Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Το χθεσινό χρηματιστηριακό σοκ στο -7% δεν ήταν τίποτε άλλο από την έκφραση του φόβου των επενδυτών στο ενδεχόμενο βίαιης χρεοκοπίας

http://feeds.feedburner.com/wradrasis/fcEE
Το χθεσινό χρηματιστηριακό σοκ στο -7% στις 586 μονάδες (κράτησαν οι 580 μονάδες τουλάχιστον χθες) δεν ήταν τίποτε άλλο από την έκφραση του φόβου της αγοράς, των επενδυτών κυρίως εντός Ελλάδος αλλά και εκτός στο ενδεχόμενο βίαιης χρεοκοπίας της χώρας.


 Δεν είναι τυχαίο ότι χθες Γερμανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν καθολικά αναφέρθηκαν στην προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Η Τρόικα έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να ελέγξει την εφαρμογή του μνημονίου αλλά μετά βεβαιότητας τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις των Γερμανών.
Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν είναι θεωρητικός στην Ελλάδα είναι υπαρκτός και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

Η χθεσινή μεγάλη πτώση ωστόσο πέραν του φόβου της χρεοκοπίας εμφάνισε και ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που χρήζουν προσοχής.

1)Πολλοί επενδυτές μεγαλοεπενδυτές και μικρομέτοχοι είχαν μεγάλες θέσεις αέρα από τις προηγούμενες ημέρες ποντάροντας στην άνοδο της αγοράς.

Όταν διαπίστωσαν ότι η αγορά αλλάζει έκλεισαν τον αέρα άρον άρον.

Η εξέλιξη αυτή επέτεινε την πτώση ίσως και κατά 2%.
2)Οι κινήσεις της HSBC και σε κάποιο βαθμό και της Citigroup προφανώς προβλημάτισε χθες την αγορά καθώς ήταν καθαροί πωλητές σε Εθνική και ΟΤΕ.
Να σημειωθεί ως αξιοσημείωτη παρατήρηση ότι η Goldman Sachs συνεχίζει να δηλώνει παρούσα στον ΟΠΑΠ και αποτελεί αξιοπερίεργο γεγονός καθώς κάθε μέρα πραγματοποιεί συναλλαγές.
Το ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει προσεχώς.

Η λογική λέει ότι θα υπάρξει αναλαμπή πέριξ των 580 μονάδων.
Η αναλαμπή δεν θα αποτελέσει έκπληξη αλλά φυσιολογική αντίδραση.
Αν τώρα δεν σημειωθεί αντίδραση και σπάσουν και τα τεχνικά επίπεδα των 550 μονάδων η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά και αυτό προφανώς δεν θα είναι καλό σημάδι.

bankingnews

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Το χθεσινό χρηματιστηριακό σοκ στο -7% δεν ήταν τίποτε άλλο από την έκφραση του φόβου των επενδυτών στο ενδεχόμενο βίαιης χρεοκοπίας"

Leave a reply