Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Παναττική απεργία συμπαράστασης στους απεργούς ναυτεργάτες από την ΓΣΕΕ, αύριο Τετάρτη

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αττική - Θα κινηθούν μόνο τα επιταγμένα μέσα σταθερής τροχιάς - Πανπειραϊκή απεργία κήρυξε νωρίτερα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία αποφάσισε για αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΕ ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας  της κυβερνητικής  και αντιδημοκρατικής απόφασης  για την επιστράτευση των ναυτεργατών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή θα κινηθεί το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. 

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας για την επιστράτευση της ΠΝΟ και επισημαίνει πως επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης, αντί να δώσουν λύση με τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει  τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων», καταλήγει η Συνομοσπονδία.  

Παναττική απεργία αποφάσισε για την Τετάρτη 6η Φεβρουαρίου 2013 η ΓΣΕΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς την απεργία των ναυτεργατών οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως και στην περίπτωση του μετρό, την πολιτική τους επιστράτευση.   

Πανπειραϊκή απεργία κηρύχθηκε για την Τετάρτη, και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. 

Το Εργατικό Κέντρο έλαβε την παραπάνω απόφαση επίσης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες.

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Παναττική απεργία συμπαράστασης στους απεργούς ναυτεργάτες από την ΓΣΕΕ, αύριο Τετάρτη"

Leave a reply