Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Περί πολέμου – upd 4/10/2012..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ POST


Ημερολόγιο:
4/10: Αν και πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε πάρει φωτιά με τα δεδομένα των τελευταίων ωρών, προσωπικά συμφωνώ και προτείνω την θέση του Ρώσου ΥΠΕΞ
23/2: Όλα θα ξεκινήσουν από την Συρία. Όλα. Όταν δείτε στην Συρία να ξεκινάει πόλεμος, τότε αρχίζουν τα γεγονότα.
25/1: Όταν λένε οι ‘τρελοί’ σαν τον Κωτσαρίκο ότι έρχεται πόλεμος, δεν τους δίνουμε σημασία. Όταν το λέει το Eurasianet, το μεταφέρουν οι υπόλοιποι και μιας πιάνει μια ανησυχία…Πως το βλέπετε αυτό εσείς?
21/1: Σε μια τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι πολεμικές συρράξεις. Όπως έχουμε πει από τις 16/11, πρώτα θα είναι η Συρία και μετά το Ιράν. Η Αμερική, αφού πρώτα ζήτησε από τους Αμερικάνους να εγκαταλείψουν την Συρία (24/11), τώρα κλείνει και την πρεσβεία της στην Δαμασκό αποσύροντας έτσι κάθε φανερό Αμερικάνικο στοιχείο από την χώρα. Εκτός από την Αμερικάνικη πρεσβεία ήδη έχουν φύγει και άλλες πρεσβείες καθώς και οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου (3/1). Η Τουρκία έχει ήδη σχηματίσει ζώνη απαγορευμένων πτήσεων (24/11), ενώ και η Συρία έχει ήδη παρατάξει ‘δυνάμεις’ (22/11).
7/1: Νέα άσκηση με ονομασία «Μεγάλος Προφήτης 7» από το Ιράν τον Φεβρουάριο. Δείτε αυτό από την περσινή άσκηση Μεγάλος Προφήτης 6
5/1: Άσχημη εξέλιξη προβλέπεται να έχουμε άμεσα στην σύγκρουση Ιράν – Αμερικής
3/1: Στην Ελλάδα ο Ναύαρχος.
3/1: Φεύγουν οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου από την Συρία. Θυμίζω ότι ήδη έχουν φύγει αρκετές πρεσβείες.
Καλή Χρονιά! 
29/12: ΗΠΑ: Μετρούν αντίστροφα για την επίθεση στο Ιράν την στιγμή που το Ιράν μπαίνει στην 6η ημέρα της 10ήμερης ναυτικής άσκησης στα στενά του Χορμούζ (τα οποία οι Αμερικάνοι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν να τα κλείσει το Ιράν)
28/12: Σας μοιάζει για κραυγή πολέμου? Από την Βουλγαρία είναι πάντως…
23/12: Στο Γιβραλτάρ το βράδυ το Admiral Kuznetsov.  Μαζί του 11 πλοία, ένα καταδρομικό, δύο φρεγάτες, δύο υποβρύχια, ένα ρυμουλκό και τέσσερα πλοία ανεφοδιασμού.
21/12: Συγκρούσεις είχαμε χθες το βράδυ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
17/12: Νέες εξελίξεις στο μέτωπο Τουρκίας – Συρίας. Δείτε και εδώ .
16/12: Πραγματικά στα όριά του φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ασάντ, παίζοντας τα τελευταία χαρτιά του.Αυτό το χαρτί όμως φαίνεται ότι θα πονέσει. Θυμίζουμε εδώ, ότι Γέροντες αναμένουν ένα πολύ άσχημο γεγονός να συμβεί εντός του μήνα. Είμαστε ακόμη στα μισά και μια πιθανή σύγκρουση στην Συρία είναι περισσότερο κοντά από ποτέ.
16/12: Με πυρηνικά όπλα καθ’οδόν η ρωσική αρμάδα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο
12/12: Το copy-paste στις τακτικές ‘αποκατάστασης της τάξης’ είναι πλέον ολοφάνερο.
12/12: Ενώ και άλλοι πάνε γυρεύοντας, η Ρωσία προειδοποιεί ακόμα μια φορά το Ισραήλ
11/12: Αλλαγή τακτικής από το ΝΑΤΟ στη Συρία, λόγω Γερμανίας… (λόγω Ρωσίας, λέμε εμείς)
9/12: Ρωσικά πολεμικά πλοία σε Κύπρο – Συρία. Αν και φίλοι μας λένε ότι αλλού θα σκάσει πρώτα.
6/12: Παράλληλα, τα πράγματα στο Κοσσυφοπέδιο δεν εξελίσσονται ομαλά.
6/12: Το Admiral Kuznetsov ξεκινά για την μεσογειακή αποστολή του
1/12: Να και ένα link από τον Λιάκο για να μην λέτε: ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ KUZNETSOV ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
1/12: Μαζεύονται σιγά – σιγά οι πρεσβείες. Δείτε και εδώ.
