Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

"ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ" Υποβάθμιση της Γερμανίας σε «A» από «A+»



Η πρώτην υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας είναι φγεγονός: Λόγω των προβλημάτων που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες της χώρας, της αύξησης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και εξαιτίας των συνεπειών που θα υποστεί ή ίδια λόγω της ύφεσης που μαστίζει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης με τις οποίες συναλλάσσεται, ο οίκος Egan-Jones Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε "Α" από "A+" .
Φαίνεται πως οι Γερμανοί πληρώνουν τώρα τις συνέπειες της λιτότητας και της ύφεσης που βιώνει η Ευρωζώνη εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μέρκελ.
 
Από το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες περι υποβάθμισης της Γερμανίας, όμως το χτύπημα δεν ήρθε από κάποιον από τους 3 ισχυρούς οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody's, Fitch), αλλά από τον Egan-Jones που όμως θεωρείται από πολλούς ως προπομπός για επικείμενες υποβαθμίσεις.
 
Η αξιολόγηση έχει αρνητικές προοπτικές, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο οίκος να προχωρήσει και σε περαιτέρω υποβάθμιση.
 
Παράλληλα, ο οικός εκτιμά ότι το γερμανικό χρέος θα αυξηθεί στο 100% του ΑΕΠ από 80% που ήταν το 2011.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for ""ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ" Υποβάθμιση της Γερμανίας σε «A» από «A+»"

Leave a reply