Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 77 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ Elpais


Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό του τρένου στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας. Οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ανέρχονται στους 60 και οι τραυματίες στους 130.

«Αυτά είναι ακόμα προκαταρκτικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν 60 νεκροί», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι υπάρχουν «111 τραυματίες που έχουν ήδη εντοπιστεί αλλά, άλλοι 15 έως 20 άνθρωποι αγνοούνται».

Για τα αίτια της πολύνεκρης σιδηροδρομικής καταστροφής, οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία, με τους τουλάχιστον 77 νεκρούς και περίπου 143 τραυματίες, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ αναμένεται στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου το πρωί της Πέμπτης.


Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι επιβάτες και προσωπικό του τρένου. Η σιδηροδρομική εταιρεία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή της ότι στο τρένο βρίσκονταν 238 επιβάτες.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει 65 φορείς πτώματα από τα συντρίμμια των βαγονιών του τρένου, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού δικαστηρίου της Γαλικίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ορισμένα τμήματα» του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί.


Δημοσιογράφος του Cadena Ser στο σημείο του εκτροχιασμού μετέδωσε πως όλα τα βαγόνια του συρμού έχουν βγει από τις γραμμές και πως η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με σώματα σκεπασμένα με κουβέρτες.


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ispan1

ispan3

ispan.4


Για «φονική ταχύτητα» μιλούν τα ισπανικά ΜΜΕ


Την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο, «προκρίνει» ο ισπανικός τύπος ως το πιθανότερο αίτιο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Γαλικία με τους τουλάχιστον 69 νεκρούς και τους 143 τραυματίες.


«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Ισπανίας, El Pais.


Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας, στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.


«Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για τον λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμετρα ανά ώρα», πρόσθεσε η El Pais.


Ένας εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. «Πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα αίτια του δυστυχήματος, θα ξέρουμε σύντομα την ταχύτητα όταν αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά του τρένου», πρόσθεσε.


«Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, αναφέροντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.

«Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλλίας.


ispan2

πηγη
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ... ΕΔΩ... για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 77 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ Elpais"

Leave a reply