29/11: Ρωσία προς Δύση για Συρία: “Σταματήστε τα τελεσίγραφα αλλιώς…” και παράλληλαΠροειδοποίηση Ρωσίας για αντιπυραυλική ασπίδα:”Θα κόψουμε τις οδούς ανεφοδιασμού προς το Αφγανιστάν”
24/11: Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ανοιχτά της Συρίας. Να εγκαταλείψουν την χώρα ζητά η πρεσβεία από τους Αμερικανούς πολίτες.
24/11: Θέμα ημερών δυστυχώς ο πόλεμος στην Συρία. Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σχηματίζει η Τουρκία στην Συρία. Η Ρωσία έχει πλέον φτάσει.
22/11: Η Συρία ξεκίνησε τις ετοιμασίες.
22/11: Αν προκαλείς, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, το κακό δεν θα αργήσει να σου έρθει.
19/11: Μέχρι την άνοιξη του 2012 έδωσε η Αμερική διορία στο Ιράν προκειμένου να σταματήσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται και η ισχυρότατη πίεση της Ευρώπης, πίεση που θα καταφέρει να ανατρέπει το κλίμα και να σταματήσει την παραγωγή πυρηνικών του Ιράν, αφού η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ σκέφτηκε να τους πιάσει με το φιλότιμο, απευθύνοντας έκκληση - παράκληση δηλαδή – να σταματήσουν. Θεατρινισμών το μεγαλείο!
19/11: Λίγες ημέρες πριν ο ”Ναύαρχος” φτάσει στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ρώσος ΑΓΕΕΘΑ, αναφέρειότι η Ρωσία, μπορεί να παρασυρθεί σε πυρηνικό πόλεμο. Την ίδια στιγμή σχεδόν ο Πούτιν αναπολεί την Μεγάλη Ρωσία. Τυχαίο?
16/11: Λέτε να είναι αυτό το κακό που περιμένουν κάποιοι γεροντάδες μας μέχρι το τέλος του χρόνου?
16/11: Το παιχνίδι χοντραίνει. Οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Το νου σας στις πρεσβείες. Αν και δεν είναι καιρός ακόμα. Πρώτα έχει σειρά αυτό.
14/11: Όμηρος: Δοκιμαστική καύση στο τέλος της εβδομάδας και μετά αποχώρηση ώστε να επιστρέψει πάλι τον Φεβρουάριο (ύποπτο?).
14/11: Και από κάτω και από πάνω η Ρωσία περικυκλώνει την Τουρκία.
12/11: Κάπως έτσι μεταφέρεται ένας οικονομικός πόλεμος σε πραγματικό. Μέρκελ: ‘Προτεραιότητα οι κυρώσεις στο Ιράν’
6/11: Δεν πάνε καλά τα πράγματα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
4/11: Η Τουρκία στέλνει ακτιβιστές στην Γάζα και το Ισραήλ ”τα περιμένει”. Εντάσεις και πάλι…
31/10: Θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η απομάκρυνση των Αμερικάνικων δυνάμεων από το Ιράκ συμβαίνει ταυτόχρονα με τις εξελίξεις στην Συρία? Το ΝΑΤΟ ταλαιπωρήθηκε με τον Καντάφι και γνωρίζει ότι με τον Ασσάντ, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Η παρουσία ‘ειδικευμένων’ δυνάμεων είναι αυτομάτως περισσότερο αναγκαία.
25/10: Στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο με κατεύθυνση την Κύπρο το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, συνοδευόμενο από μεγάλο αντιτορπιλικό.
24/10: Έρχεται η σειρά της Συρίας. Τα κατάφεραν καλά και εκεί.
24/10: Το ότι δεν γράφουμε κάτι, δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για κάτι που θα γίνει ξαφνικά…
20/10: Η Τουρκία εισβάλει στο Β. Ιράκ. Νεκρός ο Καντάφι.
20/10: Μη επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν κατάργηση της Α’ Στρατιάς. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
19/10: Έχει καλά απλωμένο τον τραχανά της η Τουρκία…και ξύνεται και στην γκλίτσα του τσοπάνου.
14/10: Αναμονή μέχρι να έρθει ο Ρώσος Ναύαρχος. Παρά τις εξελίξεις τίποτα δεν έχει αλλάξει.
