Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Τι θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδή αύριο; Έρχεται η καταστροφή; Η μοιρολατρία, οι Μάγια και το τέλος του κόσμου ή τίποτε από όλα αυτά;


Άλλοι προετοιμάζονται για μία μεγάλη οικονομική κατάρρευση που θα αλλάξει άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα, άλλοι για έναν τρομερό κατακλυσμό κατά τα πρότυπα του... Νώε, και άλλοι απλά βρήκαν ευκαιρία για να επινοήσουν αστεία και λογοπαίγνια με την 21η Δεκεμβρίου του έτους 2012. Την αυριανή μέρα δηλαδή. 
Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με ορισμένους μελετητές έχοντας ως βάση την αποκωδικοποίηση των απόκρυφων  γνώσεων των Μάγια, προσδιορίζουν το τέλος το κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μέσα από έναν παγκόσμιο κατακλυσμό! Αν και δεν υπάρχει στα κείμενα των Μάγια σαφής αναφορά ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ο αρχαίος αυτός λαός πίστευε ότι η ροή του χρόνου είναι κυκλική και όχι γραμμική, αφήνοντας υπόνοιες για ένα μελλοντικό «reboot» του πλανήτη.
Η τρομολαγνεία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το υποτιθέμενο «τέλος του κόσμου» έχει προκαλέσει ένα κύμα παγκόσμιου πανικού, ενώ αποτελεί...
μία πολύ καλή αφορμή για διάφορους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν οικονομικά το γεγονός.
Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και σχετική ιστοσελίδα (http://www.december212012.com) στην οποία πωλούνται διάφορα «αξεσουάρ επιβίωσης» όπως ένα ατομικό κουτί επιβίωσης με 275 γεύματα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και χημικά για καθαρισμό νερού και αντοχή στην ραδιενέργεια, ενώ από τη Ρωσία διαθέτουν κουτιά εκτάκτου ανάγκης τα οποία περιλαμβάνουν ένα σκοινί, σαπούνι και μία βότκα για την έσχατη στιγμή.
Στην ίδια ιστοσελίδα διατίθενται και βιβλία για το τέλος, ταινίες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους των επιτηδείων, ενώ υπάρχει και κουμπί για διαδικτυακές προσφορές χρημάτων για την ιστοσελίδα.

Επιστημονική εξήγηση

Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Τέσσερις φορές έχουν προσπαθήσει οι θεοί να δημιουργήσουν τον Κόσμο αλλά στο τέλος τον καταστρέφουν.
Οι αστρονόμοι των Μάγια παρατήρησαν ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο μετακινείται με πολύ αργό ρυθμό στον ουράνιο θόλο και σε αυτόν τον ρυθμό στήριξαν τον Μεγάλο Κύκλο των 5.125 ετών.  Μάλιστα, είχαν υπολογίσει με ακρίβεια τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητικές συνόδους και διελεύσεις, εκλείψεις, ηλιοστάσια και ισημερίες μέχρι το 2012.
Έτσι σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, ο Κόσμος στον οποίο ζούμε θα τελειώσει όταν το χειμερινό ηλιοστάσιο θα ευθυγραμμιστεί με το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας.  Και αυτό το ρήγμα το υπολόγισαν σωστά διότι η φαινομενική μετακίνηση των ηλιοστασίων (και των ισημεριών) οφείλεται στην απόκλιση του άξονα της Γής κατά την περιστροφή της. Η σύγχρονη επιστήμη ονομάζει το φαινόμενο «μετάπτωση των ισημεριών» (precession of equinoxes). Οι αστρονόμοι των Μάγια είχαν μετρήσει με ακρίβεια την ταχύτητα της μετάπτωσης, χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι είχαν συναίσθηση του τι μετρούσαν. Το σίγουρο είναι ότι η απόκλιση του άξονα διαγράφει έναν πλήρη κύκλο σε περίπου 25.800 χρόνια. Σύμφωνα με τη Κοσμολογία των Μάγια, η Δημιουργία αποτελείται από πέντε Μεγάλους Κύκλους των 5.125 ετών, δηλαδή 25.625 χρόνια.
Το 2012 θα έχουν περάσει περίπου 25.800 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο «έπεσε» πάνω σε αυτό που οι Μάγια αποκαλούσαν Σκοτεινό Ρήγμα.

