Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ο αστεροειδής 2005 WK4 πλησιαζει την ΓΗ!

Στις 9 Αυγούστου, ο αστεροειδής 2005 WK4 θα περάσει κοντά στη Γη.
Ο διαστημικός βράχος που ανακαλύφθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2005 θα περάσει κοντά από
τον πλανήτη μας, με πλησιέστερη προσέγγισή που θα είναι, 0,021 AU = περίπου 8,1 φορές την απόσταση της Σελήνης (= RS). Μια απόσταση ασφαλείας για τη Γη μας, και δεν δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης.

Η εγγύτητά του προς τον Ήλιο, δεν επέτρεψε στους ερευνητές να μάθουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές του ιδιότητες.

Εικόνες ραντάρ του αστεροειδή 2005 WK4 (7η Αυγούστου του 2013)



Ο αστεροειδής 2005 WK4 έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από το κέντρο Minor Planet διότι μπορεί να διέλθει περιοδικά στη γήινη τροχιά. Το μέγεθός του, σε περίπτωση πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Αυτά τα αντικείμενα παρακολουθούνται συνεχώς από τη, Nasa σε συνεργασία με ερασιτέχνες αστρονόμους σε όλο τον κόσμο.



Ο λόγος που μπορεί να γίνει επικίνδυνος είναι ότι οι τροχιές αυτών των αντικειμένων μπορεί να διαφοροποιούνται λόγω των πλανητικών βαρυτικών πεδίων, ωστόσο, η πιθανότητα ότι ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους να χτυπήσει την Γη είναι χαμηλή, της τάξης των μία φορά κάθε 10.000 χρόνια.

Το βίντεο που ακολουθεί το έκανε η αστροφυσικός Gianluca Masi, επιστημονική επιμελήτρια του Πλανητάριου της Ρώμης και επικεφαλής του Virtual Telescope.


πηγη

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ..για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Τα σχόλια  είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.

Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ο αστεροειδής 2005 WK4 πλησιαζει την ΓΗ!"

Leave a reply