Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Η Όλγα, ο Αβραμόπουλος, ο..."νέος πρωθυπουργός" και ένα δείπνο

Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού χωρίς προσφυγή στις κάλπες λαμβάνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Δύο υπουργοί -Αβραμόπουλος και Κεφαλογιάννη- των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται από ορισμένους που μετέχουν στη σχετική συζήτηση, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν την αρνητική θέση τους, ώστε να μην διακυβεύσουν και τις σχέσεις τους με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το όνομα του οποίου ακούσθηκε ως πιθανού πρωθυπουργού της τρικομματικής, ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών καμμία πρόθεση να εμπλακεί σε τέτοια σενάρια και πως ό,τι λέγεται λέγεται ερήμην του, ενώ λίγο αργότερα εκδόθηκε και δήλωση Αβραμόπουλου, με την οποία δηλώνει τη στήριξή του στις κυβερνητικές επιλογές.

Ανάλογες δηλώσεις στήριξης των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την ΕΡΤ εξέδωσε σειρά μελών της κυβέρνησης, ανάμεσά τους Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Κωστής Μουσουρούλης, Θανάσης Σκορδάς και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η δήλωση της οποίας αναφέρει:

«Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίες μεταρρυθμίσεις και ριζοσπαστικές αλλαγές. Αυτή είναι η σαφής εντολή που δόθηκε στην Κυβέρνηση μόλις πριν ένα χρόνο. Αυτή την εντολή εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός με την απόφαση για την εξυγίανση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο, λειτουργικό φορέα ενημέρωσης. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια και οι θυσίες του ελληνικού λαού τεράστιες. Χρειάζεται όλοι να δείξουμε αποφασιστικότητα, τόλμη και πνεύμα συνεργασίας. Να βάλουμε το συμφέρον της χώρας, πάνω από το ατομικό ή κομματικό συμφέρον. Να σταθούμε, δυνατοί και αποφασισμένοι, στο ύψος των περιστάσεων».

Ζυμώσεις με ΔΗΜΑΡ και... δείπνο

Το σενάριο συνέχισης της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας υπό άλλον πρωθυπουργό διακινείται από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ με συνεχείς διαρροές, για τις οποίες πάντως ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον αντιπροσωπεύουν γνήσια τις προθέσεις του κόμματος ή απλώς τους μύχιους πόθους συγκεκριμένων στελεχών.

Χαρακτηριστική είναι χθεσινοβραδυνή διαρροή από "κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ", σύμφωνα με την οποία: "Εχει ραγίσει το γυαλί. Τρεις μήνες δεν προχωράει τίποτα. Αλλα ζητάμε, άλλα κάνει ο πρωθυπουργός. Να πάμε από αυτή τη Βουλή σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλο πρωθυπουργό".

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των αναπόφευκτων εντατικών επαφών και ζυμώσεων, ίσως δεν είναι τυχαίο το χθεσινοβραδυνό δείπνο που παρέθεσε κορυφαίο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης που δεν μετέχει στο παρόν κυβερνητικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά την παράθεση ονομάτων στελεχών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την πρωθυπουργία της τρικομματικής χωρίς να χρειασθεί να πάει η χώρα σε νέες εκλογές (όπως του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου), η κρατούσα άποψη μεταξύ όσων παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις είναι ότι τα ονόματα αυτά πέφτουν στο τραπέζι χωρίς καν να είναι ενήμεροι οι "υποψήφιοι" προκειμένου να "καούν" νωρίς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία υψηλού επιπέδου υποψηφιότητα.


Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αντιδράσει βίαια σε πιθανή απόπειρα έξωσής του από το Μέγαρο Μαξίμου και πως θα την αποδώσει στον πόλεμο που δηλώνει -στο άρθρο του στην Καθημερινή- πως έχει κηρύξει στα οργανωμένα συμφέροντα, μικρά (εργατοπατέρες) και μεγάλα (εκδοτικό κατεστημένο), επιδιώκοντας να καρπωθεί εκλογικά την επίθεση αυτή.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Η Όλγα, ο Αβραμόπουλος, ο..."νέος πρωθυπουργός" και ένα δείπνο"

Leave a reply