Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Washington Post: Τραπεζικό σύστημα και… Ρώσοι «καταδίκασαν» την Κύπρο – «Τσουνάμι» ρευστοποιήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία



Την μετάδοση της τραπεζικής κρίσης της Κύπρου και στις υπόλοιπες βαλλόμενες χώρες της Ευρωζώνης καθιστά πιθανή η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».
Σε εκτενές αφιέρωμά της για τις τρέχουσες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, η αμερικανική εφημερίδα εξαίρει την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να διασφαλίσουν τις καταθέσεις των πολιτών.
Επιχειρώντας να απαριθμήσει τα αίτια αυτή της επιλογής, η έγκριτη εφημερίδα «στέκεται» στο δυσθεώρητο μέγεθος του τραπεζικού συστήματος αλλά και στην φημολογία περί «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος εκ μέρος Ρώσων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, η Washington Post συνιστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσοχή αναφορικά με το «ντόμινο» εξελίξεων σε Ελλάδα και Ισπανία.
«Θα πρέπει να αναμένουμε ένα τσουνάμι ρευστοποιήσεων των κεντρικών τραπεζών» διαμηνύει χαρακτηριστικά.
«Τους τελευταίους έξι μήνες, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν εφησυχάσει, πεπεισμένες ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ, για πρακτικούς λόγους, έχει τελειώσει. Η Κύπρος είναι το πείραμα για το αν αυτό είναι σωστό, ή αν ο εφησυχασμός είναι άστοχος. Με άλλα λόγια, αν πρόκειται να υπάρξει ένα νέο κύμα οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, οι ιστορικοί θα είναι σε θέση να εντοπίσουν το σημείο εκκίνησης της  στην ημέρα διάσωσης των Κυπριακών Τραπεζών» καταλήγει το σχόλιο της εφημερίδας.

www.bankingnews.gr
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Washington Post: Τραπεζικό σύστημα και… Ρώσοι «καταδίκασαν» την Κύπρο – «Τσουνάμι» ρευστοποιήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία"

Leave a reply