Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ξεκίνησε η επίθεση των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών


Ασφυκτικές γίνονται πλέον οι πιέσεις των τραπεζών προς τους δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, μέσω δικηγόρων για την άμεση καταβολή των καθυστερημένων δόσεων των δανείων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς έδωσε εντολή στα υποκαταστήματα, στα call center και στους συνεργαζόμενους δικηγόρους να ξεκαθαρίσουν στους δανειολήπτες ότι έχουν ελάχιστο διάστημα να καταστούν ενήμεροι, καθώς επιδιώκει σε δυο μήνες να μην έχει καθυστερημένα δάνεια.

Η γενική επίθεση των τραπεζών σχετίζεται με τα νέα stress test στα οποία θα υποβληθούν από την Black Rock, που θα κρίνει την εξέλιξη των επισφαλειών και την επάρκεια των κεφαλαίων τους.

Στις επιχειρήσεις επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, γιατί πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν διαρθρωτικά προβλήματα, αλλά μόνο προβλήματα ρευστότητας, επιρρίπτουν στις τράπεζες στη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης των δανείων τους διαρκούν έως και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνουν αξιοπιστία στην αγορά, ενώ καθυστερεί και η εφαρμογή των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης. Οι επιχειρηματίες ζητούν χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις που σώζονται και απειλούν με μετανάστευση στη βόρεια Ευρώπη προκειμένου να εξοικονομήσουν τόκους από τα χαμηλά επιτόκια.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες, μετρούν τις επισφάλειες από τις τράπεζες που συγχώνευσαν ή εξαγόρασαν, γι΄ αυτό και σήμερα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διεκδικούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου να κερδίσουν την ρευστότητά του. Οι τράπεζες επιδιώκουν να προλάβουν το Δημόσιο σε ότι αφορά τους δανειολήπτες που έχουν περιουσία. Οι δανειολήπτες από την πλευρά τους ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει αγορά για να πουλήσουν ακίνητα και να ξεχρεώσουν.

Πάντως, όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι θερμό στις τράπεζες, καθώς θα επιδιώξουν, με την βοήθεια της Τρόικας, να απαλλαγούν από το πλεονάζουν προσωπικό που προέκυψε από τις συγχωνεύσεις, που εκτιμάται πάνω από 10.000 τραπεζοϋπαλλήλους.
πηγη
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ξεκίνησε η επίθεση των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών"

Leave a reply