Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Μoody's: Υποβάθμισε σε Caa2 την Emporiki Βank και τη Geniki Bank


Μoody's: Υποβάθμισε σε Caa2 την Emporiki Βank και τη Geniki Bank - Aρνητικό το outlook - Aυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Emporiki Bank και της Geniki Bank προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την αύξηση του κινδύνου αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Αρνητικό το outlook και για τις δύο ελληνικές τράπεζες.
Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε σε Caa2 από B3 προηγουμένως τις αξιολογήσεις καταθέσεων και χρέους των δύο τραπεζών. Η σημερινή υποβάθμιση έρχεται ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης που είχε ξεκινήσει η Moody's στις 15 Δεκεμβρίου 2011 για την Emporiki Bank και στις 16 Δεκεμβρίου 2011 για τη Geniki Βank. Υπενθυμίζεται πως η Emporiki είναι θυγατρική της Credit Agricole (αξιολόγηση Aa3), ενώ το 99% της Geniki κατέχει η Societe Generale (αξιολόγηση A1).
Στη νέα έκθεσή του ο οίκος επαναλαμβάνει πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ολοένα και αυξάνεται. Αν και, εξηγεί, ελληνικές αρχές και Ευρωζώνη αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο οίκος εξηγεί πως η αύξηση του κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ περιορίζει στο Caa2 την ανώτατη αξιολόγηση που μπορούν να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα από τη στήριξη που τυχόν θα τους παράσχουν οι μητρικές τους. Η Moody's επαναλαμβάνει πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί το βασικό της σενάριο, προειδοποιεί ωστόσο πως αν συμβεί θα υπάρξει ραγδαία απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Παρά την ισχυρή στήριξη από την πλευρά των μητρικών τους εδώ και τρία χρόνια σε θέματα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, συνεχίζει ο οίκος, οι αξιολογήσεις των Emporiki και Geniki έπρεπε να υποβαθμιστούν στο Caa2, ώστε να αντανακλούν τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Το αρνητικό outlook για τις δύο τράπεζες αντανακλά την ενίσχυση των κινδύνων από το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα, προσθέτει ο οίκος.
Αναλυτικότερα οι αξιολογήσεις των δύο τραπεζών από τη Moody's: Emporiki Bank, Emporiki Group Finance plc: - Long-term deposit and senior unsecured debt ratings, υποβάθμιση σε Caa2 από B3 - Subordinated debt ratings, υποβάθμιση σε Caa3 από Caa1 - BFSR αμετάβλητο στο E, σε εναρμόνιση με το standalone credit strength στο caa3 Geniki Bank - Long-term deposit rating, υποβάθμιση σε Caa2 από B3 - BFSR αμετάβλητο στο E, σε εναρμόνιση με το standalone credit strength στο caa3 www.bankingnews.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Μoody's: Υποβάθμισε σε Caa2 την Emporiki Βank και τη Geniki Bank"

Leave a reply