11/10: Και η Γαλλια στέλνει πολεμικά στον Όμηρο…
11/10: Έχετε ηρεμήσει σχετικά με την Κύπρο? Γιατί όταν αισθανθείτε ήρεμοι και πείτε τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, τότε θα γίνει…
9/10: Συμφωνεί μαζί μας το defencenet.gr που σε σημερινό του άρθρο αναφέρει διστακτικά ότι η Τουρκία πιθανόν να χτυπήσει την Ελλάδα λόγω των οικονομικών μας προβλημάτων. Διαβάστε το τέλος αυτού του άρθρου…
8/10: Βόλτα στο Σούνιο για τούρκικη φρεγάτα. Ήθελα να ξέρω, τα τούρκικα ΜΜΕ γράφουν τίποτα για τις δικές μας παραβιάσεις? Γιατί, να με συμπαθάτε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουμε κάνει καμία μέχρι τώρα…
4/10: To defencenet.gr σε πολλά κέφια. Ευτυχώς, γιατί αν το δεις στα σοβαρά θα σε πιάσει κατάθλιψη…
4/10: Στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» για την ασφάλεια στη Μεσόγειο,θα αποπλεύσει η φρεγάτα ΥΔΡΑ με προορισμό τον Όμηρο. Δεν αποκλείεται και συμμετοχή του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
3/10: Με 3 νέα πολεμικά πλοία ενίσχυσαν οι ΗΠΑ την ναυτική τους παρουσία στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της εξέδρας «Ομηρος» .
2/10: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων που έχει συμβεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης,παρατηρείται αυτή την περίοδο την Μεσόγειο.
1/10: Ενώ το το θωρηκτό “Σεβερομορσκ” βρίσκεται στην Συρία, ξεκινά το ταξίδι του για την Ανατολική Μεσόγειο και το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας “Ναύαρχος Κουζνέτσωφ”.
29/9: Με σκοπό την εμπλοκή γίνονται πλέον οι παραβιάσεις στο Αιγαίο.
29/9: Το Ισραήλ σηκώνει αεροπλάνα, η Τουρκία αποσύρει τα πολεμικά πλοία νοτίως της Κύπρου.
28/9 , 16.30: Έδιωξαν το Πιρι Ρέις Αμερικανοί, Ρώσοι και Βρετανοί? ”Αν βρεθούν τρεις δυνάμεις σύμφωνες, τίποτα δεν θα πάθετε”’ Κοσμάς Αιτωλός. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί…
27/9, 18.30: Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα ανατολικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο.
26/9: Ανοικτά της Πάφου το PIRI REIS και τα τουρκικά πολεμικά.
23/9: Τούρκικες φρεγάτες σε απόσταση αναπνοής – Η Κύπρος αναπτύσσει βλήματα επακτίου αμύνης.
23/9: Μερικοί από αυτούς που οδηγούν τζιπάκια, ήδη τους έχει έρθει το χαρτί της επίταξης. Το ίδιο χαρτί φτάνει σε εταιρίες που διαθέτουν από κλάρκ, μέχρι φορτηγά.
23/9: Οι Εβραίοι ερεθίζουν τους Τούρκους και οι Τούρκοι ερεθίζουν τους Έλληνες βγάζοντας 4 ερευνητικά συνοδεία πολεμικών πλοίων.
23/9: Σε απόσταση 30 μιλίων από τις ακτές της Κύπρου πλησίασαν τα ξημερώματα τα τούρκικα ερευνητικά, ενώ ο Erdogan (από την Αμερική) δήλωσε έτοιμος για πόλεμο.
22/9: Ο Τουρκος υπουργός ΄Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή βγαίνει το Πίρι Ρέίς για έρευνες.
22/9: Ματαιώθηκε η άσκηση Παρμενίων.
21/9: Στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται σύντομα η πλωτή αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, το αμερικανικό πλοίο USS Monterey.
19/9: Ξεκίνησε η γεώτρηση με τα Ισραηλινά αεροπλάνα να πετάνε από πάνω της.
19/9: 28 και 29 Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι κλείνουν τα στενά για περιβαλλοντικές εργασίες.
Δεδομένα (από 19/9):
1. Οι Τούρκοι έχουν ερεθιστεί αρκετά. Έχουν την αιτία. Περιμένουν την αφορμή. Η αφορμή θα μπορούσε να είναι η αποδυνάμωση ενός από τα ανοιχτά μέτωπα. π.χ. της Ελλάδας, με μια πτώχευση.
2. Οι αποφάσεις της Ελλάδας μέχρι τώρα είναι να μην λάβει μέρος σε σημαντικό βαθμό, αν και ειπώθηκε σε νεοσύλλεκτους προχθές ότι αρκετοί θα φύγουν για Κύπρο μετά την επιστροφή τους από την άδεια ορκωμοσίας.
3. Δεδομένη η στρατιωτική παρουσία Αμερικάνων, Ευρωπαίων, Ρώσων, Τούρκων, Ελλήνων και Ισραηλινών στην Ανατολική Μεσόγειο.
4. Να θυμάστε ότι θα έχουμε δύο περιόδους. Μια πρώτη μικρή και μια δεύτερη μεγάλη.
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕ LIKE!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Περί πολέμου – upd 4/10/2012..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ POST"

Leave a reply