Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ερχεται "τσουνάμι" φόρων το φθινόπωρο

Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, θα λάβουν από το υπουργείο Οικονομικών μαζικά τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος και τον ΦΑΠ 2012.

Η υστέρηση των εσόδων και η έκταση της φοροδιαφυγής έχουν αφήσει μία τρύπα 1 δισ. ευρώ και στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν τρόπο να την κλείσουν γρήγορα, πριν φθάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του δανειστών.

Οι ταχυδρόμοι φέρνουν τον ΦΑΠ

Και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένουν τη λυπητερή αφού τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΦΑΠ για το 2012 βρίσκονται καθ οδόν ενώ όπως πιθανότατα τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013
Σύμφωνα με το «Έθνος» από την αποπληρωμή του φόρου το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ ανάλογα και με τα ποσοστά εισπραξιμότητας που θα καταγραφούν.

Υπενθυμίζεται πως για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 έχει προβλεφθεί να αποπληρωθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο ΦΑΠ για το τρέχον έτος θα καθυστερήσει, αφού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9 για το 2013 με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο Ε9 του 2013 οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τυχόν αλλαγές που σημειώθηκαν στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2012.

Περιμένοντας το Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Και ο πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχει τέλος, αφού η ΔΕΗ έχει αρχίσει ήδη και αποστέλλει τους λογαριασμούς που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που αν και θα είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012, ωστόσο παραμένει ένα χαράτσι που πλήττει τα νοικοκυριά.

Από το χαράτσι, το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 2,1 δισ. ευρώ, καθώς, παρά τη μείωση, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί.
Νέο χτύπημα με το συμπληρωματικό φόρο 200 εκ. ευρώ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» και την 5η παρτίδα εκκαθαριστικών σε 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, εκ των οποίων οι 500.000 θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 200 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών έχει ταχυδρομήσει 5 παρτίδες που περιλαμβάνουν 3,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος.

Από αυτά, το 1,5 εκατομμύριο είναι χρεωστικά και προβλέπουν την καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 1,2 δισ. ευρώ. Τα 500.000 σημειώματα είναι πιστωτικά και προβλέπουν επιστροφή φόρου 115 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα υπόλοιπα είναι μηδενικά.

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ..για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!
Τα σχόλια  είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.
Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ερχεται "τσουνάμι" φόρων το φθινόπωρο"

Leave a reply