Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Δύο νεκροί, βία και λεηλασίες: Σε σκοτεινά μονοπάτια ξανά η Αργεντινή (BINTEO)


Τις σκοτεινές ημέρες του 2001 ξαναθυμήθηκε η Αργεντινή έπειτα από τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται σε σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο τουλάχιστον για δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 
Οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί σε πέντε πόλεις της χώρας με τους κατοίκους, κυρίως τους νεότερους, από τις πιο φτωχές συνοικίες να επιτίθενται σε πολλά καταστήματα, ενώ σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία σε μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια από την εξέγερση του 2001 και την κατάρρευση της χώρας. Η κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή περίπου 400 χωροφυλάκων στην Μπαριλότσε, ενώ τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν σε πολλές πόλεις.
Η οικονομία της χώρας δέχεται ισχυρές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ στόχος των λεηλασιών έγιναν κυρίως σούπερ μάρκετ με τους συμμετέχοντες να παίρνουν κυρίως τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά, ακόμη και ποδήλατα και τηλεοράσεις.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην πόλη Μπαριλότσε, στα δυτικά, στην Ρεσιστένσια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην Ροσάριο, όπως και στις Καμπάνα και Σάρατε, που είναι και οι δύο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την λεηλασία σουπερμάρκετ στο Ροσάριο, στο κεντροανατολική Αργεντινή, επιβεβαίωσε σήμερα αξιωματούχος της ασφάλειας της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
"Το ένα από τα θύματα σκοτώθηκε από σφαίρες και το άλλο από μαχαίρι», διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός της πόλης Ροσάριο, προσθέτοντας ότι τα σουπερμάρκετ στα οποία έγιναν λεηλασίες ανήκουν τα περισσότερα στην κινεζική κοινότητα.
Σημειωτέον ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν την ημέρα που συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια από την πτώση της κυβέρνησης του Φερνάντο ντε λα Ρούα που ειχε οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, ενώ στο Μπουένος Αϊρες βρίσκεται και Αλέξης Τσίπρας και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές και ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική κρίση.


theinsider

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Δύο νεκροί, βία και λεηλασίες: Σε σκοτεινά μονοπάτια ξανά η Αργεντινή (BINTEO)"

Leave a reply