Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια ΙΚΕΑ- “Δώστε κιμά αλόγου στο λαό” λέει βουλευτής



Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια που πωλούνται στα καταστήματα ΙΚΕΑεντόπισαν οι αρχές της Τσεχίας, που διενήργησαν υγειονομικούς ελέγχους στο εστιατόριο του σουηδικού ομίλου.
Εκτός από την Τσεχία τα προϊόντα με κρέας αλόγου εντοπίστηκαν σε Πορτογαλία, Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία.
Η IKEA διέκοψε τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων στη Σουηδία, ενώ σήμερα συναντώνται υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρουν τρόπους αντιμετώπισης του διατροφικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη Γηραιά Ήπειρο.
Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ είχαν εισαχθεί από τη Σουηδία και έφεραν σήμανση βοδινού και χοιρινού κρέατος σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στην Τσεχία.
Το Κρατικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Τσεχίας υποστηρίζει ότι πρόκειται για συσκευασίες ενός κιλού που δεν έφτασαν ποτέ στα ράφια του καταστήματος καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως.
H Ikea σε ανακοίνωσή της στο Facebook αναφέρει ότισταματά την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος στη Σουηδία για να μην προκληθεί ανησυχία στους καταναλωτές, τονίζει ότι δεν είχε εντοπίσει ίχνη από κρέας αλόγου όταν διενήργησε τους δικούς της ελέγχους ενώ δεν διευκρινίζει εάν θα σταματήσουν οι πωλήσεις του προϊόντος και σε άλλες χώρες.
—Δώστε κιμά αλόγου
Εντωμεταξύ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση ενός Γερμανού βουλευτή, τα κατασχεμένα προϊόντα που περιέχουν κρέας αλόγου να διανεμηθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αντί να καταλήξουν σε χωματερές.
Μάλιστα, ο Χάρτβιχ Φίσερ έδειξε εμπράκτως ότι δεν τα θεωρεί επικίνδυνα καθώς έφαγε μπροστά στην κάμερα της γνωστής εφημερίδας Bild το περιεχόμενο μίας συσκευασίας που αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ μία ημέρα πριν την απόσυρση της παρτίδας.
Την άποψη του Φίσερ συμμερίστηκε και ο υπουργός αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική Ντιρκ Νίμπελ, ενώ αντέδρασαν η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγεν, η Ρενάτε Κούναστ των Πρασίνων, αλλά και το το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες που ζήτησε από τον Φίσερ να ζητήσει συγγνώμη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια ΙΚΕΑ- “Δώστε κιμά αλόγου στο λαό” λέει βουλευτής"

Leave a reply