Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 28/12-31/12/2012


Με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις θα κυλίσει η Παρασκευή στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας. 

Πιο πυκνές θα είναι οι νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού και νότιου κυρίως Αιγαίου, αλλά και στα πιο ανατολικά τμήματα της Θράκης, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αυτές οι νεφώσεις θα δώσουν και κάποιες κατά διαστήματα ασθενούς ως και μέτριας έντασης βροχές.
 Από αργά το απόγευμα και κυρίως μέσα στο βράδυ, κάποιες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά στην δυτική και στην βόρεια Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του απογεύματος και κυρίως το βράδυ, θα βρέξει με ασθενή ως και μέτρια ένταση, σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος και την Ήπειρο, ενώ πολύ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία, στα πιο δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου .
 Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στην βόρεια χώρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από πιο δυτικές, νοτιοδυτικές διευθύνσεις. ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 Αρκετά άστατος θα κυλίσει ο καιρός το Σάββατο σε όλη την χώρα μας.
 Η μέρα θα κυλίσει με αρκετές νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος, την Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.
 Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Στερεά Ελλάδα, την βόρεια Πελοπόννησο αλλά και την Θεσσαλία, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Πιο ασθενή και τοπικού χαρακτήρα θα είναι τα φαινόμενα στην Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.
 Λίγες κατά διαστήματα ασθενούς ως και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ως και το μεσημέρι, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Θράκης (700-800μ.), Της Μακεδονίας (600-800μ.) Και της Ηπείρου (600-700μ.). 

Πιο πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (1000-1200μ.), Της Πελοποννήσου (1100-1200μ.), Αλλά και της Θεσσαλίας (800-900μ.). Τις πρωινές ώρες φαίνεται να χιονίζει πρόσκαιρα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
 Τα υψόμετρα που δώσαμε, μπορεί από περιοχή σε περιοχή να διαφέρουν, λόγω τοπικών παραγόντων που θα επικρατούν όπως, υγρασία, σημείο δρόσου και άνεμος κυρίως. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση από βορρά προς νότο.

 Οι άνεμοι θα στραφούν από πιο βόρειες, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις. ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12 Η Κυριακή θα κυλίσει με κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, στην Θεσσαλία, τα πιο ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αλλά και στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.
 Πυκνές κατά διαστήματα νεφώσεις θα επικρατούν στην νότια Ελλάδα αλλά και σε τμήματα της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς αλλά και της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα ψυχράνει λίγο περισσότερο στην κεντρική και νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας από ανατολικές, βορειοανατολικές διευθύνσεις, ωστόσο στην νότια χώρα θα επικρατεί ένα πιο δυτικό, νοτιοδυτικό ρεύμα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12 Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αρκετές αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις από την Θεσσαλία και νοτιότερα, ενώ κατά διαστήματα τοπικές βροχές ασθενούς κυρίως έντασης, θα σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του κεντρικού και νότιου, νοτιοανατολικού Αιγαίου

. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις, πλην της νότιας χώρας, όπου φαίνεται να υπερισχύει ένα πιο νοτιοδυτικό ρεύμα.
ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 28/12-31/12/2012"

Leave a reply