Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Συνεχίζεται η ένταση στις Σκουριές!! Άρπαξαν γυναίκα από το λαιμό και την έσερναν



18:24 Τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στις γυναίκες στις Σκουριές, μετέφερε στο ThessToday αυτόπτης μάρτυρας.

Όλα έγιναν την ώρα που ανέβαιναν οι γυναίκες στο Χονδρό Δένδρο. Άνδρες των ΜΑΤ είχαν κόψει τον δρόμο κάνοντας ένα μπλόκο. Οι γυναίκες ζητούσαν να περάσουν για να συνεχίσουν την ειρηνική τους πορεία, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση.
Εκείνη τη στιγμή στο σημείο έφτασε ένα τζιπ της αστυνομίας και ο αξιωματικός που επέβαινε σε αυτό ζήτησε από τις γυναίκες να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσει. Μια γυναίκα του απάντησε, ότι "αφού δεν μας αφήνετε να περάσουμε, εμείς γιατί να σας αφήσουμε;". Τότε ο αστυνομικός έδωσε εντολή

η γυναίκα να συλληφθεί. Όσες ήταν κοντά επιχείρησαν να την τραβήξουν μακριά από τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να χτυπάνε με βία, χρησιμοποιώντας τις ασπίδες και τα γκλόμπ. Η μανία τους ήταν τέτοια, λέει η αυτόπτης μάρτυρας, που ένας αστυνομικός άρπαξε μια γυναίκα από το κόκκινο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό και την έσερνε κάτω, τραυματίζοντας την στον αυχένα. Σε αυτό το σημειο τραυματίστηκε στο χέρι και η μία από τις συνολικά 3 συλληφθείσες, οι 2 εκ των οποίων είναι από την Ιερισσό και η μία από τα Νέα Ρόδα.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε στον αυχένα, δεν είχε συλληφθεί. Πήγε στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και ζήτησε γνωμάτευση για τον τραυματισμό της, την οποία ενδεχομένως χρησιμοποιήσει για να καταθέσει μήνυση. Της τοποθετήθηκε νάρθηκας στο λαιμό και αποχώρησε.

18:05 Συναγερμός στην Ιερισσό μετά από πληροφορίες, ότι 2 διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται προς το χωριό από το Γομάτι.

17:26 Στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διακομίζεται ο ένας από τους αστυνομικούς ο οποίος τραυματίστηκε απο πολλά σκάγια στο σώμα του. Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός σύμφωνα με πληροφορίες.

16:47 Στις 2 εισόδους της Ιερισσού βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού και έχουν συγκεντρώσει υλικά για να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που χρειαστεί, να στήσουν και πάλι οδοφράγματα.

Σύμφωνα με πηγές από το  twitter, οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση στον κόσμο από τα γύρω χωριά και τη Θεσσαλονίκη, να πάνε στην Ιερισσό και να ενισχύσουν τον αγώνα τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday, βρίσκονται παραταγμένες, σε απόσταση μόλις 5 χλμ από την Ιερισσό, στον δρόμο που οδηγεί προς Στρατώνι.

16:27 Ξεκαθαρίζει το σκηνικό με τους τραυματισμούς των αστυνομικών. Στο σύνολο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday, τραυματίστηκαν 7, εκ των οποίων οι 4 από σκάγια. Όλοι τους είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, εκτός από έναν, ο οποίος είχε λίγο σοβαρότερα τραύματα, αλλά τίποτα το ανησυχητικό.

16.12 Πληροφορίες του Thesstoday, επιβεβαιώνουν πως 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια. Όπως είπε ο χειρουργός που περιποιήθηκε τα τραύματα τους, πρόκειται κυρίως για εκδορές που προκλήθηκαν από σκάγια, τα οποία προήλθαν από μεγάλη απόσταση, για αυτό και οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί.

- Εν τω μεταξύ, κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν νωρίτερα κοντά στο Στρατώνι, στο σημείο από όπου αρχίζει το βουνό, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποχώρηση των τελευταίων συγχωριανών τους που είχαν μείνει στον Καρατζά Λάκο. Όλοι μαζί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Ιερισσό.

Όπως είπε στο Thesstoday κάτοικος της περιοχής, προς το βουνό κινούνται αστυνομικές δυνάμεις από τα Στάγειρα, αποτελούμενες από 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, συνεπικουρούμενες και απο άνδρες των ΕΚΑΜ!. Στην επιτήρηση της περιοχής παραμένει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.



15:25 Πλήθος κόσμου ανεβαίνει εκ νέου στον Καρατζά λάκκο, ενώ κάποιοι άλλοι εξετάζουν να μεταφερθούν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις 4 συντοπίτισσες τους που συνελήφθησαν το πρωί.

15:20 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤhessΤoday, οι αρχές εντόπισαν στο πεδίο των συγκρούσεων υλικό που πιθανότατα θα οδηγήσει και σε νέα σύλληψη.

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ιερισσού. Εμφανίζονται αποφασισμένοι να οχυρωθούν εκ νέου στο χωριό, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

15:11 τέσσερις γυναίκες έχουν συλληφθεί στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής και για ρίψη αντικειμένων.

15:01 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια και νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Το ΤhessΤoday συνομίλησε με το άτομο που μετέφερε τον ένα από αυτούς που στο κορμί του έχει δεχθεί κατ΄εκτίμηση 20 σκάγια από φυσίγγι διασποράς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα σκάγια βρήκαν τον αστυνομικό στο κορμί του, από τον λαιμό και κάτω.

Οι αστυνομικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν το πρωί στον Καρατζά λάκκο. Κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση τον κατοίκων σε βάρος των αστυνομικών, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, μόνον που "σήμερα κάποιος θερμοκέφαλος χρησιμοποίησε όπλο τύπου φλόμπερ".

Για προβοκάτσια κάλουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής. "Κανείς δεν είχε όπλο μαζί του" υποστηρίζουν.

14:55 Επιστράτευσε ελικόπτερο η ΕΛ.ΑΣ από την Αθήνα, το οποίο εποπτεύει από αέρος όλο το Κάκαβο. Από το πρωί βρίσκεται πάνω από το βουνό για να αποτρέψει το ενδεχόμενο διαφυγής ατόμων.Την ώρα τον επεισοδίων σε Καρατζά λάκο και Σκουριές το ελικόπτερο βρισκόταν για ανεφοδιασμό στη Θεσσαλονίκη.

14:35 Ο ένας αστυνομικός έχει πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο σύμφωνα με πληροφορίες και έχει 20 σκάγια στο σώμα του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

14:30 Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ένταση και πάλι στο ρέμα Καρατζά στο δάσος των Σκουριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχθηκαν νωρίτερα οι γυναίκες που ανέβηκαν στο βουνό καθώς και για τις προσαγωγές των 3 γυναικών.

Αυτή την ώρα κάτοικοι μας μεταφέρουν ότι γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ υπάρχουν και τραυματισμοί.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και θα μεταφέρθουν στο νοσοκομείο.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Συνεχίζεται η ένταση στις Σκουριές!! Άρπαξαν γυναίκα από το λαιμό και την έσερναν"

Leave a reply