Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και δώρων δίνει με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ


Εγκύκλιο με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα εξέδωσε ο ΟΑΕΔ.
 Όπως αναφέρεται, σχετικά με το επίδομα ανεργίας, ο Οργανισμός θα εξετάζει πόσα επιδόματα έχει εισπράξει ο δικαιούχος από το 2009. Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2013, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450, ενώ από την 1ηΙανουαρίου του 2014 ο αριθμός αυτός θα μειωθεί και τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δώρο των Χριστουγέννων, ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου-έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για το δώρο του Πάσχα οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12,5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου).
http://www.inews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Διευκρινίσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και δώρων δίνει με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ"

Leave a reply