Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Σούρλας: “Εισάγουν στην Ελλάδα φάρμακο που κάνει 623 ευρώ και το πουλάνε 3.300″

Ο Γ. Σούρλας μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Διαφάνεια-Δεοντολογία στο χώρο της υγείας», που διοργάνωσαν το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε ότι:
«Επιβάλλεται να θωρακίσουμε το χώρο της υγείας και να τον προστατεύσουμε από τους επίορκους, τους ασυνείδητους και τα πάσης φύσεως κυκλώματα που δεν ορρωδούν προ ουδενός, ακόμα και αν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου.

Όλοι αυτοί που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της υγείας που δίνουν αγώνες με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και που στέκονται απέναντι στον άρρωστο με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού».

Ακόμη πρόσθεσε ότι, «Διαφάνεια δεν σημαίνει πως μερικοί μπορούν να κερδοσκοπούν αδίστακτα, τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μπορεί ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 €, να χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3300 €, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1087 €. Ή αντίστοιχα ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 €, να το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3000 €, ενώ στο εξωτερικό να διατίθεται προς 1000 €. Και όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι προ εξαμήνου διαβίβασα στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά».


Τέλος, ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι: «Η ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών και άλλων συσκευών που διατίθενται στην Ελλάδα στο δημόσιο τομέα και των αντίστοιχων τιμών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό, θα μπορούσε να δώσει τη λύση, την απάντηση στην κερδοσκοπία και στην εκμετάλλευση».
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Σούρλας: “Εισάγουν στην Ελλάδα φάρμακο που κάνει 623 ευρώ και το πουλάνε 3.300″"

Leave a reply