Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Στο χορό των Ρίχτερ η δυτική Αττική - Δείτε το χάρτη σεισμών

Μικροί μεν σεισμοί, αισθητοί κάποιο από αυτούς δε. Το εστιακό βάθος των πιο πολλών από αυτούς τους σεισμούς που σημειώνονται στη δυτική Αττική, δεν ξεπερνάει τα 10 χιλιόμετρα, πράγμα που τους κάνει επιφανειακούς και αισθητούς αρκετές φορές σε κατοίκους τόσο της δυτικής Αττικής, όσο και των περιοχών της νότιας Εύβοιας, αλλά και περιοχών των δυτικών τμημάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι σεισμοί αυτοί ως τώρα δεν εμπνέουν ανησυχία, ωστόσο σημειώνονται σε μία αρκετά σεισμογενή περιοχή που στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς. Και το 2010 υπήρχε παρόμοια σεισμική δραστηριότητα που κράτησε λιγότερες ημέρες, χωρίς να πυροδοτήσει ούτε ρήγματα ούτε κάποιο μεγάλο σεισμό. Ως τώρα το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει καταγραφεί είναι 3,0R.


Ας ελπίσουμε η σεισμική δραστηριότητα που κρατάει εδώ και μία εβδομάδα στη περιοχή αυτή, να είναι απλά μία εκτόνωση ενέργειας και μόνο, καθώς όπως βλέπετε και στην εικόνα του άρθρου μας αλλά όπως θα δείτε και παρακάτω στο χάρτη σεισμών, η περιοχή της δυτικής Αττικής σχεδόν δεν φαίνεται από τα σημάδια των μικροσεισμών αυτών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Στο χορό των Ρίχτερ η δυτική Αττική - Δείτε το χάρτη σεισμών"

Leave a reply