες του Ant1 έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με τον γνωστό ηθοποιό και παρουσιαστή,ώστε το Στην υγεία μας να βγαίνει κάθε Σάββατο το βράδυ χτυπώντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

    Το μεγάλο θέμα είναι όμως το κόστος της εκπομπής. Το όριο που έχει βάλει το κανάλι του Αμαρουσίου είναι τα 37.000 ευρώ ανά επεισόδιο και θέλει μάλιστα να τα μειώσει πολύ.Αυτό ίσως προκαλέσει πρόβλημα στον Σπύρο Παπαδόπουλο,ο οποίος ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στο κανάλι παρά μόνο σκέφτεται σοβαρά αυτή την πρόταση.

    Το κανάλι βέβαια ξέρει πως αν γίνει αυτή η μεταγραφή η πρωτιά του Σαββάτου θα θεωρείται δεδομένη,εφόσον και το Dr.Cook δεν πηγαίνει πολύ καλά. Εν αναμονή των εξελίξεων. 

    ΠΗΓΗ

    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!



    Οι δανειστές ζητούν μέτρα 1 δισ. ευρώ για τη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού

    Βόμβα ρίχνει στις συντάξεις το μανιφέστο με τις νέες απαιτήσεις που προβάλλει η τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που είναι σε εκκρεμότητα και απορρέουν από τη μέχρι τώρα πορεία του Μνημονίου.

    Στο ντοκουμέντο με τις απαιτήσεις των δανειστών που παρουσιάζει ο «Τύπος της Κυριακής», αποκαλύπτεται ότι η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο μέτρο την επιβολή εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες για να καλυφθεί η τρύπα των 600 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ.

    Για πρώτη φορά στις μέχρι τώρα συζητήσεις αποκαλύπτεται ότι ζητά να προσδιοριστούν και άλλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις καθυστερήσεις και τις αποκλίσεις που καταγράφονται στη συλλογή αλλά και στις απώλειες εσόδων από φόρους, από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και από άλλες δράσεις που δεν έχουν προχωρήσει ή δεν έχουν αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως η αποτροπή δαπάνης λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας, αλλά και η αποτυχία της είσπραξης 770 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση του πλαφόν αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται εισφορές από τα 2.400 ευρώ στα 5.450 ευρώ.

    Ήδη ανασύρεται από το συρτάρι η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ από το 2014. Και αυτό γιατί οι αποκλίσεις που επικαλούνται οι δανειστές ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η τρύπα του ΟΑΕΕ.

    Στο αγγλικό κείμενο με τα προαπαιτούμενα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, η τρόικα δεν ζητά μόνο την εφαρμογή του μέτρου της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά η αποκάλυψη είναι ότι θέτει εξ αρχής θέμα πρόσθετων μέτρων για να καλυφθούν οι αποκλίσεις από φόρους και εισφορές.

    Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα που είχαν υπολογιστεί από την αύξηση του ορίου αποδοχών επί των οποίων επιβάλλονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις.

    Το όριο αυτό που είναι 5.450 ευρώ αφορά στους παλαιούς -μέχρι το 1992- ασφαλισμένους μισθωτούς στο ΙΚΑ και σε ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ και οι οποίοι μέχρι τις 31/12/2012 είχαν ασφαλιστικές κρατήσεις μόνο για το τμήμα του μισθού μέχρι τις 2.400 ευρώ.

    Με νόμο αποφασίστηκε να εξισωθούν με τους νέους -μετά το 1993- ασφαλισμένους οι οποίοι πληρώνουν ασφαλιστικές κρατήσεις μέχρι τις 5.450 ευρώ, δηλαδή πολύ πιο πάνω από τις 2.400 ευρώ που ίσχυαν για τους παλαιότερους ασφαλισμένους.

    Από το μέτρο αυτό το υπουργείο Εργασίας προσδοκούσε να εισπράξει εντός του 2013 περίπου 770 εκατομμύρια ευρώ. Από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του, όμως, η μηνιαία είσπραξη για το ΙΚΑ κινείται οριακά στα 40 εκατομμύρια ευρώ.Που σημαίνει ότι ο στόχος των 770 εκατομμυρίων ευρώ έχει χαθεί και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες συζητούν για μια απόδοση της τάξης των 400 - 450 εκατομμυρίων ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

    Πέραν αυτών, σχεδόν μηδενική είναι η απόδοση του μέτρου της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια. Από το μέτρο αυτό εκτιμήθηκε στον νόμο ότι θα προέκυπταν έσοδα, ή, πιο σωστά, ότι θα υπήρχε αποτροπή δαπάνης της τάξης των 595 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και άλλα τόσα για το 2014, ακριβώς επειδή η αύξηση στα όρια ηλικίας θα δυσκόλευε και θα απέτρεπε τη συνταξιοδότηση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

    Παρά όμως ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα όρια ηλικίας αυξήθηκαν από το 65ο στο 67ο έτος και από τα 60 στα 62 (μειωμένη) , η απόδοση του μέτρου δεν φαίνεται στα οικονομικά των ταμείων.Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι πέρα από τα 600 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στον ΟΑΕΕ, το κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετες παρεμβάσεις δεν θα υπερβαίνει τα 400 - 450 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο τραπέζι, εκτός από την τροπολογία που προέβλεπε αλλαγή στον υπολογισμό των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ με μειώσεις της τάξεως του 20% - 25%, έχει πέσει και το σενάριο της εισφοράς επί του τζίρου όχι στο 0,2% όπως συζητείται αλλά ίσως στο 0,1% ώστε ένα μέρος των 600 εκατομμυρίων ευρώ να συγκεντρωθεί από μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ και ένα άλλο από την εισφορά.
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Και τα μυαλά στα κάγκελα..!! Καταιγίδα προστίμων από την εφορία- Ετοιμάζουν ακόμη και «προληπτικό» φόρο


    Νέες τεχνικές συλλογής φόρων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας έτοιμο τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης. Με αυτόν θα καθορίζονται τέσσερις διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τους φόρους που θα πρέπει να πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις. Επίσης, ο Κώδικας φέρνει ανατροπές στο ποινολόγιο και τις κατασχέσεις.

