Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Διάγγελμα Σαμαρά: Σε λίγο καιρό η Ελλάδα δε θα εξαρτάται από Μνημόνια



«Δε λέω ότι τα δύσκολα περάσανε, Σας λέω ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και η κατάσταση αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση θα γίνεται ολοένα και πιο αισθητή» τόνισε στο έκτακτο διάγγελμά του μετά την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε ότι μετά τη συμφωνία και το «πράσινο φως» για τη δόση των 2,8 δισ. «άνοιιξε ο δρόμος και για την καταβολή της δόσης των 6 δισ. του Μαΐου».
Ο κ. Σαμαράς απαρίθμησε τους επιμέρους τομείς της συμφωνίας με την τρόικα(ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ληξιπρόθεσμα, φόρος ακινήτων, ΦΠΑ), ενώ ειδικά για τις απολύσεις στο Δημόσιο επιτέθηκε εναντίον όσων έκαναν λόγο για «ανθρωποθυσίες»: «Συμφωνήσαμε να δουν την έξοδο 15.000 δημόσιοι υπάλληοι έως το 2014, οι 4.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτος. Πρόκειται για επίορκους υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα ή ποινικά αδικήματα και υπαλλήλους των οποίων η θέση καταργείται. Στις θέσεις τους θα προσληφθούν νέοι με κριτήρια αξιοκρατικά. Θα προσλαμβάνεται ένας νέος με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο. Ανθρωποθυσία είναι να διώχνεις επίορκους και να προσλαμβάνεις νέους και άξιους; Ποιοτική αναβάθμιση είναι».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η έκθεση της τρόικας επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του 2012 ήταν καλύτερος των εκτιμήσεων και πως το ίδιο συμβαίνει και με το α’ τρίμηνο του 2013, ενώ πρόσθεσε πως φέτος θα πετύχουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα.
«Φέτος είναι δύσκολη χρονιά γιατί αντιμετωπίζονται οι αστοχίες των προηγούμενων ετών και όσα δεν κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ξεπερνάμε προβλήματα που άλλες χώρες τώρα βρίσκουν μπροστά τους».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο πρώτος στόχος ήταν η παραμονή στο ευρώ και επιτεύχθηκε και τώρα σειρά έχει η μάχη κατά της ανεργίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά τον Ιούνιο «έσοδα-ρεκόρ από τον Τουρισμό».
«Σε λίγο καιρό η Ελλάδα δε θα εξαρτάται από Μνημόνια αλλά θα είναι μια Ελλάδα εξωστρεφής, ανταγωνιστική και ισχυρή που θα δίνει προοπτική στους νέους. Τώρα πια δεν παλεύουμε σε ερείπια αλλά χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Διάγγελμα Σαμαρά: Σε λίγο καιρό η Ελλάδα δε θα εξαρτάται από Μνημόνια"

Leave a reply