Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ο Σόιμπλε ετοιμάζει νέα «βόμβα» κατά της Ελλάδας


Μέσω του (γνωστού για τον ρόλο του σε αυτές τις περιπτώσεις) περιοδικού «Der Spiegel», o προκλητικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει το έδαφος για επιβολή ακόμη «υψηλότερης φορολογίας» στους Έλληνες «που είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς». Ταυτόχρονα θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο για αρπαγή της ακίνητης περιουσίας των ήδη φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών, καθώς το άρθρο διαπερνάται από την προτροπή προς τους Γερμανούς ότι τώρα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα σπίτια των προβληματικών χωρών του Νότου…
Ο,τι δεν κατάφερε η ναζιστική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’40, με τα στούκας και τα πάντσερ, επιχειρεί να το επιβάλει τώρα το Βερολίνο με οικονομικούς όρους, έχοντας ως νέο στόχο να πάρουν κυριολεκτικά τα πάντα από τους νότιους «εταίρους» – σπίτια, περιουσίες, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό «Der Spiegel» έχει στο εξώφυλλό του έναν Ευρωπαίο, καβάλα σε γαϊδουράκι – υπό τον τίτλο «Το ψέμα της φτώχειας» και υπότιτλο «οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης κρύβουν τις περιουσίες τους». Ενας από τους συντάκτες του άρθρου είναι μάλιστα εκείνος που μεταφέρει κατά κανόνα τη «γραμμή» Σόιμπλε με δημοσιεύματα τα οποία ύστερα από ένα μικρό διάστημα γίνονται επίσημη πολιτική του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, φέρνοντας κάθε φορά νέα δεινά στη χώρα μας.
Με έναν άκομψο, σχεδόν (γερμανικά) χοντροκομμένο τρόπο, το περιοδικό προσπαθεί να πείσει (ή και να «ντοπάρει») την κοινή γνώμη της Γερμανίας για την ύπαρξη μιας «φτωχής Γερμανίας», η οποία, όπως γράφει, είναι το «θύμα» (!) και ακόμη πληρώνει τα «σπασμένα» δύο Παγκόσμιων Πολέμων, στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και επιπλέον κατηγορείται ότι τους κλέβει με την οικονομική πολιτική που χαράζει.
Το «ρεπορτάζ» παραθέτει τα στατιστικά που βολεύουν το Βερολίνο, σύμφωνα με τα οποία το μέσο γερμανικό νοικοκυριό έχει κατά πολύ λιγότερα περιουσιακά στοιχεία από ό,τι τα νοικοκυριά στις άλλες χώρες. Το περιοδικό βέβαια υποβαθμίζει το γεγονός ότι στηρίζεται σε προ κρίσης στοιχεία της ΕΚΤ.
Μνημειώδης είναι επίσης και η σπέκουλα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της φορολογικής πολιτικής σε χώρες του Νότου, οδηγώντας στη σκέψη «γιατί δεν φορολογούν ακόμη πιο σκληρά τους Ελληνες;»
Το «Spiegel» επικαλείται και τον Γκούντραμ Βολφ του think tank Bruegel των Βρυξελλών, ο οποίος σχολιάζει ότι «χωρίς τη μείωση των δαπανών και την εισαγωγή νέων φόρων τα περισσότερα κράτη υπό κρίση δεν θα καταφέρουν να πετύχουν την αλλαγή». Οσο για τον Λαρς Φελντ, έναν από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτει ότι «όταν οι φορολογικοί νόμοι πάψουν να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει από μόνη της να διώξει τις αμφιβολίες που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του χρέους της».
Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, άλλωστε, η εισαγωγή του άρθρου έχει τίτλο «Φτωχή Γερμανία!» και τονίζει ότι «είναι επιβεβλημένη η συζήτηση για την αναδιανομή των βαρών», αφού «οι πολίτες των χωρών που δανείζονται είναι πιο πλούσιοι από τους πολίτες των χωρών που δανείζουν». Και στον επίλογο γράφει ότι «η σωτηρία του ευρώ θα ήταν παράδοξη αν οι Γερμανοί συνεχίσουν να διασώζουν τους Ελληνες πλουσίους από υψηλότερους φόρους»…

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ο Σόιμπλε ετοιμάζει νέα «βόμβα» κατά της Ελλάδας"

Leave a reply