Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Tι είναι αυτά τα Ημερολόγια των Μάγιας που έχουν κατατρομοκρατήσει τον πλανήτη


Χιλιάδες άνθρωποι πιστεύουν ότι
αύριο τελειώνει ο κόσμος. Πολλοί έβγαλαν εισιτήρια χωρίς επιστροφή για το Περού, άλλοι κατέφυγαν στο γαλλικό χωριό Μπουγκαράς της Γαλλίας που θα διασωθεί, στις ΗΠΑ νοικιάζουν πυρηνικά καταφύγια (50.000 δολάρια), Ρώσοι καταβάλουν 1.000 δολάρια για μια θέση σε καταφύγια στα έγκατα της Μόσχας.
Τι μας κάνει να φοβόμαστε την προφητεία των Μάγιας;
Ολα ξεκινούν από ένα ημερολόγιο
Το Ημερολόγιο των Μάγιας θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό και βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.
Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Είναι, στην ουσία, το τέλος ενός πειράματος που κάνουν οι Θεοί. Αν ο κόσμος που προσπαθούν να φτιάξουν τους αρέσει, θα τον αφήσουν να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο. Αν όχι, θα τον καταστρέψουν και θα ξεκινήσουν από την αρχή. Τέσσερις φορές τον έχουν καταστρέψει ως τώρα. Και στις 21/12/2012 ένας ακόμη κύκλος φτάνει στο τέλος του.
Αυτό πίστευαν οι Μάγια.
Μύθοι όπως τόσοι άλλοι
Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, ο κόσμος μας θα τελειώσει όταν το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, θα ευθυγραμμιστεί με το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας. Αυτό, σύμφωνα με τους Μάγια, είναι η Πύλη του Κάτω Κόσμου, το «κέντρο» του Γαλαξία μας, το οποίο τοποθετείται στις 26 μοίρες του αστερισμού του Τοξότη. Το οποίο μπορεί να μην είναι καν ορατό με τηλεσκόπιο, ωστόσο οι Μάγια είχαν κατορθώσει να υπολογίσουν και το πού βρίσκεται αλλά και το πότε θα πέσει πάνω του το χειμερινό ηλιοστάσιο!
Το 2012 θα έχουν περάσει περίπου 25.800 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο «έπεσε» πάνω σε αυτό που οι Μάγια αποκαλούσαν Σκοτεινό Ρήγμα
Αρνούνται οι επιστήμονες
Με άλλα λόγια αν γυρίσουμε πίσω στις αρχαίες πηγές των Μάγιας, ποτέ δεν είπαν ότι ο κόσμος θα κατασταφεί, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Η μόνη περιγραφή που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια για αυτή την ημερομηνία είναι αυτή που λέει: «Σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία, 9 θεοί θα κατεβούν…»
Στους Μάγιας, κάθε χρονική περίοδος ήταν θεός. Έτσι 9 χρονικοί περίοδοι, 9 εξελικτικές κυματικές κινήσεις, φτάνουν σε ένα τέλος, αυτή την ημερομηνία.
Τι είναι οι Μάγιας
Ο πολιτισμός των Μάγιας, αναπτύχθηκε στα τροπικά δάση του Νοτίου Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, καταλαμβάνοντας μία συνεχή έκταση στον Νότιο Μεξικό, στη Γουατεμάλα και στην Χερσόνησο του Γιουκατάν.
Οι ρίζες του πολιτισμού των Μάγιας, φτάνουν πολύ πίσω στην προϊστορία, πέρα από το 2.000 π.Χ., όπου αντιστοιχεί η Αρχαϊκή περίοδος.
Οι Μάγιας, εξαφανίστηκαν ως λαός πριν φτάσουν οι Ισπανοί το 1.519 μ.Χ.
Πριν από τη κατάκτηση του Μεξικού από τους Ισπανούς, οι Μάγιας είχαν αναπτύξει τον λαμπρότερο πολιτισμό του Δυτικού Ημισφαίριου. Υπήρξαν εξειδικευμένοι αρχιτέκτονες, αστρονόμοι, επιστήμονες και μαθηματικοί και διέθεταν ένα πολύπλοκο σύστημα ιερογλυφικής γραφής και αρίθμησης.
