Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Έρχεται η τελική μάχη για τη Συρία;



Έρχεται η τελική μάχη για τη Συρία; Ίσως είναι ένα βιαστικό ερώτημα και διαπίστωση, όμως οι πρόσφατες κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εγείρουν έντονο προβληματισμό:

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Αμύνης στολίσκος τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων κατευθύνεται προς την Μεσόγειο κοντά στα συριακά ύδατα.

Κύκλοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν την Τρίτη στα μέσα ενημέρωσης ότι τα συγκεκριμένα πολεμικά πλοία θα «ενσωματωθούν» στην αποστολή του ρωσικού στόλου στην Συρία που αποτελείται από ένα πλοίο συνοδείας καθώς και μικρότερα οχήματα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε αναφορές στρατιωτικής πηγής που φέρεται να δηλώνει ότι ο κύριος στόχος της αποστολής του στολίσκου πολεμικών πλοίων είναι η συμμετοχή σε μία πιθανή επιχείρηση εκκένωσης των Ρώσων πολιτών από τη Συρία.

"Παρόλο που τα καθήκοντα των πολεμικών πλοίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί , μπορεί να υποτεθεί δεδομένης της κατάστασης που αναπτύσσεται στην περιοχή ότι κύριο μέλημά τους θα είναι η συμμετοχή σε μία πιθανή επιχείρηση εκκένωσης των Ρώσων πολιτών από τη Συρία," φέρεται να δήλωσε η στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ενημέρωσης.

Ακόμη ένα σημαντικό δεδομένο είναι το εξής: την Τρίτη αξιωματούχοι του υπουργείου Επειγόντων Περιστατικών δήλωσαν ότι έχουν ήδη αποσταλλεί δύο αεροσκάφη στην Συριακή πόλη-λιμάνι της Latakia ώστε να μεταφερθούν 46 τόνοι ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες που βρίσκονται ακόμη σε συριακά εδάφη. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη θα πραγματοποίησουν επιχείρηση εκκένωσης όσων Ρώσων πολιτών επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Έρχεται η τελική μάχη για τη Συρία;"

Leave a reply