Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Άρθρο του Μπάμπη Αποσκίτη, Πρώην Πρόεδρος Νεολαίας Αν.Ελ, Πολιτευτής Β’ Αθηνών

Τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, ζούμε με τον καθημερινό φόβο του ποιές θα είναι οι επόμενες απαιτήσεις της τρόικας και πώς αυτές θα επηρεάσουν περαιτέρω τη ζωή μας. Νέα πακέτα μέτρων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, ακραία φορολογικά μέτρα… Καθ΄όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, οι πολιτικοί «ηγέτες» μας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, επιρρίπτουν κάθε φορά την ευθύνη για την επιβολή των μέτρων στους τροϊκανούς φίλους τους, επικαλούμενοι καταληκτικές ημερομηνίες, μονόδρομους διεξόδου από την κρίση και πλείστα άλλα δραματικά σενάρια. 

Φυσικά τα μέτρα αυτά δεν άφησαν «αλώβητες» και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Μέχρι στιγμής στα πλαίσια των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, οι μειώσεις μισθών των στελεχών των Ε.Δ. αγγίζουν αθροιστικά το εξωφρενικό 50%. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για νέες παραγγελίες εξοπλισμών, ούτε καν ακόμα και για τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

Η τρόικα όμως δε μένει εκεί. Ζητάει για το 2013 επιπλέον περικοπές για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας ύψους 90,000,000 ευρώ καθώς και κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πλήρη εξομοίωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα ιεραρχίας.

Κοντά σε αυτά, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η τρόικα ανοίγει τη συζήτηση για αξιοποίηση στρατιωτικών φιλέτων γής. Και πως το κάνει αυτό; Βάζοντας μπροστά έναν άνθρωπο που ανήκει στο αριστερό «δεκανίκι» της κυβέρνησης, τον κ. Μανιτάκη της ΔΗΜΑΡ και το υπουργείο του, το οποίο πήρε την πρωτοβουλία πριν λίγες μέρες να προτείνει –αναρμοδίως σημειώνεται- τη συγχώνευση φορέων που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Υπ.Εθ.Α. 

Όλο αυτό το κλίμα έρχεται να επιδεινώσει το πιθανολογούμενο κύμα παραιτήσεων κυρίως στους βαθμούς ταξιαρχών και συνταγματαρχών, αφού οι συγκεκριμένοι αν δεν το πράξουν υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεθούν μπροστά σε μείωση του εφάπαξ τους κατα 20%, εκτός της σχεδόν βέβαιης προαναφερθείσας κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών.

Ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Ε.Δ. της χώρας, είναι η επιστολή στρατιωτικού στον ΣΥΣΜΕΔ, στην οποία όπως αναφέρει, ενημερώνει τους ιθύνοντες ότι δεν έχουν πληρωθεί τα παραμεθορίου και εκτός έδρας τους και δεν μπορούν αυτός και πολλοί συνάδελφοι του να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Χαρακτηριστικά, αναφέρει επί λέξει: «Εκπέμπουμε SOS. Αυτό το μήνα δεν θα πληρώσουμε ενοίκια.Τον άλλο θα δούμε...»

Ας βάλει επιτέλους τέλος η συγκυβέρνηση στην διάλυση των Ε.Δ. της χώρας, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη ιστορικά περίοδο, που η κάτάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι από ανησυχητική έως κρίσιμη. Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να έχουν όρια. Και τά όρια αυτά πρέπει να τα θέτει με κάθε τρόπο η συγκυβέρνηση αν θέλει να προστατεύσει την χώρα και τους κατοίκους της. Αλλιώς βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ "

Leave a reply