Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε πολλά χιλιόμετρα εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, απειλώντας χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης και Τρίπολης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κορινθία που καίει πευκοδάσος, ελιές και αμπελώνες.

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από χθες έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δυσπρόσιτου της περιοχής.
Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και απειλεί πολλά χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο πρακτορείο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.
Από τις φλόγες τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, δύο πολίτες και τέσσερις πυροσβέστες, προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αγροτόσπιτα και εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Σοβαρότερα έχει τραυματιστεί ένας 60χρονος που στην προσπάθεια του να σώσει την περιουσία του έπαθε σοβαρά εγκαύματα, διακομίστηκε από το Παναρκαδικό νοσοκομείο στο ΚΑΤ και νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων.
Σήμερα με το πρώτο φως, ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος, στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στην Κορινθία η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου. Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ρούστι Αρκαδίας (Eurokinissi)
Ρούστι Αρκαδίας (Eurokinissi)
Αποκατάσταση κυκλοφορίας-Οι εξελίξεις στα άλλα μέτωπα
Εν τω μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της σήραγγας Ραψομμάτη.
Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από το 178,1 χλμ στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου έως το 198,6 χιλιόμετρο, στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων και διεξαγόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Στην προσπάθεια κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην Κορινθία και την Αρκαδία συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την νότιο και την Στερεά Ελλάδα, ερπυστριοφόρα οχήματα και εθελοντικές ομάδες πολιτών που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολλά εναέρια μέσα.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι. Επί τόπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και ένα αεροσκάφος.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση, στην συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ανατολής, στο Πικέρμι. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.15 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρδάμενα στην Κω, η οποία έχει επίσης τεθεί υπό μερικό έλεγο.
  • Χορτολιβαδική και δασική έκταση καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 3.00 περίπου το απόγευμα στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου, και είναι σε εξέλιξη. Στην δύσβατη περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς επίσης πολυπληθές πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατέφθασαν επτά υδροφόρα οχήματα από διάφορες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας. Από νωρίς πραγματοποιούσαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο που καθηλώθηκαν όμως με τη δύση του ηλίου. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις της Μονής Χιλανδαρίου.
    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός, στην Κεφαλονιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 πετζετέλ.
    http://www.ethnos.gr


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Σε πύρινο κλοιό Αρκαδία, Κορινθία - Εκκενώθηκαν οικισμοί"

Leave a reply