Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Κρατείται ο οικονομικός διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗΣ - Ελεύθερος λόγω βουλευτικής ασυλίας ο Μιχάλης Κασσής

Αλληλομηνύθηκαν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Μιχάλης Κασσής και ο εκπρόσωπος των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που τελεί υπό κατάληψη από κτηνοτρόφους. 

Ο κ. Κασσής διαμαρτυρόταν μαζί με άλλους εκπροσώπους αγροτών στο χώρο του εργοστασίου ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης, όταν η αστυνομία μπήκε στο χώρο και συνέλαβε τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλη Τσίμα και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτσογιάννη. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο ίδιος ο Κασσής δεν συνελήφθη, αλλά πήγε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, καθώς ο νέος εκπρόσωπος της εταιρείας τον μήνυσε ότι έσπασε την πόρτα της γαλακτοβιομηχανίας και πως έβρισε τα Θεία.


Ο Κασσής που αφέθηκε ελεύθερος λόγω βουλευτικής ασυλίας, έκανε με τη σειρά του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας ο οποίος κρατείται.


Νωρίτερα το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου που συνεδρίασε, κατήγγειλε μεν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την αξιολόγηση των προσφορών, που κατατέθηκαν για τη ΔΩΔΩΝΗ, ωστόσο δεν ζήτησε ακύρωση της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η Strategic Initiatives προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:


«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών. Η Δωδώνη δεν χρειάζεται προστάτες. Χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτυχθεί η επιχείρηση, κεφάλαια για να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή, και δουλειά από όλους.  Όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων αντιλαμβάνονται ότι οι μόνοι που κερδίζουν από ανάλογες συμπεριφορές, είναι οι ανταγωνιστές της Δωδώνης και οι ξένες πολυεθνικές που γεμίζουν τα ράφια των supermarkets με τα δικά τους προϊόντα. Δύο φορές τα ελληνικά δικαστήρια, ενώπιων των οποίων οι ίδιοι μας οδήγησαν, απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους. Η δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της πολιτείας για να προστατευτεί η περιουσία της Δωδώνης και ασφαλώς οι παραγωγοί και το προσωπικό από τους αυτοαποκαλούμενους προστάτες της. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέξει την Δωδώνη σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε βάρος της καλής λειτουργίας της επιχείρησης να οικοδομήσει τις κομματικές ή συνδικαλιστικές του φιλοδοξίες».


Πριν υποβάλει και εκείνος μήνυση κατά των νέων ιδοκτητών της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ, ο Μιχάλης Κασσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, ο τομέας του Γάλακτος. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει, και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ, αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους. Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά. Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;Είναι εκτός τόπου και χρόνου».


ΠΗΓΗ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς.
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕ LIKE!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Κρατείται ο οικονομικός διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗΣ - Ελεύθερος λόγω βουλευτικής ασυλίας ο Μιχάλης Κασσής"

Leave a reply