Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΑΡΧΙΣΑΜΕ!!! Κατεβαίνει ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο!



5 με 6 πολεμικά πλοία, μεταξύ αυτών φρεγάτες, καταδρομικά και βοηθητικά σκάφη, θα στείλει στη Μεσόγειο το Ρωσικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της απόφασης της Μόσχας να αναπτύξει μόνιμη ναυτική παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, ο Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού, Ναύαρχος, Βίκτορ Τσιρκόφ.
Την απόφαση για μόνιμη παρουσία του Ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
«Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε μια τέτοια δύναμη στη Μεσόγειο» είχε δηλώσει ο κ. Σοιγκού, επικαλούμενος την επιτυχία των ναυτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας που πραγματοποίησε πρόσφατα το Ρωσικό Ναυτικό στη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα.
Στις ασκήσεις συμμετείχαν πολεμικά πλοία από τους στόλους της Βόρειας, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και του Ειρηνικού, βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ναυτικές δυνάμεις.
Η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε την 5η Μοίρα του Στόλου της στη Μεσόγειο, με 30 έως 50 πολεμικά και βοηθητικά σκάφη κατά χρονικά διαστήματα από το 1967 μέχρι το 1992, με στόχο την αντιμετώπιση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΑΡΧΙΣΑΜΕ!!! Κατεβαίνει ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο!"

Leave a reply