    Η Εφορία θα υπολογίζει στο περίπου τον φόρο που αναλογεί

    Με ή χωρίς υποβολή δήλωσης η Εφορία θα βγάζει τον… λογαριασμό που αναλογεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Και αυτό, καθώς οι φορολογικές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν κατά εκτίμηση και τον αναλογούντα φόρο και στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορολογούμενοι, παρότι είναι υποχρεωμένοι, δεν καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις.

    Επιπρόσθετα, θα μπορούν να επιβάλλουν «προληπτικό» φόρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής δήλωσης, αν κρίνουν ή έχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα ή να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία.

    Οι δε προσαυξήσεις για εκπρόθεσμες και ανακριβείς δηλώσεις, καθώς και για μη καταβολή του παρακρατούμενου φόρου θα φθάνουν το 100% του ποσού του φόρου.

    Από 1/1/2014

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διοίκησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 και στόχος είναι να κλείσει «τρύπες» φοροαποφυγής και να συντελέσει στον ακριβή προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης.

    Το Δημόσιο αποκτά, έτσι, τη δυνατότητα να προσδιορίζει τα ποσά των φόρων που οφείλουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με τον παρακάτω τρόπο:

    - Τον κανονικό προσδιορισμό του φόρου

    - Τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό φόρου

    - Τον διορθωτικό προσδιορισμό φόρου

    - Τον προληπτικό προσδιορισμό φόρου

    Από τη πλευρά του, ο φορολογούμενος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει, με βάση τον νέο Κώδικα, τη δυνατότητα να προσφύγει κατά του προληπτικού προσδιορισμού φόρου κατευθείαν ενώπιον του Πρωτοδικείου μόνο για τους εξής λόγους:

    -Το ποσό του προσδιορισμού είναι υπερβολικά υψηλό ή

    -Κατά την κρίση του, δεν συντρέχουν λόγοι που να δικαιολογούν προληπτικό προσδιορισμό φόρου



    Κατασχέσεις-εξπρές για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα

    Με διαδικασίες-εξπρές εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας, θα γίνονται οι κατασχέσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Νέο Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης.

    Στη συνέχεια και μέσα σε διάστημα 14 ημερών μετά την κατάσχεση, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», το Δημόσιο θα προχωρά σε εκποίηση μέσω δημοπρασίας των κατασχεθέντων. Επιπλέον, θα αποστέλλονται διαταγές πληρωμών σε τράπεζες και λογιστήρια εταιρειών για κατασχέσεις μελλοντικών μισθών και αμοιβών.

    Σε περιπτώσεις που οι φορολογικές Αρχές έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι διακυβεύεται η είσπραξη του φόρου, μπορεί να αξιώσουν άμεση καταβολή του και αν αυτή δεν γίνει, να προχωρήσουν σε άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

    Επίσης, καθιερώνεται η πενταετία ως χρονικό όριο για την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλλει φόρους σε κάθε φορολογική υπόθεση. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει διαπράξει φοροδιαφυγή, η σχετική προθεσμία θα παρατείνεται στα 20 έτη.

    Παράλληλα, η Εφορία υποχρεώνεται -εντός 90 ημερών από την υποβολή εγγραφής αίτησης του φορολογουμένου για την επιστροφή του φόρου- να καταβάλει το αιτούμενο ποσό. Αν καθυστερήσει περισσότερο, τότε θα πρέπει να πληρώσει εντόκως το επιστρεφόμενο ποσό.

    Πηγή: Έθνος της Κυριακής
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Τι είναι ο θεσμός των mini jobs...Να δω που θα κρυφτήτε ρεμάλια .ΜΙΣΘΟΣ 350 ΕΥΡΩ



    Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

    Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

    Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.
    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Αμερικάνικα μέσα μεταδίδουν ότι αυτός που αποκεφαλίζεται στο βίντεο είναι ο Παύλος Γιαζίζι


    Παγκόσμια κατακραυγή  προκάλεσε το ανατριχιαστικό βίντεο με λεζάντα « το Μέτωπο της Νίκης αποκεφαλίζει επίσκοπο   και έναν άλλο χριστιανό στο Χιντλίμπ ». Το βίντεο δημοσιοποιείται στις 25/06/13 , στο youtube από το χρήστη « Βaalbeck », όρος που παραπέμπει στην ελληνιστική πόλη του Λιβάνου, Ηλιούπολη. Το λογότυπο του χρήστη είναι κιονοστοιχία αρχαιοελληνικού ναού. Η πρωτογενής πηγή  απ’ όπου αντλήθηκε το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό θα είχε προφανώς  τον ίδιο τίτλο. Η καταγραφή του υλικού και η αρχική διακίνησή του έγινε από τους παριστάμενους του δράματος που φίλμαραν κατά δεκάδες με τα κινητά τηλέφωνα. Προφανώς είναι οι ίδιοι που τιτλοφόρησαν το βίντεο ως αυτόπτες και αυτουργοί της στυγερής και ειδεχθούς δολοφονίας . Αραβικές εφημερίδες (gazire , Beirute Today) και ιστολόγια διακινούσαν το ίδιο βράδυ την είδηση περί αποκεφαλισμού ορθόδοξου επισκόπου μετά την απαγωγή του καθώς κι ενός άλλου  χριστιανού ομήρου που προέρχεται από  άλλη πόλη, την Ντέιρ ελ Ζορ.


