Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τετάρτη 19/12/2012


Με αρκετές βροχές σε όλη την χώρα θα ξεκινήσει η μέρα. Στην δυτική Μακεδονία, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε όλα τα υψόμετρα, από τις πρωινές κιόλας ώρες της ημέρας, ενώ στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα θα χιονίζει πάνω περίπου από τα 400-500 μέτρα κατά μέσο όρο, και στην κεντρική Ελλάδα πάνω από τα 700-800 μέτρα κατά μέσο όρο. Οι πιο έντονες βροχές θα σημειώνονται στα νησιά του ανατολικού κυρίως Αιγαίου. Το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα, με πιο ασθενή ένταση, στο Ιόνιο Πέλαγος, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειώνονται τις μεσημεριανές ώρες, στην δυτική Μακεδονία, στα πιο βόρεια τμήματα της Ηπείρου, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης και κυρίως των πιο βόρειων τμημάτων του νομού Έβρου. Χιονοπτώσεις ασθενούς κυρίως έντασης, θα σημειώνονται σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (400-600 μέτρα), της Στερεάς και της Πελοποννήσου (700-900 μέτρα τοπικά και λίγο χαμηλότερα), αλλά και της υπόλοιπης Ηπείρου (400-500 μέτρα). Στην υπόλοιπη Μακεδονία αλλά και σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος, θα επικρατούν βροχές κυρίως μέτριας έντασης, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα και το βράδυ, κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα συνεχίσουν να σημειώνονται σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος και τα πιο ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ κάποια πιο τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα θα σημειώνονται και στην δυτική Ελλάδα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης κυριως ΘΑ ΤΗΝ κάνουν εμφάνισή τους ΑΠΌ ΤΟ αργά Απόγευμα ως ΚΑΙ ΤΟ Βράδυ ΚΑΙ ΣΕ πεδινές παραθαλάσσιες ΚΑΙ Περιοχές Της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας ΚΑΙ, ενώ τα υψόμετρα χιονοπτώσεων σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο θα πέσουν περίπου κατά 200-300 μέτρα πιο χαμηλά . Σε χιονόπτωση θα το γυρίσει και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης. Χιονόστρωση φαίνεται να σημειώνεται σε όλα τα υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Στην Θράκη αυτό θα συμβεί μέσα στη νύχτα και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οριακά για χιονόστρωση είναι τα παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμαίνεται στην βόρεια Ελλάδα από 2-7οC, στην κεντρική Ελλάδα από 8-12οC, στην δυτική Ελλάδα από 8-12oC, στην ανατολική Ελλάδα από 10-13oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 13-16οC και τέλος στην νότια Ελλάδα από 13-15oC. Οι άνεμοι θα πνέουν στην βόρεια Ελλάδα από βόρειες, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις 5-6 και στην Θράκη και 7 μποφόρ, στην νότια Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5 - 6 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και 6 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τέλος στην δυτική Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.
πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τετάρτη 19/12/2012"

Leave a reply