Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Γράφει ο Θεμιστοκλής..Πιστεύει κανείς ότι σε λίγο καιρό δεν θα καταλήξουμε πάλι εκεί που ήμασταν?


Πιστεύει κανείς ότι σε λίγο καιρό δεν θα καταλήξουμε πάλι εκεί που ήμασταν? Με τα μέτρα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, τον κόσμο (ναι αυτόν που ψήφισε πριν από 3 μέρες) να διαμαρτύρεται, τα ΜΑΤ στον δρόμο να καταπνίγουν κάθε απεργία αλλά και κάθε διαδήλωση σύμφωνα με τον νέο νόμο περί διαδηλώσεων.
Ναι αυτή η χώρα ψήφισε έστω με αυτή τη σακατεμένη δημοκρατία της αποχής του 40%, έστω και με εκλογικά μαγειρέματα, έστω και με κλίμα τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ. Οριακά αλλά ψήφισε!
Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει η εξαπάτηση του λεφτά υπάρχουν , αυτή τη φορά όταν πιάσεις πάτο δεν υπάρχει δικαιολογία, αυτή τη φορά όταν έρθει η εφορία δεν υπάρχει το να μου κοβόταν το χέρι, αυτή τη φορά όταν σου πάρουν το σπίτι δεν υπάρχει το δεν ήξερες δεν ρώταγες, όταν πεινάσει το παιδί σου δεν έχεις παρά να κοιτάξεις στον καθρέπτη.
Και όμως αυτόν τον ίδιο κόσμο θα περιμένεις να δεις δίπλα σου στο μέλλον στο δρόμο. Και όταν του αναγνωρίσεις την όποια λάθος επιλογή τότε θα τον βρεις μαζί σου. Όταν τον αναθεματίσεις θα τον βρεις αντίπαλο.
Ο εκλογικός χάρτης δείχνει ότι η επαρχία ακόμη δεν έχει φτάσει στα όρια της ή ότι ακόμη δεν θέλει να κατανοήσει τι έχει γίνει και τι έπεται ή ότι πιστεύει ότι μπόρα είναι θα περάσει. Πιο πολύ έχει πληρώσει την κρίση η Αττική και αυτό φαίνεται. Αλλά είναι προφανές ότι αυτός ο λαός έχει μπει σε μια πορεία, αργή ίσως, με διακοπές μπορεί, αλλά μια πορεία που οδηγεί ή σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού ή σε κοινωνικές συγκρούσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Και οι αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο δεν είναι ποτέ βραχυπρόθεσμες όταν δεν είναι βίαιες. Είναι αργές και βασανιστικές!
Θυμός, αγανάκτηση, απογοήτευση, παραίτηση. Από όλα έχει ο συναισθηματικός μπαξές. Ανθρώπινο και αναμενόμενο. Αλλά και η διαπίστωση ότι αυτός ο δεινόσαυρος του πολιτικού συστήματος στριμώχτηκε άγρια. Ότι όπλα υπήρχαν στην φαρέτρα του τα χρησιμοποίησε ή τουλάχιστον τα περισσότερα για να κερδίσει λίγο δανεικό χρόνο.
Δανεικό χρόνο που σκοπεύουν να τον χρησιμοποιήσουν και θα τον χρησιμοποιήσουν! Αλλά το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Να πάρουμε μιαν ανάσα και να κοιτάξουμε γύρω μας για ανθρώπους στην ίδια κατάσταση που θέλουν βοήθεια. Να κριτικάρουμε τα λάθη μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Να αυτόργανωθουμε ακόμη καλύτερα απέναντι στις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που θα έρθουν και να μην περιμένουμε την ύστατη ώρα. Να αναδιοργανωθούμε και όταν θα έρθει ο καιρός που θα ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι πάλι να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί και πιο προετοιμασμένοι.
Ας μην γελιόμαστε! Αυτοί δεν ξεχνούν ποτέ τον σκοπό τους να ξεπουλήσουν την χώρα, να μας εξαθλιώσουν, να μας καταντήσουν άβουλα, φοβισμένα όντα, όμηρους των τραπεζών και ότι άλλο έχουν στο μυαλό τους. Όσο δεν το ξεχνάμε και εμείς το παιχνίδι παίζεται ακόμα!
www.wradrasis.com

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Γράφει ο Θεμιστοκλής..Πιστεύει κανείς ότι σε λίγο καιρό δεν θα καταλήξουμε πάλι εκεί που ήμασταν?"

Leave a reply