    Και ενώ η διεθνής κοινότητα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σοκ, την επομένη ημέρα ο Ζωρζ Σάμπρα (« Πρόεδρος » που αναγνωρίζει η « Δύση ») σπεύδει με νεύρο να προειδοποιήσει τηλεοπτικά μέσω Al Jadeed tv στο Λίβανο : Nα σταματήσουν  κάποιοι να ανακατεύονται στην υπόθεση της απαγωγής  και να αφήσουν το ζήτημα σε αυτούς που γνωρίζουν...στους αντάρτες και στους Τζαίχ ελ χορ ( « ελεύθερου στρατού ») . Με προκλητικό τρόπο και φανερά εκνευρισμένος από τη διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση, δηλώνει ότι : Aυτή δεν είναι η μόνη απαγωγή που γίνεται στον κόσμο ! Ακολούθως, σε επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχεται ότι δε γνωρίζει με ακρίβεια τους απαγωγείς :  Ξέρετε ότι η Συρία είναι μεγάλη χώρα και υπάρχουν πολλές ομάδες...


    Στις 27/06/13, ο Πατριάρχης Αντιοχείας γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης  έξω από την έδρα του ορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό όταν έφευγε για το Λίβανο όπου εγκαταβιώνει (  4 νεκροί και τραυματίες βλ. syria news, Al Nahar ,Observatoire de Christianophobie, Apic,Gazire κ.ά. ).Ταυτόχρονα βομβιστική επίθεση εκδηλώνεται και σε συρορθόδοξο ναό, τη μοναδική εκκλησία της Ντέιρ ελ Ζορ -προκαλώντας επίσης 5 θύματα  -απ’όπου σύμφωνα με τις αραβικές πηγές Gazire και Βeirut2day , καταγόταν ο σφαγιασθείς πολίτης του βίντεο . Την επόμενη μέρα, ο « Συριακός εθνικός συνασπισμός » στον οποίο ηγείται ο κος Σάμπρα , δηλώνει στο ιταλικό ειδησεογραφικό ΑΚΙ  : Aν η έρευνα δείξει ότι το βίντεο είναι πλαστό, τότε το Συριακός Εθνικός Συνασπισμός μαζί με το Ανώτατο Στρατιωτικό Επιτελείο των ανταρτών θα συλλάβει τους υπευθύνους και θα τους προσάγει στη Δικαιοσύνη  . Η αντιπολίτευση πανικόβλητη από την αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης στις θηριωδίες που διαπράττονται στο « δοβλέτι » της, απειλεί με συλλήψεις και προσαγωγές όποιους αποκαλύπτουν ανάλογες βαρβαρότητες /εγκλήματα πολέμου. Το ερώτημα που εκκρεμεί είναι : ποιές θεσμοθετημένες δικαστικές αρχές θα επιδικάσουν αυτές τις υποθέσεις ; Έκτακτα ισλαμικά δικαστήρια αντίστοιχα με αυτά του βίντεο ; Ο « Αμπού Σάντι » όπως τον αποκαλούν οι σύντροφοί του, σύμφωνα με δημοσίευμα του  Middle East panorama (29/04/13) εξισλαμίστηκε προφέροντας τις σχετικές ομολογίες πίστης. Η εκλογή του ως επικεφαλή της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντόχα του Κατάρ στις 09/11/12 δεν θα μπορούσε άλλωστε να επιτευχθεί χωρίς αυτήν την προυπόθεση. Η μη ευρύτερη δημοσιοποίηση του εξισλαμισμού του εξυπηρετεί επικοινωνιακά την αντιπολίτευση.

    Σε αυτό το διάστημα των 48 ωρών από την ανάρτηση του βίντεο, ο δυτικός τύπος ταυτοποιεί τα θύματα με καθολικό μοναχό και τη συνοδεία του για να διαψευσθεί  κατηγορηματικά από το Βατικανό. Έκτοτε, όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος -χριστιανικός και μη-, προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις (fides ,radio vaticana ,rfi, riposte Catholique, Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας , Catholiqueherald , Asia News , Alain Jules κ.ά.) . Το  ρώσικο δορυφορικό κανάλι RΤ  θέτει το ερώτημα : ποιός είναι ο ορθόδοξος επίσκοπος που σφαγιάζεται  ; Τα αμερικάνικα μέσα (catholicnewslive/28-06-13) stormfront,catholicfeast , orderoftruth.wordpress,zimbio.com ,godlikeproductions)απαντούν :   Ο Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίζι, ο αδερφός του Πατριάρχη Ιωάννη, δολοφονήθηκε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές οι οποίοι ζητωκραύγαζαν που σκότωναν απίστους . 
    Kαι όμως τόσο αυτός όσο και ο μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραήμ που λόγω χαρακτηριστικής φυσιογνωμίας δε χρειάστηκε να ταυτοποιήσουν οι αμερικάνοι (αυτός που δεν εκτελείται on line),  αλλά και ο σύριος χριστιανός σφαγιασμένος πολίτης  , παραμένουν στα βιντεοσκοπημένα αζήτητα προς αναγνώριση.


