Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

ΕΚΤΑΚΤΟ.....Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου - Οι φόβοι των σεισμολόγων

Τι λένε οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας

- Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

Ο σεισμός έγινε στις 08.30 και ταρακούνησε την Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη και την Καβάλα. Ο καθηγητής γεωλογίας κ.Λέκκας δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι ο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου, ακριβώς πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. ''Έγινε εκεί που εξέρχεται το ρήγμα της Ανατολίας από την Τουρκία και εισέρχεται στην Ελλάδα'' ανέφερε ο κ.Λέκκας.

Ο φόβος των σεισμολόγων είναι πως αυτά τα 5,1 Ρίχτερ μπορεί να μην ήταν ο κύριος σεισμός. ''Αν γινόταν σε μια άλλη περιοχή θα λέγαμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και θα ακολουθήσουν μετασεισμοί. Τώρα που έγινε στο ρήγμα της Ανατολίας, πιθανότατα να ακολουθήσουν και άλλοι σεισμοί του ίδιου μεγέθους ή και μεγαλύτεροι'' ανέφερε ο κ.Λέκκας.

''Το ρήγμα της Ανατολίας έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγάλους σεισμούς αλλά το θετικό είναι ότι βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο του Βόρειου Αιγαίου, εκεί που δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος'' κατέληξε ο κ.Λέκκας.

Σε κάθε περίπτωση οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί...
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

1 σχόλια for "ΕΚΤΑΚΤΟ.....Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου - Οι φόβοι των σεισμολόγων "

 1. Οι 3 αποσιωπημένες μέθοδοι πρόγνωσης σεισμών
  (http://avert-quakes-volcanic-eruptions.webs.com/ellhnika)
  Ο κύριος ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι: "Στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, υπάρχουν αρκετές πετυχημένες προγνώσεις όλων των κατηγοριών άμεσης, βραχείας, μέσης και μακράς διάρκειας".
  http://www.zougla.gr/sismoiblog/article/prognosi-sismon-ke-antisismiki-prostasia
  Οι αλαζόνες μοιρολάτρες εμποδίζουν ΚΑΘΕ ΠΡΟΝΟΙΑ, για να μην παραδεχτούν ότι είναι και αυτοί υποψήφιοι άστεγοι σε περίπτωση όχι μόνο μεγάλων σεισμών στην περιοχή τους, αλλά και από έκρηξη σε ραδιενεργοκτόνο σταθμό σε άλλη χώρα, όπως συνέβη μετά τις εκρήξεις στη Φουκουσίμα το 2011, που ήδη έχουν ξεκινήσει να αποδεκατίζουν την Ιαπωνία...
  1. Η πιο εύκολη και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ μέθοδος πρόγνωσης (όπως προκύπτει από την έγκαιρη εκκένωση του Χάιτσενκ στην Κίνα το 1975), είναι η οπτική παρατήρηση μαζικής ηλεκτρικής διέγερσης ζώων - ατμόσφαιρας, η οποία συνοψίζεται εκπληκτικά στα ΔΩΡΕΑΝ βιβλία τού κορυφαίου Ιάπωνα φυσικού Μ. Ικέγια, τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο (http://motoji-ikeya.jpn.cx/quakesandpets/index.html), το ένα ΚΑΙ στα ελληνικά, από το οποίο συνοπτικά:
  Πρόδρομα φαινόμενα που συμβαίνουν αρκετές ώρες ή ημέρες πριν από τους σεισμούς
  Kίτρινος ουρανός ή κόκκινο φεγγάρι, σύννεφα ή ομίχλη, φώτα στην ατμόσφαιρα, που λόγω σύγχυσης με τα αεροπλάνα, αποκαλούνται “UFO”.
  Ζώα που φεύγουν από την περιοχή τού επικέντρου, ανήσυχα, ακόμα και μερικά που βγαίνουν ξαφνικά από χειμερία νάρκη. Στην Άκουιλα το 2009, οι βάτραχοι έφυγαν 5 μέρες πριν από το σεισμό, αλλά οι υπηρεσίες ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ, ενώ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ... Έξι από τους ανευθυνο-υπεύθυνους βρίσκονται στη φυλακή.
  Φυτά που ανθίζουν εκτός εποχής ή κλείνουν τα φύλλα τους ή μαραίνονται.
  Ηλεκτρικές συσκευές δυσλειτουργούν, ανοιγοκλείνουν μόνες τους ή κάνουν περίεργους θορύβους.
  Ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα στη γη, υπόκωφοι θόρυβοι, ανύψωση στάθμης νερών.
  Αλλαγές στη θερμοκρασία πηγών/πηγαδιών.
  2. Τα τελευταία χρόνια τόσο από τη ΝΑΣΑ όσο και από άλλους σχετικούς φορείς, έχει ανακοινωθεί ότι δορυφόροι καταγράφουν έντονη φόρτιση της ιονόσφαιρας πριν από δυνατούς σεισμούς (ενδεικτικά: http://adsabs.harvard.edu/abs/2007AGUSMIN33A..03J), αλλά η παθολογική μοιρολατρεία δεν αφήνει ακόμα το μυαλό των αλαζόνων να καταλάβει ότι άλλη μια (αποτρέψιμη) συμφορά, όπως εκείνη των πολλαπλών εκρήξεων στη Φουκουσίμα το 2011, μπορεί να αφανίσει ΟΛΗ την ανθρωπότητα...
  3. Στο διεθνές συνέδριο Geocataclysm, προτάθηκε, παράλληλα με τις προαναφερόμενες μεθόδους, να γίνεται συνεχής μέτρηση της ηλεκτρικής φόρτισης των ρηγμάτων και των ηφαιστειακών κρατήρων, ώστε, σε περίπτωση επικίνδυνης αύξησής της, όχι μόνο να εκκενώνονται έγκαιρα οι γύρω περιοχές, αλλά να προλαβαίνουμε ακόμα και να εκφορτίζουμε τη περιοχή με γιγαντιαία αλεξικέραυνα περιμετρικά ρηγμάτων-κρατήρων, τα οποία ήδη επιμερίζουν τον γαλαξιακό ηλεκτρισμό στα αστικά κέντρα, γι΄ αυτό δε γίνονται επίκεντρα σεισμών. Όταν η φόρτιση γίνεται στη θάλασσα, τότε τα ψάρια εγκαταλείπουν την περιοχή, ενώ εκεί τα αλεξικέραυνα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε πλωτήρες.

Leave a reply