Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!!!!! Με έκτακτη φορολογική εισφορά θα καταβληθούν από τις τράπεζες τα 550 εκατ από τις προνομιούχες μετοχές

Με έκτακτη φορολογική εισφορά θα καταβληθούν από τις τράπεζες τα 550 εκατ ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές με βάση ορισμένες πηγές. 



Με έκτακτη φορολογική εισφορά θα καταβληθούν από τις τράπεζες τα 550 εκατ ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές με βάση ορισμένες πηγές.
Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιας μορφής θα είναι αυτή η έκτακτη φορολογική εισφορά καθώς οι τράπεζες είναι ζημιογόνες ενώ τα θετικά αποθεματικά που διαθέτουν έχουν προέλθει από κρατικά κεφάλαια.
Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για τον τραπεζικό κλάδο.
Εν τω μεταξύ σε τεχνικά εμπόδια φαίνεται ότι προσέκρουσε η λύση που είχε προταθεί για  τα 550 εκατ που είναι η απόδοση των προνομιούχων μετοχών που έχουν λάβει οι τράπεζες να καταβληθούν μέσω του ELA της Τράπεζας της Ελλάδος.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες δήλωναν αδυναμία να καταβάλλουν το 10% προ φόρων τόκους ετησίως στο ελληνικό κράτος επικαλούμενες τον νόμο 2190 που ορίζει ότι εταιρίες με αρνητικά αποθεματικά δεν μπορούν να καταβάλλουν μερίσματα, τόκους σε ομολογιακά ή προνομιούχες.
Η μη καταβολή των τόκων των 550 εκατ που αντιστοιχούν στα 5 δις ευρώ που έλαβαν συνολικά οι τράπεζες ως κεφάλαιο από τις προνομιούχες μετοχές είχε προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση.
Όμως οι τράπεζες και κακώς είχε αναφερθεί το αντίθετο ήθελαν να καταβάλουν τα 550 εκατ τους αναλογούντες τόκους αλλά έψαχναν μια νομική μορφή ώστε
1)Να ξεπεράσουν το νόμο 2190 που απαγορεύει πληρωμή τόκων σε προνομιούχες μετοχές αν υπάρχουν αρνητικά αποθεματικά
2)Να επιλέξουν μια λύση ώστε αν καταβάλλουν τόκους να μην υπάρχουν νομικές επιπλοκές με μετόχους ή άλλους κατόχους ομολόγων
3)Επιδίωκαν τα 5 δις προνομιούχων μετοχών να έχουν το χαρακτήρα των κεφαλαίων και όχι των δανείων.
Να σημειωθεί δε κατά τρόπο απόλυτο ότι με βάση τις ευρωπαικές οδηγίες οι προνομιούχες μετοχές νοούνται ως κεφάλαιο και όχι ως δάνειο.
Αν πληρώσουν ως δάνειο τα 5 δις τότε αυτομάτως θα επιβαρυνθεί το χρέος επιπλέον 5 δις και η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα είναι 50 δις αλλά 55 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕ LIKE!


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for " ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!!!!! Με έκτακτη φορολογική εισφορά θα καταβληθούν από τις τράπεζες τα 550 εκατ από τις προνομιούχες μετοχές "

Leave a reply