    YΓ : Οι συντάκτες του άρθρου, Πορφύρης Δημήτρης και Πηνελόπη Σταφυλά, κατοικούν στις Βρυξέλλες, επί της οδού  Αγίου Ιώβ 265 (st job 265) Τ.Κ. 1180, σε περίπτωση που ο κ. Σάμπρα θέλει να αποστείλει « δικόγραφα » !!!
    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    ΑΛΗΤΕΣ ! - Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί θα κλείσω και νοσοκομεία !


    Δραστικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας προαναγγέλλει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε κλείσιμο νοσοκομείων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

    Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» δήλωσε ότι «μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω».Χρωστάμε περίπου 1,7 δισ. θα προχωρήσω πολύ γρήγορα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη αυτά»



    Αναφέρθηκε και στη μέθοδο του «claw back» σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΠΥ, τον συμψηφισμό δηλαδή μεταξύ του ΕΟΠΠΥ και των διαγνωστικών κέντρων και κλινικών και προαναγγέλλει εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών. Μάλιστα μέσα στο επόμενο 15θήμερο θα προχωρήσει, όπως λέει, σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

    «Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις».

    πηγη

    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    "Πάγωμα" τιμολογίων της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επαγγελματίες



    Μεγαλύτερες ευκολίες για τους ευάλωτους καταναλωτές - Μέχρι 15% οι μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια - Ελάφρυνση των τιμολογίων για μεγάλες βιομηχανίες «Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, το οποίο συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα.

    Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση, η οποία αφορά κυρίως τις μεγάλες βιομηχανίες, μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

    Απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο το οποίο διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι, σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη διατήρηση και των δύο θέσεων από τον κ. Φωτόπουλο, δηλαδή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Ωστόσο, ο κ. Ζερβός του έχει ζητήσει να επιλέξει μία από τις δύο θέσεις και ο ίδιος έχει απαντήσει ότι θα κάνει την επιλογή του εντός των ημερών. Απόντες, πάντως, από τη γενική συνέλευση ήταν και άλλα μέλη του Δ.Σ., όπως και στελέχη της ΔΕΗ.

    Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια, σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση εκείνα τα οποία ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές θα διαμορφώνονται από μεθαύριο ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

    Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική έως το τέλος του έτους.
    Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, ανέργους κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).

    Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης, το οποίο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (που αντιπροσωπεύουν το 30 % του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού) και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30% των πελατών. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών από το 51 % το οποίο ελέγχει σήμερα το Δημόσιο.

    Η ΔΕΗ θα προχωρήσει, επίσης, σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. Η απόσυρση θα γίνει σταδιακά, με τη θέση σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), στα τέλη του 2014, που θα αντικαταστήσουν το παλιό παραγωγικό δυναμικό.

    Οι πετρελαϊκές μονάδες ωστόσο δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.
    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΛΑ ΕΡΤ!



    Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΞΩΘΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

    Θανατηφόρες-μαζικές απολύσεις τύπου ΕΡΤ ετοιμάζει η κυβέρνηση προειμένου να εξευμενίσει τις άγριες διαθέσεις της τρόικας για τον εκτροχιασμένο προϋπολογισμό! Θέλοντας παράλληλα η 
    κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αποφύγει τις νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και καταργήσεις επιδομάτων θα προβεί σε κεραυνοβόλα λουκέτα με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών.

    Αυτό είναι βέβαιον ότι θα γίνει οσονούπω με τον "δήμιο" Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο του εκτελεστή, έχοντας ήδη δηλώσει ότι οι απολύσεις στο δημόσιο δεν πρέπει να είναι ταμπού!

    Είναι βέβαιον λοιπόν ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις και είναι δύσκολο να αποφύγουμε τη σύγκρουση μεταξύ του λαού και της κυβέρνησης.

    Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και η τρόικα η οποία τραβάει το σκοινί στον εμφύλιο σπαραγμό.

    Δείτε τι απαιτούν οι τροϊκανοί και θα καταλάβετε:

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ήδη θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις στην ελληνική πλευρά, όπως; - Απολύσεις στο δημόσιο. - "Μαχαίρι" στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ. - Αύξηση των εσόδων από την φορολογία των ακινήτων. - Άρση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. - Κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Έγκυροι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ακόμα και με αυτά τα μέτρα, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Θεωρούν δεδομένο ότι η τρόικα, περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα απαιτήσει να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οι τροϊκανοί δεν δέχονται κουβέντα για μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ στην εστίαση. Αντίθετα απαιτούν να καταργηθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κάτι που θα προκαλέσει σάλο, αφού εκτός ότι θα εκτινάξει τι κόστος ζωής στα ύψη στα νησιά του Αιγαίου, θα αποτελέσει και πλήγμα για τον τουρισμό. Πιέζουν μάλιστα να συμπεριληφθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι η μοναδική σίγουρη πηγή εσόδων είναι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θέλουν να φορολογήσουν ότι υπάρχει, ακόμα και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τις αγροτικές εκτάσεις ενώ δεν δέχονται ούτε το τυπικό και ουσιαστικά ανύπαρκτο αφορολόγητο των 50.000 ευρώ. Απαιτούν μάλιστα να συνεχίσει να εισπράττεται ο συγκεκριμένος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μέσω των εφοριών. Η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώ αρχίζει και αναπτύσσεται έντονος σκεπτικισμός σε κορυφαία πολιτικά στελέχη της Ν.Δ, που άρχισαν να αμφισβητούν τις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την βοήθεια που θα παράσχει η κ.Μέρκελ, μετά τις γερμανικές εκλογές. Θεωρείται βέβαιο ότι η όποια απομείωση χρέους ή ακόμα και η μη εγγραφή στο δημόσιο χρέος των 50 δις από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα συνοδευτεί από ένα νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Αυτό φοβάται και ο Πρωθυπουργός, αφού θεωρεί ότι αν το Βερολίνο δεν αντιληφθεί την οριακή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η πολιτική σταθερότητα αλλά και η κυβέρνησή του θα είναι παρελθόν.
    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ;


