Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ από την δήμευση στην Κύπρο



Όλα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια εξέλιξη που δεν έχει προηγούμενο και από το ύφος των περισσοτέρων σχολίων ουδείς αναλυτής φαίνεται να θεωρεί την εξέλιξη θετική!
«Οι αποταμιευτές πληρώνουν το μάρμαρο στο άνευ προηγούμενου πακέτο διάσωσης της Κύπρου» γράφει χαρακτηριστικά το Reuters, σημειώνοντας πως το “χαράτσι” στις κυπριακές καταθέσεις είναι μία «ριζοσπαστική αλλαγή πλεύσης» από την τακτική των προηγούμενων διασώσεων. Στο ρεπορτάζ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως μεγάλο μέρος των καταθετών στο νησί είναι Ρώσοι που δεν κατοικούν στην Κύπρο.
“Σοκ στην Κύπρο - οι αποταμιευτές πλήττονται με το κυπριακό σχέδιο διάσωσης» γράφει το BBC.
Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την εξέλιξη με σκεπτικισμό: η Sueddeutsche Zeitung γράφει: «Το νησί σώθηκε, οι αποταμιεύσεις εξαφανίστηκαν».
Ενώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «μίνι έφοδο στις τράπεζες της Κύπρου».
Η γαλλική Le Monde κάνει λογοπαίγνια γράφοντας πως “ο πρόεδρος του Eurogroup μπορεί να ξεφυσά (souffler) αλλά οι Κύπριοι καταθέτες θα υποφέρουν (suffrir)”.
Το πρόβλημα της Κύπρου είναι ότι οι τραπεζικές καταθέσεις της είναι μεγαλύτερες από την πραγματική της οικονομία επισημαίνει το CNN, ενώ οι Financial Times γράφουν για “σαρωτική σε κλίμακα και άνευ προηγουμένου στα τρία χρόνια της κρίσης απόφαση επιβολής κουρέματος στις κυπριακές καταθέσεις”. Και συμπληρώνει: «Ακόμα και η Ιρλανδία, της οποίας ο τραπεζικός τομέας ήταν σχεδόν τόσο μεγάλος σε σχέση με την εθνική οικονομία όσο την Κύπρου, ποτέ δεν εξέτασε ένα τέτοιο μέτρο»...
«H Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζει τους αποταμιευτές της Κύπρου να πληρώσουν τη μισή διάσωση» γράφει και η ιστοσελίδα της El Pais. Mε αυτόν τον τρόπο, σημειώνει, «για πρώτη φορά πρέπει να πληρώσουν και καταθέτες για πακέτο διάσωσης, ακόμη και κάτου των ευρωπαϊκών ορίων των 100.000 ευρώ».
«Άδικη και μυωπική» θεωρεί την απόφαση του Eurogroup ο Economist, ο οποίος θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο ξυπνά και πάλι ο φόβος της μετάδοσης της κρίσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ από την δήμευση στην Κύπρο"

Leave a reply