Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Πανικός στην Κύπρο-Ουρές έξω από τις τράπεζες, δεν δίνουν λεφτά τα ΑΤΜ



Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά την πρωτοφανής απόφαση στο Eurogroup για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και την φορολόγηση των καταθέσεων εκατοντάδες πολίτες στην Κύπρο κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, όπως γράφει η Καθημερινή της Κύπρου, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες τους αντιδράσεις. Μάλιστα μετά από εντολή της κυβέρνησης τα καταστήματα τελικά έκλεισαν.
Παράλληλα , σύμφωνα με πληροφορίες , ούτε τα ΑΤΜ των τραπεζών δίνουν χρήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αναστάτωση.
Μετά το μεσημέρι επιστρέφει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες όπου τις πρωινές ώρες επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ενώ στο μεταξύ στο Προεδρικό προετοιμάζεται έκτακτη σύσκεψη Υπουργών της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες , αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να κατατεθούν νομοσχέδια και να ψηφιστούν με τη μορφή του κατεπείγοντος , πριν ανοίξουν οι τράπεζες το πρωί της Τρίτης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Πανικός στην Κύπρο-Ουρές έξω από τις τράπεζες, δεν δίνουν λεφτά τα ΑΤΜ"

Leave a reply