    Η οργή στις κοινωνίες όλων των πολιτών μεγαλώνει καθημερινά.
    Η απαξίωση των πολιτικών σε όλες τις χώρες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
    Το οικονομικό πρόβλημα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επίσης διογκώνεται από τα σκοτεινά 
    γραφεία των παγκιοσμιοποιητών.
    Η συνταγή που χρησιμοποιείται δείχνει τρία πράγματα:

    ή θα γίνει μία παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη,
    ή θα γίνει μία παγκόσμια κοινωνική έκρηξη
    ή θα εμφανιστεί μία παγκόσμια λύση που θα διαγράψει το οικονομικό πρόβλημα.

    Η κοινή συνισταμένη και στις τρεις λύσεις, είναι η παγκοσμιοποίηση της πολιτικής, η κοινή παγκόσμια οικονομία - νόμισμα, η κοινή παγκόσμια διαχείριση των κοινωνιών... 

    Ποιός και πως θα προταθεί να κυβερνήσει; 
    Με βάση ποιούς νόμους θα γίνεται η παγκόσμια διαχείριση των διαφορετικών κοινωνιών; 

    Μετά την απαλοιφή της λέξης έθνος, περνάμε πλέον σε μία διεθνή κοινωνία, η οποία θα είναι πανομοιότυπη του πύργου της Βαβέλ. 
    Τα πολυπληθή κράτη θα εκπροσωπούνται με σχετική επάρκεια σε μία διεθνή κυβέρνηση και θα περνάνε τα συμφέροντά τους. Τα μικρά κράτη απλά θα σβήσουν, αφού θα αναμιχθούν με μετακινούμενους πληθυσμούς. 
    Ο πολιτισμός θα γίνει ένα πολύχρωμο κοκτέιλ και η θρησκεία θα γίνει ένα συνονθύλευμα δοξασιών όλων των θρησκειών (με έμφαση στο ισλάμ που θέλει - επιβάλει απόλυτα υποταγμένους πολίτες). 

    Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, το σχέδιο είναι σε λειτουργία, οι κινήσεις είναι ορατές και τα αποτελέσματα προδιαγεγραμμένα. 
    Η προτεινόμενη "λύση" της παγκόσμιας σύρραξης φαίνεται να υπερισχύει των άλλων αφού έτσι θα γίνει εφικτή και μία σημαντική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη (λιγότεροι άνθρωποι ελέγχονται ευκολότερα). 

    Το πεδίο σύγκρουσης που επιλέχθηκε -όπως όλα δείχνουν- είναι η Μέση Ανατολή. 
    Η επόμενη ημέρα θα βυθίσει την ανθρωπότητα σε έναν μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά σκοταδισμό. 

    Και όμως, όλα μπορούν να ανατραπούν από ένα "τυχαίο γεγονός", έναν "από μηχανής θεό" που ενδέχεται να εμφανιστεί για να καταστρέψει το καλοβαλμένο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης. 
    Ζούμε σε μία περίοδο που είναι άγνωστο πως θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του αύριο (αφού είναι γνωστό πως την ιστορία την γράφουν όπως επιθυμούν οι νικητές). 
    Όμως, είναι γεγονός πως είμαστε παρόντες σε αυτά που συμβαίνουν και θα γίνουμε μάρτυρες μοναδικών ιστορικών γεγονότων. 
    Η ψυχική και η φυσική μας προετοιμασία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που θα μας επηρρεάσουν και ίσως να μας καταστρέψουν. 
    Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα; 
    Είμαστε έτοιμοι να δούμε όσα θα συμβούν; 
    Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωπόμορφα αρπακτικά που κατακλύζουν τον πλανήτη; 
    Είμαστε έτοιμοι να κατανοήσουμε τα γεγονότα που έρχονται καλπάζοντας; 
    Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέα όρια φυσικής αντοχής και ψυχικού σθένους στους εαυτούς μας;
    Γεωργίου Μιχαήλ
    ΠΗΓΗ

    Δύο μέρες που δε θα ξεχαστούν ποτέ: 28 - 29 Ιούνη




    Είχαν ήδη προηγηθεί δακρυγόνα, απειλές και, φυσικά, ένας χρόνος Μνημονίου. Και μετά ήρθε ένα διήμερο που θα θυμόμαστε για πάντα.   Το κίνημα των πλατειών από τη μία, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από την άλλη, ο Χρήστος Παπουτσής ως υπουργός ΠΡΟΠΟ, τα χιλιάδες δακρυγόνα, το ξύλο, η τρομοκρατία. Και μετά κερδίσαμε. Γιατί στην πραγματικότητα, οι 500.000 ανθρώπων που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα, μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες των άλλων πόλεων,  έκαναν κάτι συγκλονιστικό: Ξεσηκώθηκαν.   Είχε προκυρηχθεί 48ωρη πανεργατική απεργία κι οι πλατείες γέμισαν κόσμο. Η βία και η καταστολή ήταν ασύλληπτα, αλλά δεν έφευγε κανένας. Έβριζαν τα ΜΑΤ, έβριζαν την κυβέρνηση και την τρόικα κι έδιναν νερό στους διπλανούς τους.


