Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Αυτοί χτύπησαν το (EUR, €) και κατ΄επέκταση την Ελλάδα


Οι Μελέτες τους και οι «προσομοιώσεις» τους, κατέληξαν να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η Ελλάδα.

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «Ασφάλιστρα Κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, να λειτουργούν και ως Επενδυτικά χαρτιά. Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Οι φίλοι μας, όμως, που έψαχναν πυρετωδώς για νέα παιγνίδια, σκέφτηκαν να μετατρέψουν και τα CDS σε επενδυτικά χαρτιά, η τιμή των οποίων θα κυμαίνονταν ανάλογα με τη ζήτησή τους! Έτσι, ο οποιοσδήποτε Επενδυτής, μπορούσε να έχει στη διάθεσή τους τα συγκεκριμένα Ασφαλιστήρια και να τα διακινεί στην Αγορά των Επενδυτικών χαρτιών και να κερδίζει από τις διακυμάνσεις της τιμής τους! Κάποτε έγραψε κάποιος, ότι όταν ένας έχει στην κατοχή του CDS, χωρίς να είναι κάτοχος ομολόγων, είναι σαν να επιτρέπουν οι Τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν τα ασφαλιστήρια των κατοικιών όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά το Ασφαλιστήριο του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, όταν η Αξία του Ασφαλιστήριου πάει στα ύψη, λόγω της συνεχούς διακίνησής του από χέρι σε χέρι, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας προκειμένου να εισπράξει την προσαυξημένη Αξία του που δεν είχε καμία σχέση με την αρχική του Αξία!

Ο στόχος είναι πάντα: Εύκολα τεράστια Κέρδη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες!

Η κίνηση αυτή καταστρατηγεί το «Ασφαλιστικό Συμφέρον» που πρέπει πάντα να υπάρχει στη σύναψη ενός Ασφαλιστηρίου. Είναι σαν να μπορείς να Ασφαλίζεις τη ζωή δέκα-δέκα Πακιστανών με συμβόλαια των 10.000 ευρώ και στη συνέχεια να τους καθαρίζεις όλους μαζί…για οικονομία για να εισπράττεις το Ασφάλισμα!

Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλώσει το κράτος από τους πρώτους μήνεςδιακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!

Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «Εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα Xρηματιστηριακής Δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.

Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.

Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-.

Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:

Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,

Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.

2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moodyʼs και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.

2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.

Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές
πηγη
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αυτοί χτύπησαν το (EUR, €) και κατ΄επέκταση την Ελλάδα"

Leave a reply