Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Βρυχάται η ρωσική αρκούδα !!



Η προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών για το κούρεμα των χρημάτων τους, βρίσκει απέναντι τους μία Ρωσία, πραγματική αρκούδα.
Το τελευταίο 24ωρο, βρίσκεται στο τραπέζι η ιδέα να μειωθεί από το 6.75% η συνεισφορά των μικροκαταθετών και να αυξηθεί το 9.9% για τους καταθέτες με περισσότερες αποταμιεύσεις.
Η συγκεκριμένη κίνηση, γίνεται μετά από αίτημα κάποιων κομμάτων, και κυρίως του ΔΗΚΟ που θέλουν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των υποστηρικτών της δείχνοντας πως «πάλεψαν» για να αλλάξουν τα δεδομένα προς όφελος τους.
Η είδηση που παίζει από το βράδυ της Κυριακής, θορύβησε ιδιαίτερα τους Ρώσους καταθέτες οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν περισσότερες ζημιές τελικά από το 9.9%.
Στα πλαίσια αυτά ήταν και το τηλεφώνημα-προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών προς το Μιχάλη Σαρρή το πρωί της Δευτέρας. Κάθε άλλο παρά τηλεφώνημα συνεργασίας ήταν.
Χαρακτηριστικό είναι πως τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μετβέντεφ δεν αντέδρασαν έντονα ούτε το Σάββατο ούτε την Κυριακή για την απόφαση που λήφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά τις πληροφορίες όμως, για αύξηση της συνεισφοράς των μεγαλοκαταθετών ήταν καταπέλτες. Ειδικά ο Ρώσος πρωθυπουργός έριξε σαφή ευθύνη στην Κύπρο αναφέροντας πως θα πρέπει να ξαναδούν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Με αυτά τα δεδομένα, η επίσκεψη Σαρρή στη Μόσχα δεν προβλέπεται να αποφέρει κάτι θετικό ούτε καν στο θέμα της επιμήκυνσης του δανείου των 2.5δις ευρώ.
Το πολιτικό κόστος για τη ρωσική κυβέρνηση αν λάμβανε μία τέτοια απόφαση μετά που θα τύχουν κουρέματος οι καταθέσεις των πολιτών της, θα ήταν τεράστιο. Και βέβαια, θα αύξανε και το ουσιαστικό ρίσκο του συγκεκριμένου δανεισμού.
Στην Κύπρο πάντως, θεωρούν πως ότι ζημιά ήταν να γίνει, έγινε ασχέτως της τελικής συνεισφοράς των Ρώσων καταθετών.
 Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Βρυχάται η ρωσική αρκούδα !!"

Leave a reply