    Η καταστολή αγρίευε, ο κόσμος έτρεχε να κρυφτεί στους σταθμούς του μετρό που χρησίμευαν και ως κέντρα πρώτων βοηθειών. Συνέβαινε, επειδή η αστυνομία δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να περάσουν, να μεταφέρονται τραυματίες μέσω του μετρό.    Οι αστυνομικοί πετούσαν χημικά και πέτρες στους .
    διαδηλωτές





    Κυνήγησαν τους διαδηλωτές ακόμα και μέχρι το Θησείο, την Πλάκα, το Κουκάκι. Την ίδια στιγμή εντός της Βουλής, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς:   «Καταψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του, γιατί είναι οικονομικά αναποτελεσματικό, αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο». Και συμπλήρωσε:

      Τελικώς ο κ. Παπανδρέου κατάφερε και τα δυο: και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα. Ως προς τον σοσιαλισμό προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό και γονάτισε την οικονομία με φόρους, ενώ όσον αφορά τη βαρβαρότητα, ε, απλώς κοιτάξτε γύρω σας».

    Επόμενο βήμα η ψηφοφορία. "Ναι σε όλα" ψηφίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου. Παρόν ψηφίζουν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κιλτίδης, Γιώργος Κοντογιάννης.

     Ο μοναδικός τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε όχι ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αμέσως μετά την κατά συνείδηση ψήφο του, διεγράφη.   Το μεσοπρόθεσμο πέρασε μόλις με 155 ψήφους, ενώ λίγους μήνες μετά, το Νοέμβριου του ίδιου χρόνου η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει, σχηματίζεται Οικουμενική με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ και πρωθυπουργό τον τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμο. Άντεξε μόλις λίγους μήνες, αφού την άνοιξη του '12 προκυρύσσονται εκλογές.









    πηγη

    Έρχεται ο πιο ισχυρός καύσωνας των τελευταίων 100 ετών Η.Π.Α,



    Μπορεί εδώ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη οι θερμοκρασίες να μην είναι πολύ υψηλές ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο στις δυτικές Η.Π.Α, το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές αγγίζει και ξεπερνάει τοπικά και τους 50 βαθμούς Κελσίου !!

    Μάλιστα σε πολλές περιοχές, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος ίσως σκαρφαλώσει και πάνω από τους 55 βαθμούς Κελσίου, ενώ φαίνεται να σπάνε και τα ρεκόρ θερμοκρασιών των τελευταίων 100 περίπου ετών, σε πολλά μέρη των δυτικών Η.Π.Α.
    πηγη

    Εκτακτο ΤΩΡΑ - Διέκοψε την ομιλία του ο Σαμαράς ...



    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ένιωσε αδιαθεσία...
    και ήδη βρίσκονται δύο γιατροί από πάνω του.

    Σημαντική εξέλιξη - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΩΣΗ TOY ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ END


    ΣΗΜΕΡΑ 28/6/2013 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ...

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ
    ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο κ. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!!!

    Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ MONTREAL BANK.

    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ...

    ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !

    ΑΘΩA ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ E.N.D. !


    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ END.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ.


    Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ
    Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ END ΝΙΚΗΣΑΝ.
    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ... ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ .....
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
    ΠΗΓΗ


    Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξηγεί τι "δηλητήρια" βάζουν στα παγωτά και τα "παγωμένα γλυκίσματα"!!!

    Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα σε παγωτά και παγωμένα γλυκίσματα ή επιδόρπια παγωτού και που είναι συνήθως τα παγωτά οικογενειακής συσκευασίας και βρίσκωνται στα ίδια ράφια με τα παγωτά στα πολυκαταστήματα και αλλού.
    Διαβάστε λοιπόν τι περιέχει ενα παγωμένο γλύκισμα ή επιδόρπιο παγωτού:
    1. Γάλα αποβουτυρωμένο ανασυσταθέν.
    Τι καταλαβαινει ο καταναλωτης; τι είδους ανασύσταση έχει υποστεί το ήδη αποβουτυρωμένο γάλα ; γιατί αποβουτυρώνεται αφού οπως βλέπεται παρακάτω προστίθεται λίπος και μαλιστα φυτικό που ειναι επιβλαβές για τον οργανισμό;απλά εννοούν γάλα σκόνη αλλά δεν το λένε.
    2. Ζάχαρι (εμπορίου)
    3. .Σ ιρόπι γλυκόζης (εμπορίου)
    4. Φυτικό λίπος
    Τα φυτικά λίπη περιέχουν trans λιπαρά οξέα που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization,WHO) είναι ύποπτα για καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ.) και αφαιρεσαν το λίπος δηλ. το βούτυρο απο το γάλα για να βάλουν το φθηνότερο αλλά και πιό επικίνδυνο φυτικό λίπος.
    5. Στερεά ορού γάλακτος
    Ο ορος γάλακτος είναι κυρίως νερό
    6.Γαλακτοματοποιητές.
    Μην σας παρασύρει η ονομασία δεν έχει καμμία σχέση με το γάλα,αποτελούν μονογλυκερίδια- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων,φωσφατίδια του αμμωνίου,πολυγλυκερίδια του πολυρικινελαίκού οξέος ,αλγινικό νάτριο και μία σειρά απο άλλες χημικές ουσίες που καμμία σχέση δεν έχουν με το γάλα..
    7.Σταθεροποιητές
    Αυτές συνήθως είναι ελαίο χαρουπιού, καραγενίνη, έλαιο γκουάμ, γάλα αποβουτηρωμένο, αφυδατομένο δηλ.γάλα σκόνη, αρωματικές ύλες κλπ.πού καμμία σχέση δεν έχουν με το γάλα.
    Η νομοθεσία επιτρέπει ενα σημαντικό μέρος να ειναι γάλα σκόνη, που δεν περιέχει ασβεστιο, βιταμίνες αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, οπως το φρέσκο γάλα. Δυστυχώς υπάρχει κενό στην νομοθεσία των παγωτών.
    Τα παγωμένα γλυκίσματα πού περιέχουν φοινικέλαιοή έλαιο ινδικής καρύδας που συχνά προστίθεται στα παγωτά, και συνήθως δεν αναγράφεται προκαλούν βλάβες στην υγεία. Τα παγωτά των ζαχαροπλαστείων συνήθως δεν περιέχουν όλα αυτα τα συνθετικά συστατικά.
    Τέλος τα παγωτά πρέπει να είναι καλά συντηρημένα. Πρακτικά αυτό σημαίνει σταθερή θερμοκρασία στούς -18 βαθμούς Κελσίου και ο καταψύκτης δεν έχει προβλήματα λειτουργίας. Πρέπει να προσέχουμε οτι το παγωτό δεν έχει χαρτί συσκευασίας σχισμένο ή κολλημένο πάνω στο τρόφιμο και δεν έχει παραμορφωμένο σχήμα ή συσκευασία. Επίσης δεν είναι μαλακό ή με υφή που θυμίζει γιαουρτι ή βούτυρο ή είναι ξυνό, δεν εμφανίζει ίζημα ούτε θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια,δεν περιέχει μικροκρυστάλους,ούτε έχει άλλη περίεργη γεύση ή οσμή.
    Ειναι γεγονός οτι στα παγωτά και την σύσταση τους υπάρχει νομοθετικό κενό και η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών, μεχρι τότε να εντείνει τους ελέγχους για τα ευαλλοίωτα αυτά προίόντα. Δυστυχώς οι έλεγχοι ειναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Μέχρι τότε ας επιβληθεί στά ραφια των καταστημάτων να υπάρχει σαφής και διακριτός διαχωρισμός των παγωτών απο τα παγωμένα γλυκίσματα.
    Νικος Κατσαρός

    π. πρόεδρος ΕΦΕΤ
    ΠΗΓΗ

    Αίγυπτος: Στο Κάιρο μπήκαν τα τανκς.


    Στις 30 Ιουνίου οι «επαναστάτες» στην Αίγυπτο προγραμματίζουν μαζικές διαδηλώσεις για την παραίτηση του  προέδρου Μουχάμεντ Μούρσι.

    Ήδη, ο στρατός από το πρωί της 26ης Ιουνίου άρχισε να μετακινείται και να λαμβάνει θέσεις σε μεγάλες πόλεις, ιδίως στο Κάιρο.

    Έχουν τεθεί για τον έλεγχο και προστασία του Κέντρου πληροφόρησης (κρατικά κανάλια) στο κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας και στα βασικά υπουργεία. Στις εισόδους της πόλης του Καΐρου έχουν στηθεί σημεία ελέγχου.


    Νωρίτερα ο διοικητής του στρατού της Αιγύπτου, Στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, είπε ότι «ο στρατός δεν θα μείνει αμέτοχος, και δεν θα επιτρέψει η χώρα να διολισθήσει στο χάος».
    Ο Μούρσι προέβη σε απολογισμό για τα λάθη του αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται κάνει άλλη θυσία και επεσήμανε ότι οι φήμες για τέλος της εξουσίας του, έχουν στοιχίσει στην αιγυπτιακή οικονομία 50 δις δολάρια.

    Η λιβανική εφημερίδα Αλ Ακμπάρ έγραψε ότι ο Μούρσι διέταξε το διοικητή της προεδρική φρουράς, υποστράτηγο Μοχάμαντ Ζακί, να συλλάβει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, 33 προσωπικότητες της αντιπολίτευσης και διακεκριμένους δημοσιογράφους, αλλά ο Ζακί αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή, λέγοντας ότι δεν παρεμβαίνει στην πολιτική σκηνή.

    Επιπρόσθετα, η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Βατάν, ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει ειδικό σχέδιο δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

    Όλες οι μεγάλες πόλεις χωρίζονται σε τομείς με ευθύνη των μονάδων των εσωτερικών στρατευμάτων και της αστυνομίας. Δόθηκε η εντολή άμεσης καταστολής σε κάθε προσπάθεια επιθέσεων και  βανδαλισμών.


     Παρασκευή- αρχίζουν περιπολίες σε κάθε γειτονιά στις πόλεις κλειδιά.

    Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο Στρατός δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με το λαό, αν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές.


    Κατά βάση η Αίγυπτος στρατοκρατείται. 
    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    "ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ". ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ. ΜΑΣ ΤΑ ΒΟΥΤΑΝΕ ΟΛΑ





    Είναι δείγμα σωστής λειτουργίας του Τύπου και των δημοσιογράφων μια κεντροδεξιά εφημερίδα να εκφράζει ελεύθερα άποψη για όλα όσα έρχονται....

    Ο τίτλος της σημερινής "Δημοκρατίας" είναι αποκαλυπτικός. Μας τα παίρνουν όλα δίχως έλεος. Σκαμπίλι για την κυβέρνηση η συγκεκριμένη απόφαση και παραδοχή.

