Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος!!Προσέλαβε ποινικούς και βιαστές η κυβέρνηση;



Διαβάστε τι απαντά ο Στρατιωτικός αναλυτής- Διεθνολόγος και ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, για το θέμα της αποκάλυψης ότι η κυβέρνηση προσέλαβε ιδιωτικό στρατό για την φύλαξη της Βουλής. 
Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να σιωπήσει εμπρός στην αποκάλυψη ενός κορυφαίου διπλωμάτη, του πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, ο οποίος, μιλώντας σε εφημερίδα του Καναδά, είπε πως η κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρία Academi. Πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό (με βαρύ οπλισμό) που άλλαξε το όνομά του σε Academi/ XE, από Blackwater, καθώς κατηγορούνται για κατασπατάληση δισεκατομμυρίων δολαρίων, βιασμούς, δουλεμπόριο, δολοφονίες και πολλά ακόμα. 

Η εταιρία, η οποία συνεργαζόταν με τη CIA στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και νωρίτερα, της Γιουγκοσλαβίας, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για βαριά οπλισμένο μισθοφορικό στρατό, κατηγορήθηκε ότι πληρώθηκε δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση, για έργα (εντοπισμός και εξουδετέρωση τρομοκρατών) τα οποία δεν παρείχε ποτέ! 
Οι πιο βαριές κατηγορίες πάντως, ήταν αυτές για απαγωγές κοριτσιών από τη Βοσνία και προώθησής τους σε κυκλώματα πορνείας, καθώς και βιασμούς, αλλά και δολοφονίες αθώων πολιτών στο Ιράκ από μέλη της. Κατηγορίες, της οποίες η εταιρία δεν κατάφερε να αποκρούσει και για να σβήσει το σκάνδαλο, άλλαξε το όνομά της…


Το ερώτημα, αν όντως έκλεισε συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής εταιρίας, είναι το γιατί επιλέχθηκε να ξοδευτούν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ (ο κάθε μισθοφόρος της Academi πληρώνεται μίνιμουμ 1000 δολάρια τη μέρα) την ώρα που γίνονται περικοπές σε ζωτικούς αμυντικούς τομείς (πχ τα καύσιμα των μαχητικών αεροσκάφων, ή τα ανταλλακτικά των αρμάτων μάχης). Και τι θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η εταιρία: Βοήθεια στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στην οποία ειδικεύεται; Η Αντιτρομοκρατική της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν χρεώνεται ούτε μία αποτυχία την τελευταία δεκαετία. Μάλλον το αντίθετο. Τι ήρθαν λοιπόν να κάνουν; Πώς θα χρησιμοποιηθούν;

Πάντως, η φήμη ότι η Academi έχει κλείσει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, “σέρνεται” εδώ και πολύ καιρό και, προκαλεί ερωτηματικά η αποκάλυψη του Έλληνα διπλωμάτη. Ιδιαίτερα δε αφού η εταιρία, ως Blackwater τότε, είχε παράσχει εκπαίδευση στο ελληνικό ΠΝ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, για θέματα τρομοκρατίας. 
Ο κ. Χρυσανθόπουλος, μιλώντας στο millstonenews.com υποστηρίζει πως ακόμα και τα ΜΜΕ λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι.

Προσθέτει μάλιστα πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες. Αναφέρει μάλιστα πως δημοσιογράφος από την κρατική τηλεόραση απολύθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου έδειξε αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού. Προφανώς εννοούσε το περιστατικό με τους Αρβανίτη και Κατσίμη, οι οποίοι «μπήκαν» στον πάγο για σχόλια που έκαναν εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια. 
Ο Έλληνας πρέσβης πάντως δηλώνει μεταξύ άλλων απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος και τονίζει πως εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

H iTabloid, ζήτησε για το θέμα, την άποψη του στρατιωτικού αναλυτή- διεθνολόγου και ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, Δρος Αθανάσιου Ε. Δρούγου. Ο κ. Δρούγος, μας απαντά: 

1)Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ(ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ). 

2)ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΡΑΚ , ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

3)ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΣΟΜΑΛΟΥΣ Ή ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ-ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ-ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ-ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

4)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΡΑ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

5)ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΡΘΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΩΝ…ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ….ΑΝ ΦΘΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ…ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος!!Προσέλαβε ποινικούς και βιαστές η κυβέρνηση;"

Leave a reply