Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Η Ελλάδα θα βγεί από την ευρωζώνη; Al Jazeera news!!!!!


Ένας συνασπισμός των αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα προσπαθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση η οποία θα απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τους πιστωτές της χώρας - η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
.. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Έλληνας ηγέτης των Συντηρητικών, του οποίου το κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές της Κυριακής, απέτυχε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό. Αναλυτές λένε ότι αν ένα αντι-διάσωσης συνασπισμού διαμορφώνεται και έσοδα να απορρίψει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας, που θα έθετε σε κίνδυνο την ικανότητα της χώρας να πληρώσει τους λογαριασμούς και τους μισθούς του. " Οι Έλληνες παραμένουν δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα προσέγγιση. Εν τέλει, αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για την Ελλάδα για να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά ο χρόνος σημαίνει χρήμα ... θα Ευρώπη είναι πρόθυμη να δώσει περισσότερα; "
- Βαγγέλης Αγαπητός, ένας ανεξάρτητος οικονομολόγος
Το υπόλοιπο της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει αν η διάσωση θα συνεχιστεί. Εάν όχι, η Ελλάδα θα μπορούσε φύγει από την ευρωζώνη. Η ελληνική κρίση χρέους άρχισε το 2009, και έκτοτε οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν σε πολλά δάνεια διάσωσης για την Ελλάδα - όλα εξαρτάται από την εφαρμογή των δύσκολες συνθήκες λιτότητας.
Το τελευταίο πακέτο λιτότητας που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο, έναντι $ 170bn διάσωσης περιλαμβάνει: 150.000 θέσεις εργασίας περικόπτονται από τον κρατικό τομέα μέχρι το 2015, εκ των οποίων 15.000 θα πρέπει να κοπεί μέχρι το τέλος του έτους? Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20 τοις εκατό από $ 978 σε μήνα για $ 781? περικοπές στις συντάξεις αξίας $ 390 το 2012? απελευθέρωση των εργασιακών νόμων? και ιδιωτικοποιήσεις αξίας $ 19.5bn το 2015, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών επιχειρήσεων φυσικού αερίου.
Τα μέτρα αυτά ώθησαν την Ελλάδα σε μια βαθιά ύφεση, με αποτέλεσμα η οικονομία να συρρικνωθεί κατά 12 τοις εκατό περίπου μεταξύ 2009 και 2011, και αναμένεται να συρρικνωθεί και πάλι το 2012.
Με την υψηλή ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, και σπάνια προτεινόμενες νέες περικοπές των μισθών αναμένεται να αποδεκατίσουν περαιτέρω συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, οι σκληροί-αριστερά και ακροδεξιών δυνάμεων αυξάνονται.
" Είναι μια πολιτική κρίση και ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και για την απασχόληση και την ανάπτυξη. "
- Ο Reinhard Luken, ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Ναυπηγείων -δήλωσε
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της την Ελλάδα της αριστεράς που επιμένει ότι πρόκειται να φτίαξει μια κυβέρνηση η οποία θα απορρίψει τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στο πλαίσιο της συμφωνίας της ΕΕ, δήλωσε:
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους λάους της Ευρώπης για μια αλλαγή πορείας. Δεν υπάρχει περιθώριο για τη βάρβαρη συμφωνία διάσωσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία ». Αυτό βάζει Τσίπρας σε πορεία σύγκρουσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος είπε ότι είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα συνεχίζει να μεταρρυθμίσει: "Φυσικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τα προγράμματα που έχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα συνεχίστηκε, ότι η διαδρομή για Ελλάδα που έχει επιλέξει είναι συνεχής, αν και ήταν ενοχλητικό και δύσκολο.
Τώρα είναι η ώρα για την ίδια την Ελλάδα να δούμε τι αποτελέσματα θα εχει έκβαση των εκλογών για τη νέα κυβέρνηση. " Η Μέρκελ έχει επίσης τονίσει ότι οι εκλογές αυτής της εβδομάδας στη Γαλλία και στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι οι όροι της απάντησης της ΕΕ στην κρίση δημόσιου χρέους ήταν για επαναδιαπραγμάτευση. "Η ΕΕ δημοσιονομική σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο», είπε. "Η διαπραγμάτευση έγινε και έχει υπογραφεί από 25 χώρες, έχει κυρωθεί από την Ελλάδα και την Πορτογαλία, και στην Ιρλανδία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 31 Μαΐου. Και νομίζω ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι σωστό."
Έτσι, θα παραμείνει Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ ή να γίνει η πρώτη χώρα για να βγείτε; Τι είναι το μέλλον της χώρας κάτω από ένα αυξανόμενο κύμα του πολιτικού περιθώριου της αριστεράς και δεξιάς
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ* Advershop...blogger////www.wradrasis.com
Πηγή.aljazeera

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Η Ελλάδα θα βγεί από την ευρωζώνη; Al Jazeera news!!!!!"

Leave a reply