    Δεν θα γλυτώσει κανένας.
    Ο Ελληνικός Αρμαγεδώνας θα συμπαρασύρει τους πάντες.
    Σάρωμα παντού.
    Η αστική τάξη τελείωσε. Οικονομίες μιας ζωής σπασμένες στο βωμό του μνημονίου.
    makeleio.gr
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    ΛΙΩΝΩ.Χαχαχαχαχ!!! Απίστευτο: Αυτός ο κύριος έκανε σ3ξ στη μέση του δρόμου με έναν...



    Ο 47χρονος Gerard Streator έχει παράξενες σεξουαλικές ορέξεις και τις πλήρωσε με φυλάκιση πέντε μηνών.
    Συγκεκριμένα, πιάστηκε σε σεξουαλικές περιπτύξεις με έναν... καναπέ και μάλιστα σε δημόσια θέα.

    Ο άνδρας από το Γουισκόνσιν ομολόγησε την ενοχή του για... ασέλγεια και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή.
    Ο 47χρονος Gerard Streator θα πληρώσει επίσης 243 δολάρια δικαστικά έξοδα ενώ του απαγορεύτηκε να έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε υλικό πορνογραφίας.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, η... συνεύρεση του Streator με τον καναπέ διεκόπη από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που έκανε τζόκινγκ.

    Ο ίδιος ανέφερε πως είδε έναν άνδρα να ανεβαίνει πάνω στον καναπέ, ο οποίος ήταν παρατημένος στο πεζοδρόμιο, και έμοιαζε να έχει σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλο πάνω του.
    Όπως κατέθεσε, έβλεπε «τους γλουτούς του να ανεβοκατεβαίνουν». Αλλά όταν πλησίασε και φώναξε «Τι κάνετε εκεί!» ο Streator έφυγε τρέχοντας- ενώ βρισκόταν σε διέγερση- αποκαλύπτοντας πως σε αυτή την ερωτική πράξη ήταν μόνο ο ίδιος και ο... καναπές.

    ΠΗΓΗ


    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Για πάμε όλοι μαζί...Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τον Άδωνι από το υπουργείο !




    “Απομπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη από κάθε Υπουργείο”. Αυτό ζητά ένας χρήστης της ιστοσελίδας avaaz.org, στην οποία ο καθένας μπορεί να αναρτήσει το αίτημά του, συλλέγοντας υπογραφές για έναν σκοπό που ο ίδιος θεωρεί σημαντικό.

    Εξηγώντας γιατί ο σκοπός αυτός είναι σημαντικός, ο εν λόγω χρήστης αναφέρει: “Είναι απαράδεκτο να έχουμε Υπουργό και μάλιστα σε έναν από τους πιο ευπαθείς τομείς στην Ελλάδα, έναν τύπο ο οποίος το μόνο που μπορεί να κάνει (?) είναι να πουλάει εγκυκλοπαίδειες στην τηλεόραση”.

    Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η συλλογή συνολικά 500 υπογραφών, και χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 425 υπογραφές ! Μάλιστα, κάποιος από τους χρήστες που έχουν υπογράψει σχολιάζει: "Ας τοποθετηθεί σε κάθε Υπουργείο τουλάχιστον κάποιος σχετικός με τον εκάστοτε τομέα. Αλλιώς είναι πολύ χοντρή η κοροϊδία".

    Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εν λόγω σελίδα, το αίτημα αυτό θα μεταφερθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
    Ξεπερνούν ήδη τις 425 οι υπογραφές, με στόχο τις 500

    <<<ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ>>>


    «Σφαλιάρα» στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα...586 ευρώ ΚΑΙ εξαήμερη εργασία!



    Στον «αέρα» βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Εργασίας, έγγραφο του οποίου καταργεί την πενθήμερη εργασίας στις ατομικές συβάσεις για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια.

    Η αρχή γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις. Σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία».

    Δηλαδή, με απλά λόγια, τους λέει «εφαρμόστε ατομικές συμβάσεις με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους».

    Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, οι μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    πηγη
    ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

    Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι,!!


    Νομοσχέδιο θα καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή με αποτέλεσμα να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των μονιμοποιήσεων που ταλαιπωρεί το Δημόσιο μέσω προσωρινών δικαστικών διαταγών, όπως γράφει σήμερα το Έθνος. 

    Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο
    πηγη

    Κατάσχεση σπιτιού ανέργου για χρέος 1.677 ευρώ


    Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη προχώρησε το Δημόσιο πριν από τρεις ημέρες.

    Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, πρόκειται για πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος βιώνει την ανεργία τα τελευταία τρία χρόνια. Πλέον το κράτος του δίνει τη χαριστική βολή για ένα χρέος προς την εφορία που φτάνει τα 1.677 ευρώ.

    Η διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης ξεκίνησε για χρέη που αναλύονται ως εξής:

    -Πρόστιμο τροχαίας 44 ευρώ (132 με προσαύξηση)
    -Φόρος εισοδήματος 2005/ 63 ευρώ (45 ευρώ προσαύξηση)
    - Φόρος εισοδήματος 2006/ 123 ευρώ (87 ευρώ προσαύξηση)
    -Φόρος εισοδήματος 2007/ 182 ευρώ (133 ευρώ προσαύξηση)
    -Φόρος εισοδήματος 2011/ 156 ευρώ (26 ευρώ προσαύξηση)
    -Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012 ύψους 724 ευρώ (52 ευρώ προσαύξηση)
    -Ειδικό τέλος (χαράτσι) 355 ευρώ (17,75 ευρώ προσαύξηση)

    Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα, στην ίδια θέση είχε βρεθεί ένας ακόμη άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για χρέος στην ΕΥΔΑΠ, αλλά ευτυχώς με την παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου βρέθηκε λύση.

    Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
    πηγη