Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

-Απαγορεύστε του την είσοδο στο υπ. Οικονομικών> Ο άσχετος και επικίνδυνος "τεχνοκράτης" που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή!


Προκαλεί οργή η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών προς τις εφορίες και εξηγεί πλήρως γιατί η χώρα μέσα σε δύο χρόνια έφτασε στην σημερινή κατάντια. Ο Γιώργος Ζαννιάς πριν χρισθεί υπουργός οικονομικών έγραψε «ιστορία» ως ο τεχνοκράτης που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία στην ισοπέδωση.

Υπήρξε επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και έγινε ο πιο στενός του συνεργάτης, ενώ παρέμεινε στην ίδια θέση και επί Ευάγγελου Βενιζέλου. Εισηγήθηκε ως επικεφαλής...
της αρμόδιας επιτροπής τις βασικές οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια και συμμετείχε σε όλες τις συνόδους και τις επίσημες συναντήσεις. Ήταν ο άνθρωπος που «διαπραγματεύτηκε» με την τρόικα το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο με τα γνωστά ολέθρια για τον τόπο αποτελέσματα..

Σύμφωνα με την χθεσινή του εγκύκλιο, οι Εφορίες πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα το νόμο που προβλέπει κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 3.000 ευρώ και φυλάκιση για όσους οφείλουν πάνω 5.000 ευρώ. Και αυτά σε μια περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 21%, που όσοι τυχεροί εξακολουθούν να εργάζονται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 25% -40% , που το βιοτικό επίπεδο έχει υποβαθμιστεί δραματικά, που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει και δεν πληρώνουν ούτε τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

Όταν δηλαδή το Δημόσιο αδυνατεί να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις προς τους πολίτες απαιτεί από αυτούς με την απειλή της κατάσχεσης και της φυλακής να είναι συνεπείς απέναντι του. Υποψιάζεται μήπως ο κ. Ζανιάς ότι τα ελάχιστα ευρώ που δεν πλήρωσαν στην εφορία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για τρόφιμα ή φάρμακα;

Το κράτος πρέπει να διεκδικεί τους φόρους μέχρι το τελευταίο ευρώ αλλά δεν πρέπει να αγνοεί μερικές κρίσιμες παραμέτρους. Πρώτον ναι είναι δίκαιοι, δεύτερον οι πολίτες να έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να ανταποκριθούν, τρίτον να λαμβάνεται υπόψη την οικονομική πραγματικότητα και τέταρτο να μην χρησιμοποιούνται μέθοδοι του μεσαίωνα για την είσπραξη τους.

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου είναι πιθανό να μην διαθέτει πολιτική αντίληψη. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να στερείται κοινής λογικής και να κινείται εκτός τόπου και χρόνου υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ως υπηρεσιακός υπουργός 30 ημερών δεν μπορεί να ζητά την τιμωρία εκείνων που με τα λάθη του και τις παραλείψεις του, ως τεχνοκράτης, οδήγησε στην ανέχεια και την φτώχεια.

Ή μήπως ο κ. Ζαννιάς πιστεύει πώς όσοι οφείλουν τα 3.000 ή 5.000 ευρώ στην εφορία προέρχονται από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα που κρύβουν εισοδήματα ή φοροδιαφεύγουν; Τους φοροφυγάδες δεν μπόρεσε να τους πιάσει, ενώ οι «έχοντες» έστειλαν ήδη τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό όταν ό ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι παρίσταναν τους μαθητευομένους μάγους στο υπουργείο οικονομικών και υπέγραφαν τα μνημόνια.

Αν η δικαιολογία για την χθεσινή εγκύκλιο είναι τα άδεια ταμεία του κράτους ο κ. Ζαννιάς πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε νέα αναβολή στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η υποβολή δηλώσεων και η άμεση εκκαθάριση τους θα προσέφερε πολύ περισσότερα ευρώ από ότι τα απαράδεκτα μέτρα της κατάσχεσης και της φυλάκισης.

Η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών είναι άστοχη, αναποτελεσματική και προκαλεί την κοινή γνώμη. Εκθέτει δε όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία είχαν λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης που επιβράβευσαν έναν άσχετο και επικίνδυνο τεχνοκράτη, αναβαθμίζοντας τον σε υπηρεσιακό υπουργό, ενώ θα έπρεπε να του είχαν απαγορεύσει ακόμη και την είσοδο στο υπουργείο Οικονομικών.

Koytras_b@yahoo.gr
Του Μπάμπη Κούτρα 


Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/06/blog-post_5952.html#ixzz1xCbbZKl9

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "-Απαγορεύστε του την είσοδο στο υπ. Οικονομικών> Ο άσχετος και επικίνδυνος "τεχνοκράτης" που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή!"

Leave a reply