Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

7χρονη νίκησε τη λευχαιμία με τον ιό του AIDS!

Η συγκλονιστική ιστορία της 7χρονης Έμμα Γουάιτχεντ έφερε στο φως της δημοσιότητας μια νέα επαναστατική τεχνική για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, την οποία εφάρμοσαν οι γιατροί στη μικρή ασθενή από την Φιλαδέλφεια, αφήνοντας ελπίδες σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς με λευχαιμία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η 6χρονη τότε Έμμα που έπασχε από λευχαιμία έφτασε δύο φορές κοντά στο θάνατο και οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να κρατηθεί στη ζωή.

Απεγνωσμένοι οι γονείς αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις και έμαθαν για μια πειραματική θεραπεία που πραγματοποιούταν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφιας, η οποία όμως δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ σε παιδί, ούτε σε ενήλικο που είχε τέτοιου τύπου λευχαιμία.

Στην συγκεκριμένη επαναστατική μέθοδο οι γιατροί της Έμμα αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, το γενετικό υλικό, το DNA, και το αντικατέστησαν με το γενετικό υλικό αδρανοποιημένου DNA από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Αυτός ο «επικίνδυνος» ενεργός ιός επιλέχθηκε επειδή είναι ο ιδανικός για τη μεταφορά γενετικού υλικού μέσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Αυτή είναι άλλωστε και η ιδιαιτερότητα που τον κάνει να μην μπορεί να εντοπιστεί και να εξουδετερωθεί με τα φάρμακα, ότι ενσωματώνεται πλήρως, γίνεται δηλαδή ένα με το ανθρώπινο DNA.

Τα νέα γονίδια ήταν προγραμματισμένα από ηλεκτρονικό υπολογιστή να επιτεθούν στα Β-κύτταρα τα οποία με έναν ειδικό μηχανισμό δημιουργούν τον τύπο της λευχαιμίας από τον οποίο έπασχε η Έμμα. Αφού προηγήθηκε αυτή η διαδικασία στο εργαστήριο οι γιατροί επέστρεψαν με ορό στον οργανισμό της τα ίδια της τα κύτταρα. 

Ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά με σπασμούς και υψηλό πυρετό, που διήρκεσε για περίπου 11 ώρες, σύμφωνα με τη New York Times.

Επτά μήνες μετά τη θεραπεία, η λευχαιμία της Έμμα βρίσκεται σε πλήρη ύφεση.

Είναι το πρώτο παιδί και ένας από τους πρώτους ανθρώπους, όπου η συγκεκριμένη τεχνική έχει επιτύχει τον στόχο της: δίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς την ικανότητα να καταπολεμήσει το καρκίνο.

Στην συγκεκριμένη θεραπεία έχουν υποβληθεί άλλα τρία άτομα με εξίσου επιτυχής αποτελέσματα. Οι εμπειρογνώμονες είναι πολύ αισιόδοξοι για τη νέα επαναστατική μέθοδο καθώς όπως λένε ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο των δοκιμών έχει δώσει θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις όπου ασθενείς είχαν χάσει και την τελευταία τους ελπίδα.

http://on-news.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "7χρονη νίκησε τη λευχαιμία με τον ιό του AIDS!"

Leave a reply