Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Σκληρό παρασκήνιο: Το Μαξίμου κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις

Επιδεινώνονται ραγδαία οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης....
να διατηρήσει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας και να υποβάλει προτάσεις για τη νέα ΕΡΤ, με συνεχή τηλεφωνήματα στον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πιο αδιάλλακτη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ στο σχέδιο του Πρωθυπουργού για τη νέα δημόσια τηλεόραση. Ο Δημήτρης Σταμάτης έθεσε υπόψη του Φώτη Κουβέλη όλες τις λεπτομέρειες και τα σενάρια για τη νέα ΕΡΤ και όλα απορρίφθηκαν από την άλλη πλευρά.

«Η ΔΗΜΑΡ ζητάει να ξανανοίξει η παλιά ΕΡΤ. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής. Προφανώς δεν είναι το θέμα η ΕΡΤ, πρόκειται για προφάσεις» διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου πηγές με τις οποίες συνομίλησε το iefimerida.gr
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης δημιουργεί αιφνιδιαστικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης εδώ και 3-4 μήνες και δείχνει αδιαλλαξία στο να προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Θυμίζουν, μάλιστα, την τελευταία πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν οι πηγές του Μαξίμου, να τινάξει την κυβερνητική συνοχή στον αέρα και δεν ελάμβανε υπόψη όσα έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.
«Οταν θα έρθει στη Βουλή ο φόρος για τα ακίνητα, τι θα κάνει ο κ. Κουβέλης; Επανάσταση;» σημειώνουν επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι μεταφέρουν τον εκνευρισμό που υπάρχει στο περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Κουβέλης σε ρόλο ...king maker
Στο ερώτημα γιατί ο Φώτης Κουβέλης θα είχε στόχο να τινάξει την τρικομματική κυβέρνηση στον αέρα και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την ΕΡΤ, οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζουν:
«Θέλει να είναι king maker. Είτε βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θέλει να έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό παιχνίδι για να επιλέγει πρωθυπουργό και να διαμορφώνει πολιτικούς συσχετισμούς».
Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να διατηρήσει το αριστερό του προφίλ στο ζήτημα της ΕΡΤ ώστε να καρπωθεί εκλογικά οφέλη και να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς με σύνθημα «να μην αλλάξει τίποτα στο Δημόσιο».
«Η ΔΗΜΑΡ είναι αδιάλλακτη και παρασύρει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο» επισημαίνουν κορυφαίοι παράγοντες δίπλα στον Πρωθυπουργό.
Τι απαντά η ΔΗΜΑΡ
Υψηλά ιστάμενα στελέχη στη Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αδιαλλαξίας και τονίζουν:
«Το μεγάλο γεγονός είναι ότι κατέβηκε ο διακόπτης. Αν αναγνωρίσει το λάθος του ο Πρωθυπουργός, όλα τα συζητάμε. Δεν επιθυμούμε να ''τσαλακώσουμε'' τον Αντώνη Σαμαρά. Θα ήταν όμως καλό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα να αναγνωρίσει ότι ήταν λάθος να θέλει να μεταρρυθμίσει την ΕΡΤ κλείνοντάς την και να το πάρει πίσω».
Τα ίδια στελέχη διευκρινίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη με την αναδιοργάνωση και το μετασχηματισμό της ΕΡΤ και ότι δεν αποκλείουν τις απολύσεις εργαζομένων, αν αυτές χρειάζονται. «Η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί τις αλλαγές στην κρατική τηλεόραση. Αλλά με σχέδιο. Να δούμε πόσοι εργαζόμενοι πρέπει να αποχωρήσουν, πόσες υπηρεσίες πρέπει να καταργηθούν. Να γίνει όμως με σχέδιο, δημοκρατικά. Το μαύρο είναι προκλητικό».

«Σωφροσύνη χρειάζεται και από μας. Να μη χτυπήσουμε τη γροθιά στο τραπέζι» καταλήγουν οι ίδιες πηγές, απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες της ΝΔ περί αδιαλλαξίας και προφάσεων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Σκληρό παρασκήνιο: Το Μαξίμου κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις"

Leave a reply