Τα καταφύγια

Ένα χωριό στη Νότια Γαλλία και ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Έφεσο, είναι τα δυο μέρη στον πλανήτη που φέρεται να προσφέρουν καταφύγιο σε όσους πιστεύουν ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου.
Το αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιερά βουνά της Γαλλίας, έχει μόλις 176 μόνιμους κατοίκους και πιστεύεται ότι από κάτω του διαμένουν εξωγήινοι.
Στην περιοχή το τελευταίο διάστημα καταφτάνουν πολλοί ξένοι, με τους κατοίκους του χωριού να ανησυχούν πως σύντομα θα είναι αδύνατον να φιλοξενούν νέους τουρίστες.
Πολλοί έχουν αγοράσει εκτάσεις γης, προσφέρονται μαθήματα επιβίωσης, ενώ οι αρχές της περιοχής έχουν ζητήσει να τεθεί και ο στρατός σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο!
Πιο κοντά στη χώρα μας, το χωριό Σιρίντζε, ένα μικρό ορεινό χωριό 600 κατοίκων στην Τουρκία, θεωρείται ότι θα διασωθεί λόγω της θετικής ενέργειας που έχει η περιοχή.
Τις τελευταίες ημέρες το χωριό γνωρίζει μια πρωτόγνωρη τουριστική έκρηξη ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν περισσότερα από 60.000 άτομα στην περιοχή.
Στο Σιρίντζε, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National».

Έξι φορές έχει προαναγγελθεί το τέλος του κόσμου

23 Απριλίου 1843
Ο αγρότης Γουίλιαμ Μίλερ είχε πάθος με την Αγία Γραφή. Μετά από πολλή μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γινόταν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 21 Μαρτίου του 1843 και τις 21 Μαρτίου του 1844. Όταν εξήγησε τις θεωρίες του στον κόσμο, χιλιάδες ήταν αυτοί που τον πίστεψαν και έγιναν οι ακόλουθοι του, οι λεγόμενοι Μιλλερίτες.

1910 μ.Χ.
Το 1881, ένας αστρονόμος μελέτησε τους κομήτες και ανακάλυψε ότι στις ουρές τους υπάρχει ένα θανατηφόρο αέριο, παρόμοιο με το υδροκυάνιο.
Η μελέτη του δημοσιεύτηκε, αλλά κανείς δεν έδωσε μεγάλη σημασία μέχρι που, μερικά χρόνια αργότερα, όλος ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ο κομήτης του Χάλεϊ θα περνούσε τόσο κοντά στη Γη που ενδεχομένως η ουρά του θα την ακουμπούσε!

1997 μ.Χ.
Όταν ο ... συνήθης ύποπτος κομήτης του Χάλεϊ, έγινε ορατός από τη γη το 1997, άρχισαν οι φήμες ότι ένα αεροσκάφος με εξωγήινους ακολουθούσε τον κομήτη και κατέβηκε στον πλανήτη μας.

Αύγουστος 1990 μ.Χ.
Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, είχε αναφέρει συγκεκριμένα "Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα/ Από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου".

1 Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.
Καθώς η προηγούμενη χιλιετία έφτανε στο τέλος της διαδρομής της, πολλοί ανησυχούσαν ότι η τεχνολογία θα ήταν αυτή που θα μας κατέστρεφε.
Το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά, τη δεκαετία του 1970, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι περισσότεροι υπολογιστές δεν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στις χρονολογίες του 1900 και του 2000. 

5 Μαϊου 2000 μ.Χ.
Στην περίπτωση που το τέλος του κόσμου δεν θα ερχόταν από τους υπολογιστές, ο Ρίτσαρντ Νουν είχε μια εναλλακτική, την οποία ανέλυσε στο βιβλίο του "5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster."
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι πάγοι της Ανταρκτικής στις 5 Μαϊου του 2000, θα είχαν μόνο τρία μίλια πάχος και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα οι πλανήτες θα έρχονταν σε ευθεία γραμμή!

Πάντως... δεν είναι λίγοι αυτοί που συμμετέχουν σε πάρτι "αντίστροφης μέτρησης"....

www.bankingnews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Τι θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδή αύριο; Έρχεται η καταστροφή; Η μοιρολατρία, οι Μάγια και το τέλος του κόσμου ή τίποτε από όλα αυτά;"

Leave a reply