Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ισραήλ: Έτοιμος να κάνει χρήση χημικών όπλων ο Μ.Άσαντ


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ υποστράτηγος Αβίβ Κοτσάβι, υποστήριξε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι έτοιμος να κάνει χρήση χημικών όπλων.
  Ο ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε σε σύσκεψη στελεχών ασφαλείας στην παραλιακή πόλη Χερσλίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι το καθεστώς της Δαμασκού ετοιμάζει επίθεση κατά των ανταρτών, με τη χρήση χημικών όπλων να θεωρείται πιθανότατη.

  Υποστήριξε ωστόσο ότι ακόμη ο πρόεδρος της Συρίας δεν έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξή τους.

  Ο κ. Κοτσάβι δεν αποκάλυψε ωστόσο πληροφορίες για το πώς τα συγκεκριμένα σχέδια έγιναν γνωστά στο Ισραήλ.


  Το Τελ Αβίβ έχει εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχία για την τύχη του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, το οποίο φοβάται ότι θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια δυνάμεων όπως η φιλική προς τον Άσαντ σιιτική Χεζμπολάχ ή ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες της αντιπολίτευσης οι οποίες εμπνέονται από την Αλ Κάιντα.

  Μέχρι στιγμής, οι Ισραηλινοί έχουν μείνει ουδέτεροι σε ό,τι αφορά το συριακό εμφύλιο, ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι η βία μπορεί να εξαπλωθεί στο βόρειο Ισραήλ από τα υψώματα του Γκολάν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ισραήλ: Έτοιμος να κάνει χρήση χημικών όπλων ο Μ.Άσαντ"

Leave a reply