Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

«Σφαγή» στα υπ. Υγείας- Παιδείας. Σήμερα οι αποφάσεις για 4.600 διαθεσιμότητες


Σε συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οριστικοποιούνται σήμερα οι αποφάσεις για τις υπηρεσίες και τις θέσεις που θα καταργηθούν ανά υπουργείο, οδηγώντας σε διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 «διαθέσιμων» μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι λίστες με τα ονοματεπώνυμα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν, θα είναι έτοιμη μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη «σφαγή» θα γίνει στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, απ' όπου θα φύγουν πάνω από 3.300 εργαζόμενοι.


Στις νέες λίστες θα προστεθούν οι 3.200 δημοτικοί αστυνομικοί και έτσι θα προσεγγισθεί ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα για περίπου 8.000 αποχωρήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Η συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.


Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα περιλαμβάνει:

- 1.835 εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και σε εποπτευόμενους φορείς

- 1.500 από το υπουργείο Παιδείας

- 758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

- 618 από το υπουργείο Εργασίας

- 485 από το υπουργείο Οικονομικών

- 410 από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

- 250 από το υπουργείο Πολιτισμού

- 138 από το υπουργείο Τουρισμού

- 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας

- 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας

- 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης

- 10 από το υπουργείο Εξωτερικών

- 20 από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

«Non paper» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης non paper, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι σε όλα τα υπουργεία «βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την καταγραφή των αναγκών τους σε ανθρώπινο δυναμικό και στη συνέχεια την κάλυψή τους από εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας.


Την καταγραφή των απαιτήσεων ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στην εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας».

Στην εγκύκλιο αυτή και σε συνέχεια της έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα αυτό.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ..για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Τα σχόλια  είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.
Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "«Σφαγή» στα υπ. Υγείας- Παιδείας. Σήμερα οι αποφάσεις για 4.600 διαθεσιμότητες"

Leave a reply