Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Πτώση της θερμοκρασίας στην χώρα μας από το Σάββατο


Αισθητή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος στην χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο. Πιο αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στην βόρεια Ελλάδα.

Αρκετά ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη, αναμένεται να επηρεάσουν από το Σάββατο, την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και την χώρα μας, ρίχνοντας αρκετά τον υδράργυρο. Μία τέτοια κατάσταση, δηλαδή κατάβαση κρύου από την βορειοανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας, φαίνεται να διατηρείται τουλάχιστον ως και τις 9-10 του μήνα. Κάποια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, διακρίνεται στις 7-8 Ιανουαρίου, ωστόσο θα είναι τόσο πρόσκαιρη που μπορεί αρκετές περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας, να μην την καταλάβουν πολύ.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνεται από που προέρχονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν από το Σάββατο την χώρα μας.



Αρκετοί τώρα, μας ρωτάτε για το αν υπάρξουν ή όχι χιονοπτώσεις. Προς το παρόν τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν να υπάρχει μόνο κρύο, με πολύ λίγες χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στις 5-6 του μήνα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Μακεδονίας κυρίως, αλλά και στις 8-9 Ιανουαρίου, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Θράκης. Δεν έχουμε ενδείξεις για αρκετές χιονοπτώσεις ως τις 10 τουλάχιστον του μήνα, ωστόσο δίνουμε μία πιθανότητα να αλλάξουν τα στοιχεία μας για το χρονικό διάστημα μετά τις 8-9 Ιανουαρίου, δίνοντας πιο πολλά φαινόμενα για την χώρα μας. Αν υπάρξει λοιπόν κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με νέο μας άρθρο.
ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Πτώση της θερμοκρασίας στην χώρα μας από το Σάββατο"

Leave a reply