Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Συριακά άρματα «μπήκαν στην περιοχή του Γκολάν», σύμφωνα με το Ισραήλ


Τελ Αβίβ
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τρια συριακά άρματα μπήκαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν.

Η είσοδος έγινε το Σάββατο σε περιοχή των Υψιπέδων που θεωρείται αποστρατικοποιημένη ζώνη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, εμπλέκονταν τεθωρακισμένα που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατά των Σύρων αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Reuters, το Ισραήλ υπέβαλε διαμαρτυρία στη δύναμη του ΟΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή.

Το είδος της αντίδρασης του Ισραήλ, όπως σημειώνει το Reuters, δείχνει πως δεν το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρή απειλή.

Η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα, με πλάτος που κυμαίνεται από 7 χλμ. μέχρι και μόλις 200 μέτρα, δημιουργήθηκε στο 1973.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΟΗΕ ανέφερε το Σάββατο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αναφορά για παραβίασή της, η οποία όμως αν ισχύει θα είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τη συμφωνία του του 1974.
Newsroom ΔΟΛ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια 
είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕ LIKE!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Συριακά άρματα «μπήκαν στην περιοχή του Γκολάν», σύμφωνα με το Ισραήλ"

Leave a reply