Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Σόιμπλε: Χρεοκόπησε το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου



Οι επενδυτές που τοποθέτησαν τα χρήματα τους στην Κύπρο με στόχο να πληρώνουν χαμηλότερο φόρο, θα πρέπει να επωμιστούν τους κινδύνους όταν η κατάσταση οδηγεί σε ένα σχέδιο διάσωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος και χαρακτήρισε χρεοκοπημένο το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.
«Οποιοιδήποτε επενδύουν τα χρήματα τους σε μια χώρα όπου πληρώνουν λιγότερους φόρους και όπου πιθανώς να υπάρχει χαλαρότερη εποπτεία, επωμίζονται τους κινδύνους όταν οι τράπεζες αυτής της χώρας σταματήσουν να είναι φερέγγυες. Αυτό είναι γεγονός», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
Αν δεν πληρώσουν το τίμημα για το πακέτο διάσωσης, τότε το βάρος θα έπεφτε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για τα δισεκατομμύρια των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο.
Ο Σόιμπλε είπε ακόμη ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, το οποίο χρησιμοποίησε την επιβολή χαμηλού συντελεστή φορολογίας για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, «έχει χρεοκοπήσει».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Σόιμπλε: Χρεοκόπησε το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου"

Leave a reply