Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Πιο πολλά χιόνια και κρύο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο


Από το Φθινόπωρο σας είχαμε ενημερώσει με άρθρα μας, πως φέτος όλες οι εποχές αλλά και οι μήνες, κύλισαν φυσιολογικά για την χώρα μας και πιστεύουμε πως και ο Χειμώνας που βρισκόμαστε, θα κυλίσει φυσιολογικά.

 Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δείχνει να ισχύει, καθώς ο Δεκέμβριος, κυλάει με αρκετές εναλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και αρκετά φαινόμενα, φυσιολογικά για τον μήνα αυτό. 

Ήδη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, πράγμα φυσιολογικό για την εποχή. Χιόνισε ακόμα και σε πεδινά τμήματα της βόρειας χώρας στις αρχές και τα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Δεκέμβρη. Ενώ περιμέναμε μία πιο ψυχρή τάση στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα (21-31), φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει, με την θερμοκρασία να σημειώνει πρόσκαιρη άνοδο κυρίως από τις 25-29 περίπου Δεκεμβρίου.
 Μία τέτοια άνοδος της θερμοκρασίας, έχει παρατηρηθεί και σε παλαιότερα έτη, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει πως φέτος θα έχουμε ¨ μαλακό ¨ Χειμώνα, χωρίς πολλά χιόνια, καθώς και εκείνα τα παλαιότερα έτη, αποδείχτηκαν αρκετά κρύα και χειμωνιάτικα για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα .
 Εξάλλου, τις περισσότερες χρονιές, ο Χειμώνας μπαίνει για τα καλά στην χώρα μας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Από εκεί και έπειτα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που αναλύσαμε και αναλύουμε ακόμα, φαίνεται ο Ιανουάριος να μπαίνει αρκετά κρύος στην χώρα μας.

 Διαφαίνεται και σύμφωνα με στοιχεία που αναλύουμε από τα τέλη του Φθινοπώρου, αλλά και από τα μερομήνια που ως τώρα να τονίσουμε τα πάνε αρκετά καλά, πέφτοντας σε μεγάλο ποσοστό μέσα στον καιρό που επικρατεί στην χώρα μας από το Σεπτέμβριο, πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος , θα μας επιφυλάσσουν αρκετές κρύες εισβολές, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις, θα συνδυάζονται και με χιόνια στην βόρεια και κεντρική χώρα, σε πολύ χαμηλά ως και μηδενικά υψόμετρα.
 Θα δούμε λοιπόν και στην πράξη, αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο. Θα έχουμε λοιπόν ένα φυσιολογικό Χειμώνα στην χώρα μας ή όχι. Αυτό θα το μάθετε και σε νεότερα άρθρα μας, στα οποία θα έχουμε προφανώς αρκετά πιο νέα στοιχεία.
ΠΗΓΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Πιο πολλά χιόνια και κρύο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο"

Leave a reply