Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Παρέμβαση Βρυξελλών: Ψηφίστε τώρα το αντιρατσιστικό!


Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε με τον πλέον σαφή τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκό Δίκαιο.

 Μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ για την ευρωπαϊκή ακροδεξιά στο Βερολίνο, η Επίτροπος έκανε ειδική αναφορά στο ακροδεξιό φαινόμενο στην Ελλάδα και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο το οποίο θα εξαφανιστεί με το τέλος της οικονομικής κρίσης.

«Εναπόκειται σε εμάς», είπε η κ. Μάλμστρομ, «να διασφαλίσουμε ότι το θέμα θα βρίσκεται μονίμως στην ατζέντα». Αυτό θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.

Ερωτηθείσα μετά την ομιλία της αν πιστεύει ότι επαρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, η κ. Μάλστρομ απάντησε : «Όχι, δεν επαρκούν, αλλά κάνει όμως αρκετά (σ.σ. η κυβέρνηση). Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά και για να παρακολουθήσουμε τι κάνουν».

«Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το (αντιρατσιστικό) νομοσχέδιο. Απ' ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό», δήλωσε η κ. Μάλμστρομ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο (σ.σ. σχετιή οδηγία που πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία των κρατών - μελών»
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Παρέμβαση Βρυξελλών: Ψηφίστε τώρα το αντιρατσιστικό!"

Leave a reply