Φιάσκο το PSI+ οι Γερμανικές τράπεζες ζημιώθηκαν 12,1 δις και μόνο η Εθνική 10,751 δις όταν η ΕΚΤ δεν έχασε ούτε 1 ευρώ!! Να τι ήλθε να κάνει ο Παπαδήμος!
Συνδυάστε αυτά που θα διαβάσετε και είναι από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. Θα καταλάβετε αμέσως τον ρόλο του Παπαδήμου και τις βαρύτατες ευθύνες όσων τον έφεραν. Καληνύχτα…
Απαράδεκτη καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση –
Φιάσκο το PSI+ οι Γερμανικές τράπεζες ζημιώθηκαν 12,1 δις και μόνο η Εθνική 10,751 δις όταν η ΕΚΤ δεν έχασε ούτε 1 ευρώ
Η κυβέρνηση Παπαδήμου εγκλημάτισε κατά των ελληνικών τραπεζών.
Η προηγούμενη αδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδος όχι μόνο δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα αλλά επέδειξε εγκληματική συμπεριφορά κατά των ελληνικών τραπεζών τις οποίες κατόπιν εορτής θέλει να διασώσει.
Η απαράδεκτη κωλυσιεργία στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, έχει φέρει τις τράπεζες σε αδιέξοδο και με ημιπαράνομες λύσεις προσπαθούν να βρουν λύση άρον άρον.
Σχεδιάζουν να προκαταβάλλουν κεφάλαια στις τράπεζες πλην καν εγκριθούν από τις γενικές συνελεύσεις και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά αργοπορημένη.
Όσον αφορά το PSI+ αποτελεί το μεγάλο φιάσκο.
Είναι πρόκληση και προσβολή όλες οι Γερμανικές τράπεζες να έχουν εγγράψει ζημίες από το PSI+ στα 12,1 δις ευρώ και μόνο η Εθνική τράπεζα, να έχει εμφανίσει ζημίες 10,751 δις ευρώ.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Το σχέδιο μεγάλης απομείωσης του χρέους είχε αποφασιστεί πάνω από 1,5 χρόνο.
Στο διάστημα αυτό είχαν την δυνατότητα οι Γερμανικές, οι Γαλλικές και άλλες τράπεζες να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα σε αντίθεση με τις ελληνικές που ούτε μπορούσαν να πωλήσουν ούτε μπορούσαν να αγοράσουν CDS με το πρόσημα της ηθικής τάξης.
Το PSI+ λοιπόν δεν ζημίωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε βαθμό που να μην μπορούν να απορροφήσουν τις ζημίες αλλά αποδεκάτισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μπορεί να υπάρχει μέριμνα να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποσοβηθεί στην περίπτωση που δεν είχαν εξαιρεθεί η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες αλλά οι ελληνικές τράπεζες. Η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI+ ήταν μηδενική όταν οι έλληνες ομολογιούχοι έχασαν την περιουσία τους και την ίδια ώρα τα hedge funds από τα νησιά Cayman πληρώθηκαν κανονικότατα τα 436 εκατ ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες κακομεταχειρίστηκαν από το ελληνικό δημόσιο κατά τρόπο ιστορικά απαράδεκτο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι υπουργοί Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έχουν τεράστιες ηθικές ευθύνες για την εγκληματική τους αμέλεια να προνοήσουν ώστε το τραπεζικό σύστημα να διασωθεί.
Οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν σε αδιέξοδο, κεφαλαιακά έχουν χρεοκοπήσει και τεράστια ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν διαπραγματεύτηκε και δεν ενήργησε έγκαιρα.
www.bankingnews.gr
Citi: Θα επιβιώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από μια έξοδο της Ελλάδας!!! Εμ βέβαια, φρόντισε ο Παπαδήμος γι’ αυτό!
Οι τράπεζες θα επιβιώσουν από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει σε ανάλυσή της με χθεσινή ημερομηνία η Citigroup.
Όπως επισημαίνει στην ανάλυσή της με τίτλο «I will survive», μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι διαχειρίσιμη από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και μπορεί να επηρεάσει έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα μέχρι 410 δισ. ευρώ.
«Ωστόσο, εκτιμούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της έκθεσης (μέχρι και 360 δισ. ευρώ ή το 87% του συνόλου), ανήκει στον επίσημο τομέα. Θεωρούμε ότι τα υπόλοιπα αφορούν στον
ιδιωτικό κλάδο: 15 δισ. ευρώ στις CASA, SocGen, Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular, οι οποίες έχουν είτε θυγατρικές είτε υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Άλλα 5 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, 20 δισ. ευρώ σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες και 15 δισ. ευρώ σε άλλους επενδυτές».
Στην περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελέσει γεγονός, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στα ρίσκα μετάδοσης στην Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Με κατάλληλους δημοσιονομικούς πόρους και με τη βοήθεια της ΕΚΤ, η μετάδοση στην Ιταλία και την Ισπανία λογικά θα είναι διαχειρίσιμη.
Τονίζει ότι η ΕΚΤ θα χρειαστεί να διοχετεύσει άλλα 800 δις. ευρώ σε ρευστότητα για να στηρίξει πιθανή φυγή καταθέσεων για την αναχρηματοδότηση του χρέους των τραπεζών των υπολοίπων κρατών, «όσο ενάμιση LTRO».
Πηγή:www.capital.gr