Οι τεράστιες βιβλιοθήκες τους, δυστυχώς κάηκαν απ’ τους Ισπανούς κατακτητές, οι οποίοι έδειχναν έτσι στους βάρβαρους Μάγιας τα φώτα του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», στερώντας μας από πολύτιμες πληροφορίες γι’ αυτόν τον άγνωστο πολιτισμό.
Για την εξαφάνιση των Μάγιας έχουν ακουστεί οι πιο παράξενες θεωρίες, όπως μαζική μετακόμιση στο εσωτερικό της γης, μετανάστευση σε άλλους πλανήτες, πέρασμα σε άλλη χωροχρονική κατάσταση, εξέλιξη σε ανώτερη αόρατη μορφή κ.α. Τίποτα όμως δεν έχει αποδειχτεί. Πάνω από χίλια χρόνια ανάπτυξης, ακμής και εξευγενισμού, και ένας πολιτισμός που έφτασε σε εξαιρετικά πνευματικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά ύψη, εξαφανίστηκε.
Οι Ισπανοί κατακτητές αποτελείωσαν τους Μάγιας
Όταν οι Ισπανοί ήρθαν σ’ επαφή με τους λαούς των Μάγιας, η παλιά λάμψη τους έχει ήδη εκλείψει, όμως η πτώση τους ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση και τον εκχριστιανισμό τους. Οι κατακτητές κατέστρεψαν τους ναούς και επέβαλαν σκληρές τιμωρίες, ώστε να επιβληθεί η Καθολική Πίστη.
Κάηκαν πολυάριθμοι κώδικες και καταστρέφηκε μεγάλο μέρος της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής. Παρά τις σθεναρές προσπάθειες των ιεραπόστολων για να προσηλυτίσουν τους Μάγιας στο Χριστιανισμό, τα παραδοσιακά πιστεύω που κυβερνούσαν την οικογενειακή ζωή και το γεωργικό κύκλο, κατάφεραν να επιβιώσουν.
Η περιοχή των Μάγιας, είναι μια περιοχή γεμάτη μυστήριο, κρυμμένα μυστικά, πολιτισμούς αρχαίους, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη του χρόνου.
Μεγάλος πολιτισμός
Οικοδόμησαν ένα τεράστιο δίκτυο ανεξάρτητων πόλεων-κρατών. Κάθε πόλη ήταν κι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, που είχε προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και εκτελεστεί από ειδικούς, με πολλά κτίρια στα οποία συμπεριλαμβάνονταν αστεροσκοπεία, προσεκτικά ευθυγραμμισμένα με τον ήλιο, τη σελήνη, τους πλανήτες και τ’ αστέρια.
Ήταν πολύ άξιοι ερευνητές των ουρανών και των κινήσεων των ουράνιων σωμάτων, και έδιναν μεγάλη έμφαση στις δυνάμεις της προφητείας και της πρόβλεψης. Μέσω του πολύπλοκου συστήματος των ημερολογίων τους, μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια ακόμη και τις εκλείψεις.
Αξιόλογοι μαθηματικοί και αστρονόμοι, οι Μάγιας είναι ο πρώτος πολιτισμός που χρησιμοποίησε την έννοια του αριθμού “0″ και έκανε πολύπλοκους μαθηματικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς.
Γνώριζαν την ύπαρξη των πλανητών Ουρανού και Ποσειδώνα με αρκετές λεπτομέρειες για την κίνησή τους, πολύ πριν τους ανακαλύψει ο δικός μας σύγχρονος πολιτισμός το 1781 και 1846 μ.Χ. αντίστοιχα.
Παρακολουθούσαν τον πλανήτη της Αφροδίτης, κρατώντας ημερολόγια, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι γνώριζαν την περιοδικότητα των ηλιακών κηλίδων που προέρχεται από την διαφορά κίνησης των μαγνητικών πεδίων πόλων και ισημερινού του ήλιου.
Η γραφή των Μάγιας
Παλαιότερα θεωρείτο αδύνατη η αποκρυπτογράφηση της γραφής των Μάγιας αλλά πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν όχι μόνο να αποκαλύψουν την μέθοδο γραφής τους αλλά συγχρόνως να διαφωτίσουν και όψεις της κοινωνικοπολιτικής, πολιτισμικής και ιστορικής υπόστασης του πολιτισμού τους.
enimerwsi.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Tι είναι αυτά τα Ημερολόγια των Μάγιας που έχουν κατατρομοκρατήσει τον πλανήτη"

Leave a reply